Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

“Mardin’i Bölgenin Parlayan Yıldızı Yapacağız”

“Mardin’i Bölgenin Parlayan Yıldızı Yapacağız”
REKLAM ALANI
13 Mayıs 2022 13:05
2.323

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Sonhaberlerim.com internet haber sitesine özel açıklamalarda bulundu.

 

ARA REKLAM ALANI

2020 yılının Haziran ayında Mardin’e atanan ve yaptığı çalışmalarla birçok kesimin takdirini kazanan Demirtaş, yaptığı açıklamalarda Mardin’i hep birlikte hizmet edeceklerini söyledi.

 

Vali ve Belediye başkan Vekili Demirtaş, yaptığı açıklamada Mardin’i şantiye alanına çevirdiğini, el birliğiyle Mardin’in kalkındırılması için çalışacaklarını, mesai mefhumu gözetmeden sürekli hizmet odaklı çalıştıklarını ve sağlanan huzur ortamıyla birlikte Mardin’in bölgenin parlayan yıldızı olacağını söyledi.

 

“PANDEMİYE RAĞMEN 3 MİLYON TURİST MARDİN’İ ZİYARET ETTİ”

 

Mardin’in medeniyetlerin kesişim noktası olan birçok milliyete ev sahipliği yapmış bir il olduğunu belirten Demirtaş; “Mardin hakikaten Türkiye’de benzerine çok ender rastlanan bir il. Bir turizm kenti, bir tarım kenti, transit ticaretin olduğu bir kent. Bugün Mardin’de 10 bine yakın TIR var, bu çok önemli bir şey. Geçen yıl Pandemi olmasına rağmen turizmde 3 milyona yakın turist günü birlik olarak Mardin’e geldi. Aynı zamanda 500 binin üzerinde vatandaşın gelip konakladığı ve tarım açısından da hakikaten çok verimli arazilerin olduğu bir kent Mardin. Mezopotamya Ovası’nın büyük bir kısmı Mardin ili içerisinde yer alıyor. 310 bin hektarlık bir tarım arazisine sahip. Bunun yaklaşık yüzde 45’i tarım arazisi olarak kullanılıyor. Yılda 2 ürün ile aynı anda ekim yapılabilen bereketli bir kent” dedi.

 

“MESAİ MEFHUMU GÖZETMEDEN MARDİN’E HİZMET EDİYORUZ”

 

22 aydan beri bu kadim kentte çalıştıklarını belirten Demirtaş; “Çok şükür hem Mardin valisi olarak hem de belediye başkan vekili olarak Mardin’in kalıcı problemlerini çözmek amacıyla gece gündüz demeden arkadaşlarınızla mesai mefhumu gözetmeksizin 7 gün 24 saat çalışmaya dairede diyoruz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde kentimizdeki sorunlar her gün daha da azalıyor. Kırsal kesimde ciddi problemlerimiz vardı. Onların çok büyük bir kısmını çözdük. Bu sene de inşallah bu problemlerin geri kalan kısmını çözeceğiz. Geçen yıl 750 kilometre sathi kaplama yaptık. Allah nasip ederse bu sene 800 kilometre sathi kaplama yapmayı düşünüyoruz. Yine şehir merkezinde sıcak asfalt yapmayı düşündüğümüz yerler var. Onlar devam ediyor” diye konuştu.

 

İLÇELERE KAPALI PAZAR YERLERİ MÜJDESİ

 

Mardin’in ilçelerine kapalı Pazar yerleri yapacağını vurgulayan Demirtaş; “İlçelerimizde kapalı pazaryerleri yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi Midyat Nusaybin Ömerli Dargeçit Derik ve Mazıdağı ilçesindekilerin bir kısmının inşaatı bitmek üzere, bir kısmı ihale aşamasında bir kısmını da yeni temel attık. Diğer ilçelerimiz de bizlere yer gösterdiği takdirde oralara da birer tane kapalı pazar yeri yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

 

3 İLÇEYE MODERN OTOGAR YAPILACAK

 

Mardin’in en büyük ilçelerine ihtiyacı karşılayacak düzeyde yeni otogarların yapılacağı müjdesini veren Demirtaş; “Midyat, Nusaybin ve Kızıltepe’de birer otogar yapacağız. Aşırı fiyat artışlarından dolayı birkaç defa yaptığımız ihalelerden sonuç alamadık. Fiyat revizesi yaptıktan sonra tekrardan ihaleye çıktık. Şu an Midyat’a çok büyük bir kültür merkezi yapıyoruz. Yine Midyat’ın merkezinde ve köylerinde içme suyu ve kanalizasyon ile ilgili çalışmalarınız var. Aynı çalışmalar diğer ilçelerimizde de devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

 

“HEP BİRLİKTE MARDİN’İN HUZURUNA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

 

