Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Hasta Anne’nin Yardım Çığlığı: “Tedavi Olmak İstiyorum”

Hasta Anne’nin Yardım Çığlığı: “Tedavi Olmak İstiyorum”
REKLAM ALANI
1 Haziran 2023 13:59
567

Genç anne Ebru Ekinin çığlığı duyulmaz ve kendisine yardım eli uzatılmaz ise, biri 2 yaşında kalp hastası 2 küçük çocuğu ile kaderlerine terk edilecekler.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

“Maddi olarak çok zor durumdayım, Devlet’ten aldığım 1300 TL’lik aile desteği ile geçinmeye çalışıyorum. Aldığım paranın 850 lirasını kiraya veriyordum. Ev sahibi kirayı 1000 liraya çıkaracak, eşim çalışmıyor, başka bir gelirim yok. Devlet desteği de bir ay sonra bitecek, halimiz ne olacak. Bu çocuklar ne yiyip içecek bilmiyorum, çaresizim, biri bize yardım etmez ise perişan olacağız.”

Bu sözler, Diyarbakır Bağlar şeyh Şamil Mahallesi 620. Sokak, Lefkoşa Caddesinde oturan, teşhisi konulmamış bir hastalığın pençesine düşmüş, 29 yaşında biri kalp hastası 2 çocuklu çaresiz bir annenin feryadı.

Teşhisi konulamayan hastalığın pençesinde yaşam mücadelesi veren 29 yaşındaki genç bir anne, kendisi ve 2 yaşındaki kalp hastası kızı için yetkililerden ve durumu iyi olan vicdan sahibi insanlardan yardım bekliyor.

 

“1300 TL’LİK SOSYAL YARDIM PARASI İLE GEÇİNMEYE ÇALIŞYORUM”

Devletin verdiği 1300 TL’lik sosyal yardım parası ile yaşam mücadelesi veren 29 yaşındaki genç anne Ebru Ekin, teşhisi bir türlü konulamayan bir hastalığın pençesine düşmüş.

Bir yandan kendi hastalığı diğer taraftan 2 yaşına yeni basmış kalp hastası kızının tedavisi ile uğraşan 2 çocuk annesi Ebru Ekin, hastalıklar yetmezmiş gibi maddi imkânsızlıklarla da uğraşıyor. İnşaat işçisi olan kocası, akciğer kanseri olan babasına bakmak için iki aydır hastanede refakatçı olduğu için çalışamıyor. Hiçbir gelirleri olmayan ekin ailesine devlet tarafından verilen 1300 TL’lik sosyal yardımda bu ay bitiyor.

Çaresizlik içinde olan 29 yaşındaki genç anne, hayat hikâyesini şu sözler ile anlatıyor; ben aslen Van’lıyım evlenip Diyarbakır’a geldim, iki çocuk annesiyim, benim beyin damarlarımda tıkanma var. Önce MS hastasısın dediler, sonra bu MS değil, senin başka bir hastalığın var dediler.
Bu hastalık başka bir şey kemiklere kadar yayılmış bir hastalık türü, adını henüz bilmiyorlar, bir de kalp kapağımda çökme olduğunu söylediler.


Şuan kalp ve beyin hastalığımdan dolayı birçok ilaç kullanıyorum. 1 yıldır tedavi görüyorum. İlaç tedavisine rağmen hiçbir ilerleme kaydedemiyorum, hastalığımın ne olduğunu bulmak için halen tahliller yapılıyor. Yaşamım altüst olmuş durumda neredeyse her gün hastaneye gidiyorum. Eşim inşaat işçisi, onunda babası Akciğer Kanseri iki aydır onun yanında hastanede kalıyor, çalışmıyor. Maddi olarak çok zor durumdayız, şuanda devletten aldığımız 1300 TL’lik aile desteği ile geçinmeye çalışıyoruz. Eşim çalışmıyor, başka bir gelirim yok. Devlet desteği de bir ay sonra bitecek, halimiz ne olacak, bu çocuklar ne yiyip içecek bilmiyorum, çaresizim. Biri bize yardım etmez ise perişan olacağız.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.