Dolar 32,3942
Euro 35,0195
Altın 2.325,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“KERBELA,MÜSLÜMANLARIN ORTAK MATEMİDİR”

Minik çocukların desteğiyle hazırlanan Aşure Günü etkinliğine eşi Dürdane Beyoğlu ile birlikte katılarak vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikramında bulunan AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Kerbela olayının Müslümanların asırlardır devam eden ortak hüznü olduğunu söyleyerek yeni fitnelere yol açmamak için çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

“KERBELA,MÜSLÜMANLARIN ORTAK MATEMİDİR”
REKLAM ALANI
18 Ağustos 2021 16:11
1.679

Beyoğlu,”Halkımızın ve tüm islam aleminin  Muharrem Ayı’nı ve Aşure Günü’nü tebrik ediyor, bugün hala yüreğimizi dağlayan Kerbela şehitlerini rahmet ve minnetle anıyorum. Allah, islam dünyasını yeni fitnelerden muhafaza eylesin.” dedi.

 

ARA REKLAM ALANI

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Müslümanlar arasına ilk büyük fitnenin sokulduğu olay olarak bilinen Kerbela Olayı’nın İslam dünyasının ortak acısı olduğunu dile getirerek bundan ders alınarak Müslümanlar arasında birlik ve beraberlik inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Bağlar Kaymakamlığı’na bağlı Aile Destek Merkezleri tarafından hazırlanan Aşure Günü etkinliğine katılan Başkan Beyoğlu, aşurenin hazırlanmasında emeği olan minik aşçılarla sohbet ederek duyarlı davranışları ve çalışkanlıklarından dolayı çocukları, ailelerini ve merkezin çalışanlarını tebrik etti.

 

Eşi Dürdane Beyoğlu ile birlikte vatandaşlara aşure dağıtan Başkan Beyoğlu, Aile Destek Merkezi yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

 

“ALLAH, MÜSLÜMANLARA YENİ KERBELA’LAR YAŞATMASIN”

 

Başkan Beyoğlu, İslam alemi için mübarek sayılan Muharrem Ayı ve Aşure Günü ile Müslümanların ortak matemi olarak değerlendirilen Kerbela Olayı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Beyoğlu,”Müslümanlar için mübarek sayılan bir zaman dilimi içerisinde yer alıyoruz. Muharrem Ayı orucumuzu ve ibadetlerimizi eda ediyoruz. Aşure Günü de bu ayla özdeşleşmiş güzel bir ikram ve yardımlaşma örneğidir. Tabi bir de bu ayda gerçekleşmiş olan Müslümanların ortak hüznü ve matemi olarak değerlendirdiğimiz Kerbela Olayı. Peygamber efendimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin ve kendisiyle beraber şehit edilen ehl-i beytin acısı  bugün hala hepimizin yüreğini dağlıyor. Allah, yeni fitnelerin önüne geçmek için bu fitneden ders çıkarmamızı nasip etsin. Müslümanların bundan ders çıkararak kendi aralarındaki birlik ve beraberliği yeniden tesis etmesi lazım. Bu vesileyle başta ülkemiz ve Bağlar halkımız olmak üzere tüm İslam dünyasının Muharrem Ayı’nı ve Aşure Günü’nü en kalbi duygularımla tebrik ederek, Hz. Hüseyin efendimiz ve Kerbela şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Allah, İslam dünyasına başka Kerbela’lar ve yeni fitneler yaşatmasın” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.