Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Kar Yağışlarıyla Birlikte Balık Tezgahlarında Hareketlilik

Kar Yağışlarıyla Birlikte Balık Tezgahlarında Hareketlilik
REKLAM ALANI
20 Mart 2022 16:52
1.463

Mart ayında etkili olan yağmur ve kar yağışıyla başlayan soğuk havalar, Batman halkını yeniden balık tezgahlarına yöneltti. Balık satışlarında yoğun hareketlilik yaşandı.

 

ARA REKLAM ALANI

Mart ayının sonlarına doğru olmasına rağmen kar, yağmur ve soğuk havalar, Batman’da etkisini sürdürmeye devam ediyor. Soğuk havaları fırsat bilen vatandaşlar, damak tatları için balığa yönelmesiyle tezgahlarda hareketlilik yaşandı.

 

Kar ve yağmur yağışlarıyla beraber gelen soğuk havalar Batman’daki balık piyasasını oldukça etkilediğini belirten balıkçı Hüseyin Çopur, “Soğuk havanın bir anda değişmesiyle birlikte balık satışlarımız artmıştır. Geçen sene bu mevsimde havalar çok sıcaktı. Zaten şu anda mevsim bitime yakındır. Ama bir anda havanın değişmesiyle beraber işimizi çok fazla etkiledi. Elhamdülillah, müşterilerimiz daha çok gelmeye başladı” dedi.

 

“KIRMIZI ETİN FİYATINDAN DOLAYI BALIK DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR”

 

Özellikle son dönemlerde kırmızı etin artan maliyetine nazaran insanların balığa daha çok yöneldiğini ifade eden Çopur, “Havaların yağışlı olması bizi çok etkiliyor, çok memnunuz bu konuda. Balık fiyatları diğer ürünlere göre uygundur. Normalde diğer günlerde 50 kilo satıyorduk. Şu anda 100 kilo, 150 kiloyu geçiyor” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.