Dolar 32,5569
Euro 35,0018
Altın 2.428,25
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

KORONA VİRÜS KELLE PAÇA SATIŞLARINI İKİ KAT ARTTIRDI

Siirt’te kış aylarının vazgeçilmez yemeği olan kelle paçaya talepler korona virüs nedeniyle yaz aylarında da devam ediyor.

KORONA VİRÜS KELLE PAÇA SATIŞLARINI İKİ KAT ARTTIRDI
REKLAM ALANI
23 Temmuz 2020 18:23
619

Siirt’te kış aylarının vazgeçilmez yemeği olan kelle paçaya talepler korona virüs nedeniyle yaz aylarında da devam ediyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği bilinen kelle paça yemeğine talep virüs sonrası iki kat arttı.

 

ARA REKLAM ALANI

Kelle paça yemeği, korona virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin vazgeçilmezi oldu. Virüsün ortaya çıkması ile birlikte vatandaşların daha çok rağbet gösterdiği kelle paça satışları, iki kat arttı. Korona virüs nedeniyle bağışıklık sistemine iyi geldiği söylenen kelle paçaya yaz aylarında bile taleplerin ciddi anlamda arttığını belirten sakatatçı Lokman Kaya, satışlardan oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Kaya, “Normalde yaz aylarında sakatat ürünlerinde satışlarımız biraz kötü gidiyordu. Kış ayları yaz aylarına göre 3 kat daha iyiydi. Allah herkese şifa versin. Bu korona virüsten dolayı bağışıklık sistemine kelle paça sakatat ürünleri iyi geldiği için satışlarımızda çok artış var. Korona virüsten dolayı talepler iki kat daha arttı. Satışlardan çok memnunuz” dedi.

 

Yaz sıcaklarında bile kelle paça tükettiklerini dile getiren Metin Aldemir adlı müşteri, kelle paçayı bağışıklık sistemini güçlendiren etkisi olması sebebiyle tükettiklerini söyledi. Aldemir, “Yaz ayları olmasına rağmen kelle paça almaya geldim. Bu korona virüs için kelle paçayı tavsiye ediyorum. Ailemle kelle paçayı haftada bir sefer yiyoruz, bir nevi şifa kaynağıdır. Kelle paça herkesin bildiği bir sakatat türü olduğu için kelle paçayı şifa olarak tavsiye ediyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.