Dolar 32,3326
Euro 35,1252
Altın 2.303,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

KORONA İLE MÜCADELEDE DİYARBAKIR’DAKİ KYK YURTLARI BAŞARIDA ZİRVEDE

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sürecinde Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı KYK yurtları yüzde yüz başarı sağladı.

KORONA İLE MÜCADELEDE DİYARBAKIR’DAKİ KYK YURTLARI BAŞARIDA ZİRVEDE
REKLAM ALANI
17 Haziran 2020 16:50
862

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir korona virüs salgını sürecinde kullanılan yurtlarda yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi. Demir, korona virüs salgını sürecinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Halid Bin Velid Yurdunun karantina yurdu, Süleyman Bin Halid Yurdunun sağlık çalışanları için barınma hizmeti, Selahattin Eyyubi Yurdunun merkez nöbetçi il kapsamında nöbetçi yurt olarak hizmet verdiğini söyledi. 

 

ARA REKLAM ALANI

Halid Bin Velid Yurdunda yurt dışından gelen vatandaşları misafir ettiklerini belirten Demir, “Halid Bin Velid Yurdunda 10 Nisan-22 Mayıs arasında 5 ayrı grup halinde yurt dışından gelen toplam 585 vatandaşımıza karantina yurdu olarak hizmet verdik. Karantinada kalmak üzere yurda gelecek misafirler giriş yapmadan önce açıkta bulunan öğrenci eşyaları toplanarak muhafaza altına alınmış, tüm öğrenci odalarında detaylı temizlik ve dezenfeksiyon işlemi yapılmıştır. Karantinada kalacak misafirlerimizin odalarına sabun, kağıt havlu, tuvalet kağıdı, peçete, ıslak mendil, namazlık, bornoz ve el havlusu, şampuan, duş jeli, tırnak makası, kolonya, diş macunu, diş fırçası, tıraş losyonu, iç çamaşır, terlik, çay ve şeker bırakılmıştır. Karantina süreci boyunca yurtta nöbet hizmeti sürdürülmüş, sokağa çıkma yasakları uygulanan günler dahil yurt müdürü, yurt müdür yardımcısı ve görevli personeller yurtta misafirlere verilen hizmetlerin aksamaması için görevlerinin başında bulunmuşlardır” dedi.

 

“SÜLEYMAN BİN HALİD YURDU SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TAHSİS EDİLDİ”

 

Süleyman Bin Halid Yurdundaki çalışmalar hakkında da bilgi veren Demir, “Süleyman Bin Halid Yurdu 26 Marttan itibaren sağlık çalışanlarına barınma hizmeti vermeye başlamıştır. Sağlık çalışanları halen yurtta barınmaya devam etmektedirler. Yurdumuzun 2020-2021 eğitim öğretim dönemine hazırlanması amacıyla 15 Hazirana kadar sağlık çalışanlarının yurttan ayrılması için görüşmeler yapılmaktadır. Yurtta bulunan 608 odaya sağlık çalışanları genel olarak tek kişi, birlikte barınmak isteyen sağlık personellerin karşılıklı rızası ile en fazla iki kişi olarak yerleştirilmişlerdir. Kalmakta olan sağlık personelinin boşalttığı odaya sırada bekleyen personel yerleştirilmiş ve bu şekilde sirkülasyon sürekli olarak devam etmiştir” diye konuştu.

 

Aynı şekilde Selahattin Eyyubi Yurdunda da çalışmaların yapıldığını belirten Demir, sözlerini şöyle sürdürdü; “Diyarbakır, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından merkez nöbetçi il olarak belirlendiğinden Elazığ, Malatya, Şanlıurfa, Mardin, Adıyaman, Bingöl ve Batman illerinde yurtlarda barınan ve ülkelerine dönemeyen yabancı uyruklu kız ve erkek toplam 113 öğrenci 9 Nisandan itibaren Selahattin Eyyubi Yurdunda barındırılmaktadır. Yurtta barınan kız ve erkek öğrencilerimiz ayrı bloklarda ve odalarda tek kişi olarak barındırılmış, lokanta kantin işletmesi tarafından beslenme hizmeti verilmiştir. Öğrencilerin korona virüs salgınından korunması amacıyla yemekhaneden yemeklerini belirlenen saatlerde ve yoğunluk oluşmaması sağlanarak kontrollü olarak , köpük tabaklarda verilmiş ve odalarında yemeklerini yemeleri sağlanmıştır.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.