Dolar 32,5998
Euro 34,8142
Altın 2.493,71
BİST 9.478,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Kentten Köye Göç Edip Devlet Desteğiyle Çiftçilik Yapıyorlar

Siirt’ten, yıllar önce terör ve ekonomik nedenlerle göç ettikleri köylerine dönen Abdurrahim Siper ve Muhammed Sevgin, devletten aldıkları destekle çiftçilik yapma girişiminde bulunarak çalışmalara başladı.

Kentten Köye Göç Edip Devlet Desteğiyle Çiftçilik Yapıyorlar
REKLAM ALANI
21 Şubat 2022 12:46 | Son Güncellenme: 24 Şubat 2022 19:44
629

Kamuda 23 yıl çalıştıktan sonra emekli olan Abdurrahim Siper, devletin köye dönüş projeleri kapsamında köyüne döndü.

 

ARA REKLAM ALANI

Siirt merkeze bağlı Sağırsu köyünde yaşayan Muhammed Sevgin ve Abdurrahim Siper adlı vatandaşlar, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün sağladığı destekle köylerine dönerek çiftçilik yaptıklarını söyledi.

 

Kamudan emekli olduktan sonra köyüne dönerek hayvancılıkla uğraştığını belirten Abdrrahim Siper, 10 olan hayvan sayısının verilen destekle 150’yi bulabileceğini söyledi.

 

Siper,“23 yıl çalıştım, kamu personeli olarak emekli oldum. Devletin desteğiyle, devletin imkanlarıyla 5-10 hayvanla başladım bu işe. Şu anda çok şükür 100’ün üzerinde hayvanım var. Köyüme döndüğüm için çok mutluyum. İyi ki dönmüşüm. Hayvanların sayısını artırmak için emek verdik. Arpa, saman pahalı olmasına rağmen hayvancılığı bırakmıyoruz. Bunu devletimizin desteği ve teşviki ile istiyoruz. Bu işe gönül verenlerin arkasında durmalarını istiyoruz” dedi.

 

Devletin verdiği destekle köyüne dönerek bağ ve bahçede ekin yaptıklarını dile getiren Muhammed Sevgin ise verilen teşviklerin köylere dönüşleri hızlandırdığını ifade etti.

 

Tarıma verilen desteklerden dolayı köye kısmi bir dönüş yaptıklarını aktaran Sevgin, “Şu an fıstık bakım, budama, diplerini belleme zamanı. Çift sürüyoruz. Budamalarımızı yaptık, asma ağaçlarımızın temizliğini yaptık” diye konuştu.

 

Ziraat Yüksek Mühendisi Koordinasyon Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mehmet Seven de bölgeye huzur ve refahın gelmesiyle batı da veya Siirt merkezde, Batman, Diyarbakır’da daha önce buradan göç etmiş vatandaşları tekrar köylerinde görmek kendilerini oldukça mutlu ettiğini dile getirdi. Seven, “Bunlar sadece köylerine değil, tamamı ile yerleşmeye geldi. Burada evlerini yaptılar. Bağ ve bahçelerini tekrar ekip biçmeye başladılar. Bu da bizim için sevindirici bir haberdir” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.