Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“Ekiplerin Hasar Tespit Çalışması Tatmin Edici Değil”

“Ekiplerin Hasar Tespit Çalışması Tatmin Edici Değil”
REKLAM ALANI
16 Şubat 2023 10:37 | Son Güncellenme: 16 Şubat 2023 10:44
320

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi Özkılıç Apartmanı sakinleri, hasar tespit ekiplerinin evlerine ‘orta hasarlı’ deyip oturabileceklerini, hasar gören binalara ilişkin tatmin edici bilgiler vermediğini savunarak evlerinin oturulmayacak durumda olduğunu belirttiler.

 

ARA REKLAM ALANI

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

Mağdur olduklarını belirten söz konusu depremzedeler yetkililere seslenerek evlerinin ‘ağır hasarlı’ olarak kayıtlara geçmesini istedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden etkilen 10 il arasında bulunan Diyarbakır’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince yapılan ilk hasar tespit verilerine göre, 434 bina ağır hasar gördü. Ağır hasarlı ve acilen yıkılması gereken bu binalardan 153’ü Bağlar ilçesinde bulunuyor. Bağlar’da oturan bazı depremzedeler; ekiplerin evlerine ‘orta hasarlı’ deyip oturabileceklerini, hasar gören binalara ilişkin tatmin edici bilgiler vermediğini savunarak evlerinin oturulmayacak durumda olduğunu açıkladılar. Mağdur olduklarını belirten söz konusu depremzedeler yetkililere seslendi.

 

 

Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi 672. Sokakta bulunan Özkılıç Apartmanının sakinleri şöyle konuştu:

“EVİMİZ YIKIM TEHLİKESİ GEÇİRİYOR”

 

Dilan Barut; “Bina sakini olarak evimiz yıkım tehlikesi geçiriyor. Binamız daha önce 2016 yılındaki bomba patlaması, Elazığ depremi sırasında baya hasar görmüştü. En son kentimizde meydana gelen depremle birlikte oturulamaz hale geldi. Binamızın hasar tespiti için gelen ekipler görevini yapmak yerine bize net bir şey demediler. Artık korkuyoruz bu binaya girmeye. Orta hasarlı bina demelerine rağmen ister binaya girin ister girmeyin dediler. Bir belirsizlikte bırakıyorlar bizi. Gidecek yerimiz yok. En azından ağır hasarlı desinler ve yıkılsın ki daha fazla can kaybı olmadan mağduriyetimiz giderilsin. Devlet büyüklerimizden bize bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Biz korkuyla yaşamak istemiyoruz. Binanın kolonları da hepsi şu çekmiş ve binanın bodrumu bir haftadır su çekiyor. Biz evimizi taşıyalım desek gidecek yer yok. Kiralık daire fiyatları zaten uçmuş, ne yapacağımızı bilemiyoruz”

“3 ÇOCUĞUM VE EŞİMLE BİRLİKTE PERİŞAN OLDUK”

 

Murat Güzel; “Özkılıç binasının 5. katında oturuyorum. Depremden dolayı oturduğumuz bina hasar gördü. Biz mağdur olduğumuz için Çevre Ve Şehircilik il müdürlüğünden hasar tespit ekibi istedik. Gelen ekipler elinde çekiçle bir iki kolona vurduktan sonra bize tatmin edici bir şey demedi. Bize ister oturun, ister oturmayın dediler. Biz de dedik ki madem öyle diyorsunuz o zaman siz gelin oturun dedim. 9 gündür okul köşelerinde 3 çocuğum ve eşimle birlikte perişan olduk. Hayatımız şuan belirsiz bir şekilde ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Biz binaya girsek ve başımıza yıkılsa kim bunun sorumlusu olacak. Yetkililer bize net bir şey söylesinler. Ya gelip bize net bir şey söylesin, garanti verip evinize oturun desinler yada eşyalarınızı alabilirsiniz desinler, biz de ona göre hareket edelim”

“BU BİNADA DEFALARCA KEZ BU OLAYLARI YAŞADIK”

 

Seyhan Talan; “Bu binada defalarca kez bu olayları yaşadık. Daha önce bomba patlaması sonucu o zaman kolonlar hasar görmüştü. Bugün de depremden dolayı binamız oturulamayacak durumdadır. Hasarı çok olmasına rağmen bize gelen hasar tespit ekipleri net bir şey demiyorlar. Biz evimize girip ondan sonra en ufak bir sorunda gelip de cenazemizi çıkaralım demesinler. Gerekeni yapılması için yetkililere sesleniyorum. Çoluk çocuğumla birlikte akrabalarımızın evine sığındık. Daha nereye kadar böyle göçebe olarak yaşayacağız. Bir an önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.