Dolar 32,5864
Euro 34,8068
Altın 2.504,97
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

GÜZELOĞLU’NDAN ÇOCUKLARA DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Koronavirüs salgını nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinden çıkmayan ve doğum günü olan çocuklara sürprizi yaptı.

GÜZELOĞLU’NDAN ÇOCUKLARA DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ!
REKLAM ALANI
20 Nisan 2020 15:14
1.007

Korona virüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile vatandaşların hafta sonu sokağa çıkması kısıtlandı.

 

ARA REKLAM ALANI

Sokağa çıkması kısıtlanan vatandaşlara moral vermesi için Diyarbakır valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatları doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Korusu, üstü açık bir otobüsle kenti gezerek vatandaşlara müzik ziyafeti sundu ve doğum günü olan çocuklara sürpriz yaptı.

 

ÇOCUKLARA DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinden dışarı çıkamayan ve doğum günü olan çocukları da unutmadı.  9’uncu yaşına adım atan İdil Yüksekol’un ikamet ettiği adrese üstü açık otobüs ile giden koro üyeleri, Yüksekol için doğum günü şarkısını seslendirdi.  Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Güzeloğlu’nun doğum günü mesajını ve selamını ileten koro üyeleri mahalle sakinleri için uzun süre müzik yayını yaptı. Telefonlarının ışıklarını açıp pencere ve balkonlara çıkan vatandaşlar söylenen şarkılara eşik etti.

 

‘VALİ AMCAYA TEŞEKKÜR EDERİM’

 

Okulların kapanmasından sonra dışarı hiç çıkmadığını ve doğum gününde de evde kalmak zorunda olduğu için çok üzüldüğünü söyleyen İdil Yüksekol; “Uzun zamandan beri dışarı çıkamıyordum. Bugün de doğum günümdü ve her yıl neşeyle kutladığım doğum günümü bu yıl kutlayamadığım için çok üzülüyordum. Ama Vali amca doğum günüm için müzik arabası gönderip doğum günümü kutladı. Buna çok sevindim. Vali amcaya çok teşekkür ederim” dedi.

 

 

Daha sonra Bağlar ilçesine geçen koro üyeleri, geçirdikleri rahatsızlık sonrası evlerinde dinlenen 14 yaşındaki Muhammed, 9 yaşındaki Dilay Kaçar ile 13 yaşındaki Emre Çiçek’e Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Güzeloğlu’nun geçmiş olsun dileklerini iletti. Burada da bir süre müzik yayını yapan koro üyeleri Yenişehir İlçesinde yaşayan ve 12 yaşına giren Hira Ökmen’in evinin önüne gitti. Burada da Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun doğum günü mesajını ve selamını ileten koro üyeleri, mahalle sakinleri için müzik yayını yaptı.

 

‘YAPILAN BU JEST BENİ ÇOK MUTLU ETTİ’

 

Büyükşehir Belediyesi Korusu üyelerinin yaptığı sürprize çok sevindiği belirten Hira Ökmen ise “Doğum günümün karantina günlerine denk gelmesinden dolayı çok üzülüyordum ama bugün bana böyle bir jest yapıldı. Çok mutlu oldum, Valimize bu jestinden dolayı çok teşekkür ederim ” dedi.

Söylenen Türkçe, Kürtçe ve Zazaca şarkılara eşlik eden mahalle sakinleri de etkinlik için Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu ile koro üyelerine teşekkür etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.