Mardin’de huzur ve güvenin artmasıyla yatırımların da arttığına değinen Demirtaş; “Çok şükür Mardin huzur içerisinde, güvenlik problemi olmayan bir il. 1. Organize Sanayi Sitesi hemen hemen doldu. 2. Organize Sanayi Sitesi’nin alt yapısını tamamen bitirdik. Şu anda arsalarında yüzde 75’inin satışını da gerçekleştirdik. Hızlı bir şekilde temelleri atılmaya başlandı. İnşallah Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Mardin’i bugün bulunduğumuz noktadan daha güzel ve ileri bir noktaya taşıyacağız. Bir yere yatırım yapılabilmesi için önce orada huzur ve güvenin olması lazım. Elhamdülillah bu bölgede son yıllarda yapılan operasyonlar ile birlikte terör örgütü artık yok denecek noktaya geldi. Böyle olunca da vatandaşlarımız turizm kenti olan Mardin’i hem görmek istiyorlar, hem de bu bölgede yatırım yapmak istiyorlar. En basitinden 2. Organize Sanayi Bölgesi için çok yakın zamanda altyapısını bitirmiş olmamıza rağmen şu anda yer kalmadı. Bunların satışını tamamen gerçekleştirdik. Geçen yıl da Midyat’ta bir Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşunu gerçekleştirdik. İnşallah kısmet olursa imar çalışmalarını yapıyoruz şu anda. Nasip olursa yakın zamanda altyapısına da başlayacağız. Ondan sonra Nusaybin’de Organize Sanayi Bölgesi kurmayı düşünüyoruz. Yer tespitini yaptık ama henüz kuruluşu gerçekleşmedi. Yani şu anda Mardin’in bir huzur kenti olduğunu söylüyoruz. Hakikaten güvenlik açısından şu an bir problemimiz yok. Herkes gece geç vakitlere kadar çok rahat bir şekilde dışarı çıkabiliyor. İnşallah hep birlikte bu kentin huzuruna sahip çıkacağız. İnanıyorum ki Mardin bu bölgenin parlayan yıldızı olacak” ifadelerini kullandı.

 

“MARDİN’İN İÇME SUYU İHTİYACINI GİDERECEĞİZ”

 

Mardin’de sulama ile ilgili ciddi çalışma içerisinde olduğuna aktaran Demirtaş; “Bu sene sulama deposunun biteceğini ve sulamaya başlayacağımızı düşünüyorum. Bir taraftan Midyat’ın içme suyu problemini çözdük. Şu anda hatla ilgili bir problem var mı, yok mu onun denemesini arkadaşlarımız yapıyor. Yani Midyat’a içme suyu şebekesi için şu anda geçici kabul aşamasına geldik. Hem Nusaybin hem Kızıltepe hem de Artuklu’nun içme suyunun karşılandığı aynı zamanda Beyaz Su hattının yenilenmesi ile ilgili Cumhurbaşkanımızın bir talimatı olmuştu. İnşallah yakın zamanda ihale aşamasına geleceğiz. Artuklu’nun içme suyunun şebekesinin yenilenmesi ile ilgili Avrupa Birliği’nden gelen 17 milyon EURO’luk bir kaynak vardı. İnşallah bu kaynağı ihale aşamasında kullanarak çalışmayı da gerçekleştireceğiz.”

 

“KAVŞAK ÇALIŞMALARIMIZ BU SENE İÇERİSİNDE BİTECEK”

 

Mardin’de kaliteli, konforlu ve güvenli ulaşım için çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Demirtaş, daha önce açıkladığı 4 kavşak projesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Demirtaş; “4 kavşaktan bir tanesini bitirdik. Yakın zamanda sağlık müdürlüğü yani üniversite ve hastane kavşağı dediğimiz kavşak var oraya başlayacağız. Ondan sonra da Artuklu belediyesinin kavşağı var, onu yapacağız. En sonunda da valilik önünde bir kavşak var onu yapacağız. Allah kısmet ederse inşallah bu sene bu kavşakların hepsini bitirmeyi düşünüyorum” dedi.

 

“25 DÖNÜMLÜK PARKI VATANDAŞIN HİZMETİNE SUNDUK”

 

Hava radar komutanlığının arazisini halkın kullanımına park olarak açtıklarını belirten Demirtaş; “Birinci cadde ile ilgili şu anda bir çalışmamız var. Orada hava radar komutanlığının 25 dekar büyüklüğünde bir arazisi vardı. Onu tamamen park haline getirdik. Oraya çok rahat bir şekilde 300-400 aracın sığabileceği şekilde bir park alanı yaptık. Şu anda otobüsler birinci caddeye girmeden, doğrudan fuar alanına gidiyorlar, orada müşterilerini indiriyorlar. Müşteriler oradan lavabo ve mescit ihtiyaçlarını giderdikten sonra Diyarbakır kapısından girip Savur kapısından çıkacaklar. Ondan sonra işleri bitince otobüsler müşterilerini gidip Savur kapısından alıp, güzergahları neyse Birinci Cadde’ye girmeden gidecekler.”

