Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Midyat Belediyesi’nden Ramazan Etkinlikleri

Midyat Belediyesi’nden Ramazan Etkinlikleri
REKLAM ALANI
23 Nisan 2022 22:15
1.490

Mardin’in Midyat İlçe Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla düzenlediği etkinlikler çerçevesinde Grup Tillo, Recep Arslan ilahi dinletisi ve Semazen gösterilerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

ARA REKLAM ALANI

Midyat Belediyesi’nin, Ramazan ayının manevi iklimini yaşatabilmek amacı ile düzenlediği geleneksel Ramazan etkinlikleri devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikler çerçevesinde Grup Tillo, sevilen eserlerini Midyatlılar için seslendirdi.

 

Aziz Önen Kız Anadolu Lisesi bahçesinde açık havada düzenlenen Gurup Tillo Düzenlenen konserde binlerce vatandaş, manevi havanın etkisiyle farklı bir gece yaşadı.

 

Kendilerine has ezgileri ve ilahileriyle tanınan Grup Tillo’yu kalabalık bir izleyici topluluğu takip etti. Gösteri alanını dolduran binlerce kişi Grup Tillo’nun okuduğu ilahilere zaman zaman eşlik etti. Türkçe, Arapça, Kürtçe olmak üzere üç dilde söylemiş oldukları birbirinden güzel ilahi ve ezgileriyle sahne alan Grup Tillo, dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Etkinlik, hacivat-karagöz, palyaço, dans, uzun bacak ve üç top gösterisi ile başladı.

 

Daha sonra alkışlar eşliğinde sahne alan Grup Tillo, 2 saat süren konserde dillerden düşmeyen parçalarını hayranları için seslendirdi. İlahi dinletisine yoğun ilgi gösteren halkımız Grup Tillo’nun ilahilerine coşkuyla eşlik ettiler.

 

 

Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, en kalbi duygularla Ramazan bayramını kutladığını ifade ederek şöyle konuştu: “ Midyat’ta geldiğim ilk günden buyana Midyat halkının en güzel yönlerini, en kıymetli duygularını paylaşmaya gayret ediyorum. Ramazan Ayının bereketiyle duyguların en hassas ve yoğun olduğu dönemde dahi sizlerle bu güzle akşamda bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu gecenin düzenlemesinde en büyük emeği olan kıymetli Belediye Başkanımıza huzurlarınızda şahsım ve sizler adına teşekkür ederim. İnşallah Ramazan Bayramını da hep birlikte sağlıklı ve güzel bir şekilde geçirmeyi temenni ediyorum.”

 

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ise, Midyat’ta yakışır Kongre Merkezinin onuncu ayda hizmete gireceğinin müjdesini verdi. Başkan Şahin, “Nihat Hatipoğlu hoca, Grup Tillo ve Recep Aslan katılımıyla Kültür ve Kongre Merkezinin açılışını yapacağız. Pandemi nedeni ile 2 yıldır yapamadığımız Midyat Kültür ve Sanat Festivalini inşallah bu sene Eylül ayında kaymakamlığımız ile beraber gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında yaşayan Süryani, Ezidi, Müslüman, Türk, Kürt, Arap sanatçılarını davet etmek suretiyle eylül ayının ortalarında yapmayı düşünüyoruz. Bu müjdeyi buradan vermek işitiyorum.” Diye konuştu.

 

Konser sonrası Grup Tillo’ya günün anısına hediye sunan Belediye Başkanı Veysi Şahin ve Kaymakam Ahmet Solmaz, Ramazan etkinliklerine renk katmalarından dolayı gruba ve izleyicilere teşekkür etti.

 

İlahi dinletisi, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

 

 

Düzenlen etkinliğe, Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Ali İhsan Tabak, İlçe Emniyet Müdürü Esma Zeyrek Şirin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış, Belediye Başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.