Dolar 32,5974
Euro 34,7498
Altın 2.498,51
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

HÜDAPAR: “İsveç’teki Saldırı Örgütlü Bir Kötülüktü”

HÜDAPAR: “İsveç’teki Saldırı Örgütlü Bir Kötülüktü”
REKLAM ALANI
23 Ocak 2023 13:07
1.596

İsveç’te Kur’an-ı Kerim’i yakma girişimine karşı düzenlenen mitingde konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, mukaddesata saldırının sıradan olmadığına örgütlü olduğuna dikkat çekti.

 

ARA REKLAM ALANI

Kur’an Nesli Platformu öncülüğünde Batman’da, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’i yakma girişimine karşı “Kur’an-a sahip çık” sloganıyla bir miting düzenlendi.

 

Kültür Mahallesi’nde gerçekleştirilen mitinge, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları ve parti yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, alimler, kanaat önderleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, İsveç’teki Kur’an-ı Kerim’i yakma girişiminin sıradan bir olay olmadığını söyledi.

 

İslam’a saldıran hadsizlere haddini bildirmek için meydanlarda olduklarını söyleyen Ramanlı, “Bugün buraya Kur’an-ı Azimüş’şan’ın nüshalarını o kirli elleriyle yakmaya teşebbüs eden hadsizlere haddini bildirmek için buradayız. Bugün burada bütün dünyaya Aziz İslam’ın evlatları olarak İslam’ın nurunu hiçbir hadsizin söndüremeyeceğini bir kez daha ilan etmek için toplandık. Dün İsveç’te Kur’an nüshalarını ateşe veren hadsizin yaptıkları sıradan bir çirkeflik değildir. Zaman zaman Avrupa’nın farklı başkentlerinde, farklı hadsizlerin, farklı dilde konuşan, farklı kavimlere mensup İslam düşmanlarının böylesi hareketlerine şahit olduk. Ama dünkü eylem diğerlerinden farklıydı. Dünkü eylem örgütlü bir kötülüktü. Dünkü eylem spontane gelişen bir eylem değildi. İsveç devleti önce izin verdiği, sonra eylemi gerçekleştirmesi için güvenliğini sağladığı ve sonrasında desteklediği alçakça bir eylemdi.” dedi.

 

“KÖTÜLÜKLERİ ELİMİZLE ENGELLEYECEĞİMİZ GÜNLERİ İPLE ÇEKİYORUZ”

 

“Hiç kimse, hiçbir güç, hiçbir devlet, hiçbir otorite inancımıza hakaret edemez, Kitabımızı yakmaya cüret edemez, Peygamber Aleyhisselatu Vesellem’in hakaret edemez. Biz bu haksızlığı, bu hakaretleri kabul etmiyor ve hep bir ağızdan reddediyoruz.” diyen Ramanlı, şöyle konuştu:

“Aziz kardeşlerim geçmişte belki zayıftık, belki mustazaftık, belki bu tür çirkefliklere ve çirkinliklere karşı sadece kalbimizle buğz ediyor ve öfke patlaması yaşıyorduk. Belki sesimizi bugün olduğu gibi duyuramıyorduk. Ama elhamdülillah münkeratı dün olduğu gibi sadece kalbiyle buğz ederek def etmeye çalışma noktasında değiliz. Bugün bu meydanda ve Türkiye’nin hatta dünyanın pek çok noktasında dilimizle bu münkeratı engellemeye muvaffakız elhamdülillah. Bugün dilimizle haykırıyoruz, bu münkerata, bu zulme, bu hadsizliğe, bu haksızlığa dur diyoruz. Bugün dillerimizle bu münkeratın engellemeye çalışıyoruz ama Allah izin verirse çok uzak olmayan bir gelecekte inşallah elimizle bu münkeratı engellemeye muvaffak olacağız. Bugün dilimizle bu kötülüğü engellemeye çalışıyoruz. Yarın elimizle bu kötülükleri engelleyeceğimiz günleri iple çekiyoruz ama o güne kadar, o günler gelinceye kadar bugün yetkiyi elinde bulunduran Hükümete sesleniyoruz: “Ukrayna-Rusya arasında bir savaş devam ediyor. O savaşta tarafsız olmanız doğru bir tavırdı, ilkeli bir tavırdı, Avrupa’nın savaşından bize ne? Bugün Rusya’nın korkusuyla ABD’nin yörüngesinde güvenli olacağını uman pek çok Avrupa ülkesi var. Bunlardan bir tanesi de biliyorsunuz İsveç. Bugün bu meydanda toplanmamıza sebep olan o meşum devlet İsveç NATO’ya üye olmak istiyor ama NATO’da bir kural var. NATO üyesi bir ülke bile veto ederse NATO’ya üye olamayacak. O ülkelerden biri de Türkiye. Hatırlayınız birkaç ay önce bu üyelik gündeme geldiğinde Türkiye razı olmadığını ifade etti. Niçin? PKK’nin ya da FETÖ’nün mahkumları, devlet tarafından aranan militanları İsveç’te korunuyor diye, İsveç onlara ev sahipliği yapıyor diye Türkiye, İsveç’in NATO’ya üyeliğine şerh koydu. Biz de diyoruz ki ey bu ülkenin yönetiminde olanlar! Ey bu milletin iradesiyle hareket etme yetkisinde olanlar! Ey Hükümet! Bırakın PKK’yi, FETÖ’yü… adamlar dinimize, Rabbimize, Kitabımıza düşmanlık ediyor. Bizim kutsallarımızı hiçe sayan böyle bir devletin güvenliğinden bize ne eğer onlar bizim inancımıza zerre-i miskal değer vermiyorlarsa biz onların güvenliğini temin etmek zorunda değiliz. Def olup gitsinler, başlarının çaresine baksınlar.”