 

“MARDİN’İN HER YERİ ŞANTİYE HALİNE ÇEVRİLMİŞ”

 

Gerek Mardin merkezde gerekse de kırsaldaki ilçelerde Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalar yaptıklarını ifade eden Demirtaş; “Kızıltepe’de Cumhuriyet Meydanı’nın restorasyonunu yaptık. Nusaybin’de eski adıyla kaçakçılar çarşısı dediğimiz yerde sokak sağlıklaştırma ve cephe giydirme çalışması yaptık bu sene Allah kısmet ederse bunu Midyat’ta esnafların olduğu yeri yapacağız. Burası çok güzel bir şekilde olacak. Bir de deride 350’ye yakın dükkânımızın cephe giydirme çalışmasını yapacağız. Yine Savur’da içme suyu, kanalizasyon ve doğalgaz çalışması yapılıyor. Ömerli’de buraya ek olarak yağmur suyu, içme suyu, kanalizasyon ve doğalgaz çalışması yapılıyor. Yani anlayacağınız Mardin’in her yerinde gerek merkezde gerek kırsaldaki ilçelerde çalışmalarımız devam ediyor. Mardin tamamen şantiye haline çevrilmiş. Hiç kimse Mardin büyükşehir Belediyesi’nin burada hizmeti yoktur diyemez. Allah kısmet ederse 800 kilometrelik yolun asfalt ihalesini yaptık. Bunları artık sözleşme aşamasına geldik. Sözleşmeler tamamlanır tamamlanmaz asfalt serimine başlayacağız. Tabii bir de son günlerde rahmet olarak yağan yağmurların yağması da bizim için çok güzel oldu. Bu yağışlarla birlikte inşallah ürünlerde ciddi bir verimlilik elde edeceğiz. Bu da hem vatandaşlarımızın hem de çiftçilerimizin yüzünü güldürecek” şeklinde konuştu.

 

“19 ADET SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA VE CEPHE GİYDİRME ÇALIŞMASI YAPILIYOR”

 

Mardin merkezde çok büyük bir restorasyon çalışması yaptıklarına değinen Demirtaş; “Hemen hemen bir aya kadar oradaki tüm çalışmalarımız bitecek. Tüm çarşılarımızda toplam 19 tane sokak sağlıklaştırma ve cephe giydirme çalışmalarımız bitmek üzere. Oralarda da bizim vatandaşlarımızdan isteğimiz orada boş dükkânlar var, gelip o dükkânları kiralayabilir, orada hediyelik eşya satabilirler. Özellikle kadınlarımızın istidama açısından onların bu işi çok kolay bir şekilde yapacağını düşünüyorum. Bu işler birdenbire olacak şeyler değil. Yeter ki biz işimize sahip çıkalım.”

 

“HAFTADA İKİ KEZ ESNAFI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPIYORUZ”

 

Mardin’de birinci cadde denilen güzergâhta bulunan esnafların trafik konusunda daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Demirtaş; “Mardin’e gelen turistlerin orada hem alışverişlerini yapabileceği hem de o tarihi eserleri gezebilmeleri için elinden gelen gayreti göstermemiz lazım. Biz oranın esnafı olarak o yolu kapatırsak, araçlarımızı oraya park edersek, otobüsle kentimize gelen turistlerin rahat bir şekilde gezmesini engellemiş oluruz. Hem kendi kentimizde dolaşmasını engellemiş oluruz hem de bundan sonraki gidecekleri yerde de aksamalara yol açmış oluruz. Onun için buradaki esnaflarımıza çok büyük görevler düşüyor. Bunun için biz her hafta arkadaşlarımızla birlikte Salı ve Perşembe günleri olmak üzere daire başkanları ile en az iki toplantı yapıyoruz. Yaptığımız toplantılardaki gündemimiz esnafın daha da duyarlı olması daha da bilinçlendirilmesi konusunda bir eğitim programı düzenlemek istiyoruz. Yani bu fırsatı çok iyi değerlendirmemiz lazım.”

 

İŞ ADAMLARINA ‘MARDİN’E OTEL YAPIN’ ÇAĞRISI

 

Mardin’de Ramazan ayında otellerin dolu olması nedeniyle konaklama konusunda sıkıntıların olduğunu belirten Demirtaş, iş adamlarına Mardin’e yatırım yapma çağrısında bulundu. Demirtaş; “Bu Ramazan Bayramı dolayısıyla Mardin’de otellerimiz tamamen doluydu. Hatta il merkezinde ve Midyat’ta kamu ve misafirhanelerimizde yer bulunmadığı için diğer ilçelerimize konaklama için yönlendirmeler yaptık. İnşallah yeni iş adamları bulup Mardin’e yeni oteller yapmanız lazım. Mardin’in mevcut otelleri bu yükü kaldıramıyor. Gelin kentimizde hem yatırım yapın, hem de kentimizin kalkınmasını hep birlikte sağlayalım” diyerek sözlerine son verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.