Dolar 32,4932
Euro 34,9317
Altın 2.431,38
BİST 9.789,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı Kapılarını Açtı

Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı Kapılarını Açtı
REKLAM ALANI
26 Nisan 2023 16:11
472

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Mezopotamya Fuarcılık ve ALZ Grup tarafından düzenlenen 14. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Sur Özel Eğitim Meslek Okulu Meslek Okulu Sesler Korsunun seslendirdiği ezgilerle açılışı yapılan fuara Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, ALZ Grup Başkanı Cihat Alagöz, Diyarbakır OSB Başkanı Mustafa Fidan, Diyarbakır Ziraat Odalar Birliği Başkanı Cevat Delil, Duhok Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Hameet Mecid Rebethki ve Sivil Toplum Örügütü Temsilcileri katıldı.

20 ilden 108 firma katılım sağladığı fuarın açılışında tarımın bu topraklar için çok önemli olduğuna dikkat çeken DTSO Başkanı Mehmet Kaya, şöyle konuştu; “Tarım sanayinin kuluçkasıdır. Tarımını geliştirmeyen hiç bir ülke gelişmez. Toprağımız var, yüzde 60 tarım arazisi var, ama bu toprakları suyla buluşturmamız lazım. Toprakların su ile buluşması için su kanallarının bir an önce yapılıp bölge topraklarına suyun ulaştırılması lazım. Bunun için çalışmamız gerekmektedir. Biz kentteki sivil toplum kuruluşları olarak bu kent için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu yıl ve gelecek yıl temel hedefimiz ayda bir kere fuar yapmayı planlıyoruz. Hükümetin tarımsal desteklerle üretimi güçlendirmeli. Biz sivil toplum kuruluşları olarak çiftçilerimize yönelik her türlü desteği vermeye çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.”

 

ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Yaşadığımız depremin sıcaklığını hala üzerimden atamıyoruz. Yaraları sarmak zaman alacak. Özelikle ekonominin yaralarını sarmak için fuarlarımız çok büyük bir önem taşıyor. Bugün açılacak fuar Türkiye’nin dört bir yanından takip ediliyor. Bu bizim için çok önemli bir gelişme. Bu fuar alanı her zaman bölge ihtiyacını karşılamaya çalıştı. Bir yıl önce 100 katılımcıyla başladığımız fuar alanını bu yıl 108 katılımla açıyoruz. Fuarın rakamları geleceğimizin nasıl olacağını bizlere gösteriyor. Önümüzdeki dönem bölgede tarım ve hayvancılık alanında ileri gelişmeler yaşanacağını çok iyi biliyoruz. Fuar açılışımız hayırlı olsun” diye konuştu.

 

ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz’ün konuşmasından sonra Diyarbakır Ziraat Odaları Birliği Başkanı, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı ve Duhok Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı kısa bir söz alarak herkesi selamladı.

 

Fuar, 30 Nisan’a kadar ziyaretçilerine açık olacak.

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.