 

“İSLAM’IN ONURUYLA OYNAMAYA CÜRET EDEN BU DEVLETE ARTIK HAK ETTİĞİ CEVABI VER”

 

Konuşmasında Hükümet yetkililerine çağrıda bulunan Ramanlı, “Şuradan Hükümete sesleniyoruz: Bu meşum hadise duyulalı birkaç gün oldu. Kur’an nüshalarını yakan o alçak dün bu eylemini gerçekleştirdi ve hala İsveç makamları o alçağın arkasında duruyor. Neymiş efendim? İfade özgürlüğüymüş… batsın böyle ifade özgürlüğü, böyle ifade özgürlüğü mü olur? Ve biz hala böyle bir ülkenin büyükelçisini kendi başkentinizde ağırlıyorsunuz. Buna razı değiliz. Kur’an nüshalarını yakan o alçak nerede bu eylemi gerçekleştirdi biliyor musunuz? Stockholm’de o kadar İslam dünyasından büyükelçilik var, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin önünde bu eylemi gerçekleştirdi. Hükümete diyoruz ki; ‘Al sana fırsat! Rabbim sana bu şerefi layık gördüyse sen de bu şerefe layık olacak adımları artık at. Bu zilleti üzerinden at. İslam’ın izzetiyle, İslam’ın onuruyla oynamaya cüret eden bu devlete artık hak ettiği cevabı ver diyoruz.”

 

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI NE İŞ YAPAR?

 

İslam İşbirliği Teşkilatına da çağrıda bulunan Ramanlı, “Bugün bir buçuk milyardan fazla Müslüman yaşıyor yeryüzünde. Onlarca devletleri var ve maalesef adına İşbirliği Teşkilatı dedikleri ve ne işe yaradığını bugüne kadar bilemediğimiz bir teşkilatları var. İslam İşbirliği Teşkilatı ne işe yarıyor Allah aşkına? Kudüs’ün işgali sonrası siyonist rejime karşı kuruldu ama bugüne kadar sadece ve sadece kınama açıklaması yapmaktan öte hiçbir işe yaramadı. Müslümanların bu zillet halinden razı değiliz. Küfre karşı güçsüz ve aciz durumda olmasından hoşnut değiliz. O halde hem Türkiye hükümetine hem de bütün İslam coğrafyasındaki hükümetlere, iktidarlara sesleniyoruz: “Gelin, artık yeryüzünde İslam düşmanlığının önünü kesecek çalışmalar yapın. Birleşmiş Milletler nezdinde bütün üye ülkelerin kabul edecekleri kuralları dayatın, zayıf değilsiniz, güçsüz değilsiniz, aciz hiç değilsiniz. Ama bir eksiğiniz var; birlik değilsiniz, bölük pörçüksünüz. Birliğinizi dağıtan, sizi bölük pörçük yapan suni gündemlerden artık yüz çevirin, artık vazgeçin diyoruz. Şuna inanıyoruz, biz Müslümanlar vahdet içinde olursak, birlik içinde olursak hiç kimse bizim kutsallarımıza yan gözle bakamaz” ifadelerini kullandı.

 

Ramanlı son olarak, “Dün olduğu gibi bugün de inancımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkma iradesine sahibiz. Elhamdülillah bu irademizi yıkacak, bu irademizi zayıflatacak hiçbir güç, hiçbir kuvvet yoktur.” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.