Dolar 32,5241
Euro 34,8483
Altın 2.429,49
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

GÜNTİAD ve Yenişehir Belediyesi’ini Projesi İlk Meyvesini Verdi

GÜNTİAD ve Yenişehir Belediyesi’ini Projesi İlk Meyvesini Verdi
REKLAM ALANI
15 Eylül 2022 18:18
1.374

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ve Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) arasında “Başvur, Eğitim Al, İş Kapısını Aralayalım” sloganıyla Yenişehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim (YESMEK) projesi kapsamında düzenlenen kurslardan mezun olan kursiyerlerin işe yerleştirilmelerini YESMEK İstihdam Lansman Toplantısı ile kutladı.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dalkıran, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Organize Sanayi Bölgesi İşletme sahiplerinin de katıldığı YESMEK İstihdam Lansman Toplantısı Tekstil İhtisas OSB Fermaş Tekstil Fabrikası’nda düzenlendi.

 

 

 

 

Açılış konuşmasını yapan GÜNTİAD Başkanı Dalkıran, organizasyonu hayata geçiren Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikçi’ye teşekkür ederek, şunları söyledi: “Bu organizasyonların amacı öğrencilerimizi sektör temsilcileri ile tanıştırmak, onlarla bir araya getirerek gelecekte onları ne bekliyor bunun provasını yapmaktır. Bu anlamda gençlerimizin kariyerinde oldukça bir önemli gün olduğunu vurgulamak istiyorum. Dernek olarak sektörün tüm paydaşlarıyla iş birliği içinde olmayı çok önemsiyoruz, bu bağlamda iş insanı ve sektör temsilcisi olarak bizlere düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Buraya geliş sebebimizin tek bir sebebi var aslında, bugün birbirimizin geleceğine dokunabilmek. Çünkü her birimizin hayatı kendi içinde çok özel, farklı hayaller ve heyecanlarla dolu. Başarının esaslarından biri öncelikle kendine inanmak, güvenmek ve sonrasında adım atmaktır. Bu anlamda Mevlana’nın bir cümlesini sizinle paylaşmak istiyorum. ‘Sen yola çık, yol sana görünür’ der Mevlana. Biz inandığımız hayallere ulaşmak için adım atmazsak yalnızca hayal olarak kalacaktır.

 

Dernek olarak ‘Topraktan podyuma’ sloganı ile başladığımız hayalimiz olan Tekstil OSB doğup büyüdüğümüz bu kentin geleceği olan sizler adına çok önemlidir, kıymetlidir. Bizler yatırımlarımıza odaklanırken aslında en çok sizlerin varlığına güvenerek adım atıyoruz, yola çıkıyoruz. Sizlerin kariyer hedefinde tekstil sektörünün dinamiklerinin olması mutluluk vericidir, kariyer hedefinizin şekillenmesinde katkımızın olması da bizler adına gurur vericidir. Dernek olarak gerçekleştirdiğimiz toplantılarda, saha çalışmalarında en çok dile getirilen kalifiye personel sorununa bugünkü organizasyonun çözüm niteliğinde olduğunu düşünüyorum. Bu doğrultuda, kariyerinde bugün ilk adımı atacak olan gençlerimizi kutluyor, başarılar diliyorum.”

 

 

BEŞİKÇİ: “YIL SONUNA KADAR 600 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”

 

Daha sonra konuşan Beşikci, YESMEK Projesi ile hedeflerinin 1 yıl içerisinde üç bin vatandaşın istihdamının iş dünyasıyla birlikte sağlanacağını belirterek, “Yılsonuna kadar da toplamda 600 kişiyi istihdam etmeyi hedeflemekteyiz. Belediyemiz ve ilgili paydaşlarımızla oluşturacağımız yeni nesil iş arama portalıyla işverenlerimizi ve iş sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızı da yakın dönemde bir araya getireceğimiz web tabanlı bir site üzerinden buluşturacağız. Ayrıca iş dünyamızın en çok ihtiyaç duyduğu iş alanlarını sahadaki uzman personelimizin iş dünyasıyla yaptığı görüşmelerle tespit ederek mesleki eğitim almak isteyen vatandaşımızın doğru alanda ve istihdama en çok ihtiyaç duyulan alanda eğitim alması için de çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Şehrimizin potansiyeline ve beşeri kaynaklarına güveniyor ve diyoruz ki ‘Burada Çok İş Var!’ Birlikte yeni istihdamların kapısını aralayacak çalışmalara Sayın Valimizin öncülüğünde durmadan devam edeceğiz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.