Dolar 32,3267
Euro 35,0819
Altın 2.298,64
BİST 8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

ERDOĞAN, DİYARBAKIR’DA BAZI PROJELERİN AÇILIŞINI YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Oto Sanayi Sitesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılışını gerçekleştirdi.

ERDOĞAN, DİYARBAKIR’DA BAZI PROJELERİN AÇILIŞINI YAPTI
REKLAM ALANI
9 Temmuz 2021 23:20
1.913

Kayapınar Şehir Hastanesinin yapım ihalesini 19 Temmuz’da gerçekleşeceğini söyleyen Erdoğan, Diyarbakır Cezaevi’yle ilgili açıklamada bulundu.

 

ARA REKLAM ALANI

“Diyarbakır Cezaevi’ni boşaltıyor ve kültür merkezi olarak hizmete sunuyoruz. Adalet Bakanlığı gerekli hazırlığı yapıyor. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu. “Çözüm sürecini biz başlattık” diyen Erdoğan, “Çözüm sürecini sonlandıran biz olamadık. ” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Diyarbakır Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı ile Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış törenine katılmak üzere Diyarbakır’a geldi.

 

Ankara’dan uçakla Diyarbakır’a gelen Erdoğan Kurşunlu Camisi’nde cuma namazını kıldıktan sonra Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde AK Parti İl Danışma Toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde kurdukları çadırda evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret edip, anne ve babalarla bir süre görüştü. Görüşmenin ardından valilik önünde toplu açılışa katılan Erdoğan halka seslendi.

 

 

KURŞUNLU CAMİİ’NDE CUMA NAMAZI

 

Diyarbakır’da Kurşunlu Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda 58 milyonu aşmış vaziyetteyiz aşılamada. Aşılamada kademe sistemi yaş gruplarına göre getiriyoruz. Şu anda Diyarbakır’da aşılamadaki isteksizliği ne yapıp edip gidereceğiz. Vatandaşlarımızı aşı olma noktasında aynen batı illerinde nasıl oluyorsa Diyarbakır’da da süratle aşılanmanın olacağına inanıyorum. Oranda Diyarbakır’da biraz sıkıntımız var. Bir başka Diyarbakır inşa ediyoruz, çok çok güzelleştirilmiş bir Diyarbakır’ı inşa ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın burada önemli bir gayreti var. Diyarbakır’da aşılamanın süratle olacağına inanıyorum.” dedi.

 

 

“DİYARBAKIR CEZAEVİ KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK”

 

Diyarbakır’da yapımı tamamlanan projeleri anlatan Erdoğan şu müjdeleri verdi; “Diyarbakır Cezaevi’ni boşaltıyor ve kültür merkezi olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz. Diyarbakır’ın hafızasındaki bir kötü anıyı ortadan kaldırmış oluyoruz. Şehrimize hayırlı olsun.

 

 

AK PARTİ İL DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Diyarbakır’a kazandırdıkları eser, hizmet ve yatırımların sevincini yaşayacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu vesileyle geçmişten bugüne kapsamlı bir muhasebeyi de Diyarbakırlılarla paylaşacaklarını vurguladı. “Biz bugün buraya aynı zamanda Diyarbakır’ı dinlemek, Diyarbakırlılarla istişare etmek, Diyarbakır’la olan kavlimizi yenilemek için geldik” dedi.

 

 

DİYARBAKIR ANNELERİNE ZİYARET

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evlat nöbeti tutan Diyarbakır Anneleri’ne ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki heyetle, 3 Eylül 2019’dan bu yana HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan ailelerle görüştü. Ailelere desteklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra çadırdan ayrıldı.

 

“ÇÖZÜM SÜRECİNİ SONLANDIRAN BİZ OLMADIK”

 

Diyarbakır’da düzenlenen açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı; “Çözüm sürecini biz başlattık. Çözüm sürecini sonlandıran biz olmadık. Bunların art niyetleri, gizli gündemleri sonlandırdı. Hiçbir zaman meşru demokratik hukuk düzeni içinde siyaset yapmayı düşünmediler. Allah için söyler misiniz? Dünyada hangi devlet buna müsaade eder. Hangi hukuk, adalet, vicdan buna göz yumar. Hala barış, kardeşlik, hukuk, demokrasi diyorlar. Siz bu kavramları en son ağıza alacak kişilersiniz ey HDP. Kendinizden olmayanlara hayat hakkı tanımadınız.

 

 

“DİYARBAKIR’A 46 KATRİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK”

 

Diyarbakır’a huzur gelince neler olduğuna şahitsiniz. Akşam geç saatlerine kadar Diyarbakır’ın sokaklarındasınız. Niye güvenlik var. Bunları gördüğünüz her yerde yakalarına yapışın sorun sorgulayın. Çözüm sürecini bitirmek için kim size talimat verdi. Bunu sorun. Yalan, dalavere, ikiyüzlülükle karşınıza çıkıp sizleri oyalamasınlar.

