Dolar 32,3397
Euro 35,1192
Altın 2.307,48
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

HÜDA PAR İl Başkanından Yetkililere ‘DİYARBAKIR’ Çağrısı

HÜDA PAR İl Başkanından Yetkililere ‘DİYARBAKIR’ Çağrısı
REKLAM ALANI
29 Eylül 2022 16:07
1.606

Diyarbakır’ın sorunlarını yerinde inceleyip basınla paylaşan ve çözüm önerilerini sunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, bu sorunların değerlendirmesini yaparak açıklamalarda bulundu.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’da önemli ve kangrenleşmiş sorunlarını gündemine alarak titiz bir çalışma yürüten HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, son bir ay içerisinde dile getirdikleri sorun ve sıkıntılar için sundukları çözümleri yetkililerce ne kadar kaale alındığını değerlendirdi.

 

Dinç’in; uyuşturucu kullanımı, toplu ulaşım, Sur evleri ve şehir hastanesi sorunlarına dair yaptığı açıklamalar ve çözüm önerileri medyada geniş yer bulmuştu. Dinç, bu hafta yaptığı açıklamada dile getirdikleri sorunların takipçisi olduklarını ve ellerinden geleni yapacaklarının altını çizdi.

 

 

Dinç’in yaptığı açıklama şöyle; “Değerli Diyarbakırlı Hemşerilerim! Haftalardır şehrimizin sorun ve sıkıntılarını sizlerle paylaşıyoruz. Bu sorun ve sıkıntılar çözüme kavuşana kadar takipçisi olacağız.

 

Diyarbakır’ımızın kangrenleşmiş sorunu olan uyuşturucu başta olmak üzere birçok sorun ve sıkıntıların giderilmesi için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.

 

  1. Uyuşturucu illeti her geçen gün gençlerimizi ve aileleri yok ediyor. Uyuşturucunun verdiği zararların en yeni örneği bu hafta uyuşturucu bağımlısı bir gencin annesinin başını keserek sokağa atması olduğunu gördük. Tekrar ediyoruz polisiye operasyonlarla birkaç torbacı ya da figüranlarla uğraşmak yerine uyuşturucu baronları ile mücadele edilmeli, baronlara en ağır cezalar verilmeli.

 

  1. Diyarbakır’da mevcut toplu ulaşım araçlarının sayısı vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayacak düzeyde değildir. Geçtiğimiz günlerde araç içerisinde oluşan yoğunluk nedeni ile bir yaşlı amcamızın fenalaştığı ve yaşlı bir annemizin ise araçtan indiği esnada aracın hareket etmesi ile aracın altında kalıp hayatını kaybetmesi basına da yansımıştı. Bu sorun ve sıkıntıların giderilmesi için otobüs şoförlerinin iyi bir eğitimden geçmesi, araç sayılarının artırılması ve sefer saatlerinin düzenlenmesi gerekir. Yoğunluğa bağlı bir otobüsü kaçıran öğrenci diğer otobüs için bir saat beklemek zorunda kalıyor. Tabi gelen otobüste yer bulursa.

 

  1. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Sur ilçemizde bir kentsel dönüşüme gidildi. Ama yapılan bunca masrafın çoğunun heba edilmiş bir durumda olduğuna şahit olduk. Bu mağduriyetler ve israflar bitene kadar dile getirmeye devam edeceğiz. Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Memleketimizin en gözde yerlerinden biri olan Sur ilçemizdeki ev ve iş yerleri bir an önce vatandaşlarımıza teslim edilerek mağduriyetlerinin giderilmelidir.

 

  1. Şehir hastanesinin yapılmamasına bağlı olarak hastanelerde yoğunluklar devam ediyor. Hastalar Yoğun bakım ünitesin de bile bazen yer bulamıyor. Yoğun bakımlık bir hasta yer bulamayacak kadar hastaneler dolu ise başka söze gerek yoktur. Alanında uzaman doktor yetersizliğine bağlı hastalar çok uzak şehirlerde tedavi olmak zorunda kalıyor.

 

Bu konuda yetkililer elini taşın altına koymalı, uyuşturucu başta olmak üzere ulaşım, kentsel dönüşüm ve hastane gibi sorunların ise çözülmesi için bir an önce gerekli adımları atmalıdırlar. Diyarbakırımız için, halkımız için sorunların çözümü için takipte kalmaya devam ediyoruz ve devamda edeceğiz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.