Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

HÜDAPAR Genel Başkanı Fransa’da Gurbetçilerle Buluştu!

HÜDAPAR Genel Başkanı Fransa’da Gurbetçilerle Buluştu!
REKLAM ALANI
6 Kasım 2022 18:08
1.426

Avrupa’da yaşayan gurbetçilerle bir araya gelmeye devam eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Fransa’nın başkenti Paris’te Türkiyeli gurbetçilere partilerinin amaç, hedef ve yöntemleri hakkında açıklamalarda bulundu, merak edilen soruları yanıtladı.

 

ARA REKLAM ALANI

Paris’te yaşayan gurbetçilerle bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada mevcut siyasi üslup ile kendi siyasi üslupları arasındaki farklardan söz etti.

 

İnsanlığa hizmet için yola çıktıklarını belirten Yapıcıoğlu, halka yalan söylemeyeceklerini, ihanet etmeyeceklerini ve mallarına el uzatmayacaklarını bir kez daha tekrarladı.

 

Siyasetin insana hizmet merkezli yapılması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, “Parti programımızın hemen başında; insana, kâinata, eşyaya, insanların birbiriyle ilişkilerine ışık tutacak işin temelini attık ve o temelde şu cümlelerle parti programına giriş yaptık. ‘Cenabı Hak, dünya ve içindeki her şeyi insanoğlunun ihtiyaçlarını karşılamak için var etmiş ve bütün kâinatı insan hizmetine sunmuştur. En güzel şekilde yaratılan insanın bu fıtratına daha sonra dışarıdan kötü niyetle yapılan müdahaleler sonucunda bütün bir insanlık kaybetmiştir. İş mecrasından çıkınca hepimiz kaybettik. Bu müdahaleler sonucu bozulan fıtrat yeniden yapılandırılmalıdır.’ dedik. Yani insanı merkeze aldık ve bütün insanların Allah tarafından yaratıldığını, sadece insanların değil kâinatın da yine bir yaratıcısının olduğunu ve ilişkilerin buna göre düzenlenmesi gerektiğini, dünyadaki her şeyin de insan için olduğunu söyledik. Elbette dünyadaki her şey insanın hizmeti için yaratılmış ise bunun tabii sonucu olarak mutlak surette siyaset de insan için yapılmalıdır. Yani insan merkezli olmak zorundadır” dedi.

 

 

“SİYASETİMİZ MEŞRU DAİRE İÇERİSİNDE OLMALI, O DAİRENİN DIŞINA ÇIKMAMAK İÇİN AZAMİ GAYRET SARF EDECEĞİZ”

 

Siyasi duruşlarını açıklayan Yapıcıoğlu, “Madem hepimiz Allah’ın kullarıyız, madem hepimiz yaratılışta birbirimize eş, hepimiz Âdem ve Havva’nın çocuklarıyız; o zaman hiç kimsenin diğerine üstünlüğü yoktur. Bir tarağın dişleri gibi insanlar birbirine eşittir. Bu ölçüyü koyduktan sonra bir de şunu dedik, ‘bizim siyasetimiz de meşru daire içerisinde olmak zorundadır. Siyasetimiz meşru bir çerçevede yapılacaktır. O çerçevenin dışına çıkmamak için azami gayret sarf edeceğiz.’ Ne demek istiyoruz? Siyasetle ilgilenen, takip edenler şunu görmüştür, görüyordur. Bundan sonra da korkarım ki görmeye devam edecektir. Ehli siyasetin büyük bir kısmı siyaseti insanlara hükmetmek ve onun gibi insanlara hükmetme yarışında olan diğer rakiplerini alt etmek için her yolu mubah görmek gibi bir yanlışın içerisindedirler. Onlara göre siyaset insanlara hükmetmek için yapılır, yönetim makamlarına gelmek için yapılır. Ta ki o yönetim makamına gelenler diğerlerine yön ve istikamet çizsin, onlara sınır çizsin, onları belli bir yöne doğru sevk etsin. Ama biz insan merkezli siyasetimizi insana hizmet için yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“BİZ İNSANA HİZMET ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK, MEŞRU HEDEFLERE ANCAK MEŞRU VASITALARLA ULAŞILABİLİR”

 