 

Bu coğrafyayı birlikte medeniyetimizin beşiği haline getirdik. İnşallah yine birlikte 2023, 2053 vizyonuna kavuşturacağız. Türkiye tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini bizim dönemimizde yaşamıştır. Ülkemizin 81 vilayetinin tamamına da cumhuriyet tarihinde yapılanların 10 katı çağ atlattık. 10 yılda Diyarbakır’a 46 katrilyon lira yatırım yaptık. 6250 adet derslik kazandırdık. Yurt kapasitemizi 5300’e çıkardık. 33 bin seyirci kapasiteli Diyarbakır Stadyumu’nu biz yaptık.

 

 

DİYARBAKIR’A ŞEHİR HASTANESİ

 

Merkez ve ilçelerimizdeki faaliyetlerden 248 bin gencimizin istifade ettiği gençlik merkezi inşa ettik. 12 milyar lira sosyal yardım aktardık. 19 hastaneden oluşan 48 adet sağlık tesisi inşa ettik. Şimdi sizlere belki de bakanım müjdeyi vermiştir ama Diyarbakır 1000 yataklı Kayapınar Şehir Hastanesi’nin yapım ihalesini 19 Temmuz’da gerçekleştiriyoruz. Hastanemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. 18570 konut projesini hayat geçirdik. 2705 sosyal konut yapımına devam ediyoruz. Millet bahçelerinden Diyarbakır’da toplam büyüklüğü 396 bin metre kare olan 6 adet projemiz var. Terör nedeniyle büyük zarar gören Sur ilçemizi ve Suriçi’ni adeta baştan sona yeniden yaptık, yapıyoruz. Konut projelerimizi, altyapı, üst yapı ve restorasyon çalışmalarımızı bitirme aşamasına geldik.

 

“BAŞIM GÖZÜM ÜSTÜNE DİYARBAKIR”

 

Mesleki eğitim merkezlerinden yararlananların sayısı 4000’e ulaştı. Uyanış gençlik programlarına katılan gençlerimiz, spordan bilgi yarışmasına kadar her alanda kendilerini gösteriyorlar. Sizlerin hangi hizmete yatırıma ihtiyacı varsa boynumuzun borcudur. Başım gözüm üstüne Diyarbakır. Toplam yatırım bedeli 2.5 milyar lirayı bulan eserin açılışını yapmak için sizlerle birlikteyiz. 814 dükkanın bulunduğu 5000 kişiye istihdam sağlayacak oto sanayi sitesini de hizmete alıyoruz. Diyarbakır’ın diğer il ve ilçelerle olan bağlantı yolları da iyileştirildi.

 

 

DİYARBAKIR’A ELİ BOŞ GELMEDİK”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır’a eli boş gelmediklerini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bugüne kadar yaptıklarımız elbette önemli ama bugün de Diyarbakır’a elimiz boş gelmedik. Bakanlıklarımız, belediyelerimiz, özel sektörümüz tarafından tamamlanan ve toplam yatırım bedeli 2 buçuk milyar lirayı bulan yüzlerce eser ve hizmetin açılışını yapmak üzere sizlerle beraber eğitimde, merkezde ve çeşitli ilçelerimizde çok sayıda okul, ilkokul, ortaokul, lise, pansiyon, spor salonlarını aralarında bulunduğu resmi açılışını bugün yapıyoruz. Bin yataklı şehir hastanesi ihalesini 19 Temmuz’da yapıyoruz. Sağlık Bakanlığımızca şehrimize kazandırılan Silvan 120 yataklı devlet hastanesinin, 112 acil yönetiminde yer aldığı hizmet binasının, amatem ve çematem binalarının, Dicle, Hani, Kayapınar ilçelerimizde aile sağlığı merkezi ve 112 acil binalarının açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Çevre Şehircilik Bakanlığımızın Sur’da yürüttüğü projeler kapsamında inşası tamamlanan 164 konut su, 6 oteli, 116 ticari alanı ve yolları hizmete alıyoruz. Ayrıca içinde 814 dükkanın bulunduğu 5 bin kişiye istihdam sağlayacak oto sanayi sitemiz ile altyapı ve çevre düzenlemeleri de hizmete alıyoruz. Ulaştırmada Çermik, Çüngüş, Hani, Lice, Kocaköy ilçelerimizin şehir geçişlerini tamamladık. Diyarbakır’ın diğer il ve ilçelere olan bağlantı yolları da yeni imalatlarla, onarımlarla iyileştirildi. Bunlar gibi yüzlerce eserin açılışını bugün yapıyoruz. Hayırlı olsun”.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.