Dolar 32,5948
Euro 34,7845
Altın 2.497,31
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

HÜDAPAR’dan Milletvekillerine Çağrı: Halkı Ne Çabuk Unuttunuz?

HÜDAPAR’dan Milletvekillerine Çağrı: Halkı Ne Çabuk Unuttunuz?
REKLAM ALANI
6 Ekim 2022 17:12
2.015

Halkın sorunlarını bizzat yerinde inceleyip çözüm önerilerini sunmaya devam eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, merkez Yenişehir ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nin okul ve yol sorununu inceleyip yetkililere çağrıda bulundu.

 

ARA REKLAM ALANI

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen deprem birçok ilde olduğu gibi Diyarbakır’da da hissedilmiş ve onlarca yapı hasar görmüştü. Hasar gören bu yapılar tehlike arz ettiği için yıkılmış ve yeni yapılar inşa edilmişti. Ancak hasar gören bu yapılardan Seyrantepe İlk ve ortaokulu yıkıldıktan sonra bir daha yeni okul inşa edilmedi.

 

Mahallelerindeki okulun yıkılıp yerine yeni bir okul inşa edilmemesi üzerine mahalleli çocuklarını, trafiğin en yoğun noktalarından olan Ergani Yolu’ndan karşıya geçmek suretiyle 2 kilometre uzaklıktaki okullara göndermek zorunda kalıyor.

 

Yüzlerce çocuğun tehlikeli olan Ergani Yolu’ndan geçmesi dolayısıyla ölümlü kazaların yaşandığını belirten mahalleli bu sıkıntılarını HÜDAPAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve Yenişehir İlçe Başkanı Muzaffer Beber’e aktararak mahallelerine okul inşa edilmesini istediklerini ifade ettiler.

 

“BÜROKRASİNİN HANTAL İŞLEYİŞTEN VEYA TIKANIKLIKLARDAN DOLAYI HALKIMIZ MAĞDUR OLDU”

 

Mahalledeki çocuklar ve velileriyle yakından ilgilenen Dinç, burada halkın sorun ve sıkıntılarını dinledikten sonra açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında Diyarbakırlılara seslenerek Cumhuriyet Mahallesi’nde ikamet edenlerin sorunlarını anlatan Dinç, “Sevgili Diyarbakırlı hemşerilerim, 3 yıl önce Elazığ’da deprem oldu ve buna bağlı olarak Diyarbakır’da bazı yapılar hasar gördü. Bu hasarlı binalardan olan birçok okul da yıkıldı. 3 yıl geçmesine rağmen yıkılan bazı okulların yerine yeni okullar imar edilmedi. Bürokrasinin hantal işleyişten veya tıkanıklıklardan dolayı halkımız mağdur oldu. Burada oturan çoğu vatandaşımız çocuklarını tehlikeli olan yoldan karşıya geçirerek eğitim almaları için farklı okullara yollamak zorunda kalıyorlar” dedi.

 

“DİYARBAKIR’DA BUNCA SIKINTI VARKEN YETKİLİLERİN HALKIN SORUNLARINA DUYARSIZ OLMASI KABUL EDİLEMEZ”

 

Diyarbakır’daki sorunlar hakkında milletvekillerinin kayıtsız kaldığını savunan Dinç, Diyarbakır’ın 12 milletvekillerine seslenerek şu ifadeleri kullandı; “Bu vatandaşlar Diyarbakır’da 12 milletvekili seçti. Ancak bu 12 milletvekili mecliste hangi önemli konuları konuşuyorlar merak ediyoruz. Diyarbakır’da bunca sıkıntı olmasına rağmen yetkililerin vatandaşların sorunlarına duyarsız olması kabul edilemez. Seçim döneminde bu vatandaşlar sizlere oy verdi ve kendilerine sizi vekil yaptılar. Bu vatandaşları ne kadarda çabuk unuttunuz. Bu vatandaşların sorunlarına neden çözüm bulmuyorsunuz.”

 

Son olarak HÜDAPAR’ın her zaman halkın sorun ve sıkıntıları için çalışacağını belirten Dinç, “HÜDAPAR olarak mazlum ve mağdur vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Biz halkımızın sesi olacağız. Diyarbakır’ımızın neresinde sorun-sıkıntı varsa HÜDA PAR orada olacak Allah’ın izniyle. Bu sorunlar çözülünceye kadar biz sürekli vatandaşın sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.