Dolar 32,6992
Euro 34,8918
Altın 2.508,78
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

“Meme Kanseri Bilinçlendirme Ve Farkındalık Ayı” Etkinliği Düzenlendi

“Meme Kanseri Bilinçlendirme Ve Farkındalık Ayı” Etkinliği Düzenlendi
REKLAM ALANI
27 Ekim 2022 12:59
1.485

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Sağlık İl Müdürlüğü’nün işbirliğiyle “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” konferansı yapıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen konferans İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayşe Yıldırım, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser olması nedeniyle ciddi bir halk sağlığı problemi olduğunu söyledi.

 

Yıldırım, Diyarbakırlı kadınları meme kanserine karşı bilinçlendirmek amacıyla konferansın düzenlendiğini aktardı.

 

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Ahmet Yalınkaya jinekolojik kanserler ve gebelik takibi, Prof. Dr. Sadullah Girgin ise meme kanserinin tespit edilmesi ve tedavi yöntemleriyle ilgili sunum yaptı.

 

Konferansın ardından Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından kadınlara şal hediye edildi.

 

Programa Vali Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi’nin eşi Meryem Çiftçi, Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu ve çok sayıda kadın katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.