Gayelerinin adaleti yeniden tesis etmek olduğunu dile getiren Yapıcıoğlu, mevcut siyasi üslup ve davranışları eleştirerek şunları kaydetti; “Belki diğerleri o makamlara gelmek için ‘Amaca götüren her yol mubahtır.’ mantığıyla hareket ederek kanunların yasaklamadığı her yola başvuruyorlar. Mesela; siyasi rakiplerine iftira etmekte herhangi bir beis görmüyorlar, halkın teveccühünü kazanmak için onları kendi saflarına çekebilmek için yalan söylemekte herhangi bir sakınca görmüyor. Biz diyoruz ki hayır, bunlar meşru değildir. Bizim gayemiz meşrudur. Bizim gayemiz adaleti yeniden ikame etmektir, tesis etmektir. Biz insana hizmet etmek için yola çıktık. Bu meşru hedeflere ancak ve ancak meşru vasıtalarla ulaşacaktır. Öyle ise bizim inancımızın hoş görmediği davranışları ortaya koyamayız. Mesele yalan söyleyemeyiz, siyasi rakiplerimize iftira atamayız, halkımızı kandıramayız. Takip edenler hatırlayacaktır. Henüz partimizin kuruluşunun üzerinden bir buçuk yıl geçmeden 2014 yerel seçimleri yapıldı, meydanlara çıktık. Söylediğimiz temel birkaç şey vardı. Bunlardan biri, yanlış adaylarla kazanmaktan ise doğru adaylarla kaybetmeyi tercih ederiz. Bunu net ifadelerle söyledik. Bir şey daha söyledik. Dedi ki bakınız biz size keskin ifadelerle yapamayacağımız şeylerde vaatlerde bulunmuyoruz. Ama size şunu vaat ediyor, şunu söylüyoruz. Biz size yalan söylemeyeceğiz, biz size ihanet etmeyeceğiz. Biz sizin malınıza el uzatmayacağız.”

 

“İNANIYORUZ Kİ AHLAKTAN YOKSUN BİR SİYASETİN İNSANLARA VE İNSANLIĞA VEREBİLECEĞİ HİÇBİR ŞEY YOKTUR”

 

Ahlaktan yoksun bir siyasetin insanlara ve insanlığa verebileceği hiçbir şeyin olmadığını vurgulayan Yapıcıoğlu, ”Genel olarak partilerin önemli bir kısmı ya da o partilerin temsilcilerinin önemli bir kısmı kendilerini anlatırken başkalarını kötüleme üzerinden yol alıyorlar. Dikkat ettiyseniz biz mümkün mertebe zaruret olmadıkça, başkası bize sorulduğu zaman bile biz başkasını kötülemek ya da onun eksikleri, yanlışları üzerinden isim belirterek kendimizi ifade etmekten çok; kendi ilkelerimizi, kendi duruşumuzu, kendi yapmak istediklerimizi anlatarak kendimizi ortaya koymak ve kendimizi insanımıza tanıtmak istiyoruz. Biz inanıyoruz ki ahlaktan yoksun bir siyasetin insanlara ve insanlığa verebileceği hiçbir şey yoktur. O yüzden biz asla o ahlaki temelden şaşmamak konusunda bir azim ve gayret ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

 

“GURBETÇİ KARDEŞLERİMİZİ ZİYARETLERİMİZ DEVAM EDECEK”

 

Avrupa’daki temaslarının devam edeceğini belirten Yapıcıoğlu, “İnsan merkezli ve adalet hedefli siyasetimizi yaparken elbette bazı zorluklarla karşılaşıyoruz. Sesimizi insanlara duyurmak noktasında sıkıntılarımız oluyor. Basın yeterince sesimizi duyurmuyor. Biz de bunu aşmanın bir yolu olarak memleketi geziyoruz. Memleketin dört bir tarafında ulaşabildiğimiz kadar insanlara ulaşmak sureti ile kendimizi onlara anlatmaya çalışıyoruz. Memleket gezilerini bir buçuk yıl devam ettirdikten sonra şimdi gurbetçi kardeşlerimizle buluşuyoruz. Dün Avusturya’daydık inşallah yarın Belçika’ya geçeceğiz, ondan sonra Hollanda’ya. Almanya’daki gurbetçi nüfus kalabalık olduğu için birkaç gün geçirdik. İnşallah bundan sonrada yine bu gurbetçi kardeşlerimizi ziyaretlerimiz devam edecek.” dedi.

 

Program gurbetçilerin Yapıcıoğlu’na sorduğu sorular ve Yapıcıoğlu’nun cevaplarının ardından son buldu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.