Dolar 32,5332
Euro 34,8891
Altın 2.430,91
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

HDP’li Özsoy’dan, ‘Unvan’ Sınavı Önergesi

HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarıyla ilgili usulsüzlüklere ilişkin İçişleri Bakanına sorular sordu.

HDP’li Özsoy’dan, ‘Unvan’ Sınavı Önergesi
REKLAM ALANI
18 Şubat 2022 21:45
1.639

Hişyar Özsoy, TBMM Başkanlığına verdiği ve İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı olarak cevaplaması istenilen soru önergesi metninde şu görüşlere yer verdi; “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik kapsamında 2022 yılında yapılacak yerel yönetim personeli görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının aşağıdaki usul ve esaslar dâhilinde yürütülür.

 

ARA REKLAM ALANI

1.Yerel yönetimler, Yönetmeliğin 11’nci maddesindeki hükümlere uygun olarak (Şubat ayının sonuna kadar) görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına tabi tutmak istediği personelin niteliklerini ve sayısını valiliklere bildireceklerdir. Valiliklere gelen başvurular, tek liste halinde en geç 15 Mart 2021 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilecek ve listeler Bakanlıkça birleştirilerek sınavı yapacak kuruma bildirilecektir. Ancak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi mevzuat hükmüne rağmen duyuruya çıkmamış, deyim yerindeyse ‘belirlenen kişilere özel’ sınav başvurularını almış ve sınava girme şartını taşıyan diğer personelin haberi olmadan sınava girecek kişiler belirlenmiştir.

 

Oysaki Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik bu konuda açıktır. Yönetmeliğin 11. maddesinde ‘’Görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle atama yapılacak boş kadroların sınıfı, unvanı, derecesi, hangi birimde bulunduğu ve aranacak şartlar, her yılın 15 Ocak tarihine kadar duyurulur. İlgililerin müracaatları 1 Şubat tarihine kadar alınır. Duyuruda yazılı sınava ilişkin olarak Bakanlıkça belirlenen konu başlıklarına yer verilir.’’ denilmektedir. Bu açık hükme rağmen sınav duyurusu sadece belirlenen kişilere ‘fısıltı’ ile bildirilmiş, diğer personelin bilgisi olmadan başvurular neticelendirilmiştir.

 

Yapılacak olan sınavla ilgili belediye bünyesinde yeterli derece bilgilendirme yapılmadığından dolayı çalışan memurlar başvuruda bulunamamıştır. Şu ana kadar personel görevde yükselme ve unvan değişikliği ile ilgili yapılan tüm işlemler 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Personelinin Görevde Yükselme Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik’e aykırı davranılmıştır.”

 

Özsoy, bakana şu soruları sordu;

 

1.Bahse konu olan durum ile ilgili bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise hangi aşamadadır?

 

2. Yönetmeliklere aykırı davranan atanmış Kayyım ve yönetimi hakkında bir işlem başlatılacak mı?

 

3. Kayyım atanmış belediyeler bakanlığınızca denetleniyor mu? Kayyım atanan belediyeler ile ilgili bugüne kadar yapılan işlemler nelerdir?

 

4.Kayyım atanan belediye başkan vekillerinden kaç tanesi usulsüz işlemlerinden dolayı görevden alınmıştır?

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.