Dolar 32,5257
Euro 34,9376
Altın 2.436,55
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Eker, Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarını Ziyaret Etti

Eker, Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarını Ziyaret Etti
REKLAM ALANI
17 Kasım 2022 13:33
1.309

Önceki Tarım Bakanı  Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Mezopotamya Fuarcılık ve ALZ Diyarbakır tarafından düzenlenen 55 ilden 167 firmanın katıldığı Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nı ziyaret etti.

 

ARA REKLAM ALANI

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır Borsa Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mustafa Fidan ile birlikte Fuar’ı ziyaret eden Eker, tüm standları gezerek fuara katılan firmalara başarılar diledi.

 

Fuarın Onu konuğu Hatay’ın plakası olan 31 metrelik Diyarbakır’ın ünlü örgülü peynir gösterisini ve tescillenen yerel ürünlerden ciğer kebabı standını da ziyaret eden Eker, bu yıl ki fuarda Diyarbakır’ın yerli ürünlerinin fazla olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

 

Diyarbakır’ın kadim bir medeniyet geçmişi ve insanlık tarihinin hem şahidi, hem tanığı hem de aktarıcısı bir kent bir büyükşehir olduğunu ifade eden Eker, “Her zaman etki alanı sınırlarının çok ötesine uzanan her boyutuyla bunu hak eden bir büyüklük ve derinliğin adı. Bizler Diyarbakır’ı yönetim sorumluluğunu taşırken sahip olduğu zenginlikleri derinlikleri ve dinamiklerini bilerek geleceğe aktarmak ve yaşatmak adına da önemli bir sorumluluğu taşıyoruz. Uluslararası alanda Diyarbakır’ın tanıtımında sahip olduğu bütün zenginliklerinin yanı sıra birazdan herkesin tadacağı ve çok keyif alacağı lezzetleri de yaşatmak istiyoruz. Bu toprakların sahip olduğu zenginlikleri sofradan başlayarak her kişiye ve her kesime ulaştırarak bu birikimi yaşatma kararlılığını sergileyeceğiz. Gurme Fuarı şüphesiz bunun en önemli açılımı. Her yıl artarak güçlenerek ve lezzet noktasında çoğalarak geliyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.