Dolar 32,3277
Euro 35,0598
Altın 2.296,98
BİST 9.045,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“Halk Enerji Fiyatlarına Ezdirilmemeli!”

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kalabalık bir heyet ile Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

“Halk Enerji Fiyatlarına Ezdirilmemeli!”
REKLAM ALANI
11 Şubat 2022 21:16
1.643

Diyarbakır’da yaptığı esnaf ziyareti sonrası konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulursanız kendi vatandaşınızı, esnafınızı ve sabit gelirli vatandaşlarınızı enerji fiyatları altında ezdirmezsiniz” dedi.

 

ARA REKLAM ALANI

Esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Yapıcıoğlu, özellikle yüksek gelen faturalar nedeniyle esnafın zor durumda olduğunu dile getirdi.

 

Ticarethanedir diye küçük esnafın elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 130’a kadar zammı eleştiren Yapıcıoğlu, hükümetin yeniden bir hesaplama içerisine girmesi gerektiğini vurguladı.

 

Esnafın ciddi bir kriz yaşadığını söyleyen Yapıcıoğlu, “Esnafın gündeminde elektrik faturaları var. Biz de ziyaret ettiğimiz her esnafa elektrik faturalarını sorduk. Tüketimleri artmadığı halde faturaların iki kat arttığı yönünde şikayetler geldi. Bu genel bir şikayetti. Ticarethanedir diye küçük esnafın elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 130’a kadar zam, onları gerçekten etkilemiş. Hükümetin yeniden bir hesaplama içerisine girmesi gerektiğini düşünüyoruz. Daha önce de buna dair çağrılarımız olmuştu, bunu yineliyoruz. Piyasadaki durgunluk devam ediyor. Hayat pahalılığı ciddi bir şekilde esnafın cirosuna yansımış durumda. Asgari ücrete önemli bir zam yapıldı 4 bin 250 TL’ye çıktı. Dar gelirli insanların -daha çok paralarını harcadığı kalemlerle kıyaslandığında- belki asgari ücretin 3 bin TL olduğu bir döneme göre şimdi satın alma gücü düştü. Sadece belli periyotlarla ‘biz asgari ücreti zam yaptık, bir sene sonra asgari ücreti konuşalım’ diye beklememek gerekir diye düşünüyorum. Bunu güncellemek lazım. Yoksa vatandaşın tenceresi kaynamazsa bu huzursuzluklar büyüyecektir. Bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Bunun haricinde esnafın dile getirdiği diğer bir husus da huzur meselesidir. Millet huzur istiyor. Kimse bu milletin huzurunu bozmaya yönelik herhangi bir teşebbüste bulunmasın. Esnaf ile ilgili genel olarak bunları söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

 

 

“NÜKLEER ENERJİ KONUSUNDA TÜRKİYE ADIM ATMALIDIR”

 

Hükümete de çağrıda bulunan Yapıcıoğlu, “Küresel çapta enerji fiyatlarıyla ilgili bir krizi var. Türkiye de enerji konusunda dışa bağımlı. Eğer siz fosil yakıtlardan ve doğalgazdan elektrik üretiyorsanız; dışarıda gaz ve petrol fiyatları artınca içerde de fiyatlar artacaktır. O yüzden ucuz enerji elde etmenin yolunu Türkiye bulmalıdır. Güneş enerjisi ve rüzgâr enerjisinden elektrik üretme konusunda Türkiye biraz daha yatırım yapmalıdır. Başından beridir şunu söylüyoruz: Eğer siz ihracatınızı artırmak, dış ticaret açığınızı kapatmak istiyorsanız enerji ve üretim maliyetlerini mutlaka aşağı çekmelisiniz. Bazıları itiraz ediyor ama nükleer enerji konusunda -eğer usulüne uygun bir şekilde yapılırsa- Türkiye adım atmalıdır diye söylüyoruz. Eğer enerji fiyatları aşağı çekilirse ve enerjide dışa bağımlılıktan kurtulursanız kendi vatandaşınızı, kendi esnafınızı veya sabit gelirli vatandaşlarınızı enerji fiyatları altında ezdirmezsiniz.” şeklinde konuştu.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.