Dolar 32,3772
Euro 35,1523
Altın 2.324,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

EĞİL’DEKİ BARAJ KIYISI YENİLENEN YÜZÜYLE ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde bulunan Dicle Barajı kıyısı, yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini bekliyor.

EĞİL’DEKİ BARAJ KIYISI YENİLENEN YÜZÜYLE ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
REKLAM ALANI
10 Aralık 2020 11:41
591

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde bulunan Dicle Barajı kıyısı, yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini bekliyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Kur’an-ı Kerim’de isimleri geçen Zülkifl ile Elyesa peygamberlerin kabirlerini barındıran Eğil’de bulunan Dicle Barajının kıyısında düzenleme çalışmaları yapıldı. Eğil Belediyesi, ilçenin önemli turizm cazibe mekanlarından biri olan Dicle Barajı kıyısını modern ve halkın ihtiyaçları doğrultusunda hazırladığı projeyle bambaşka bir görünüme kavuşturdu. Değişim, dönüşümün hissedildiği Eğil’de, baraj kıyısında yapılan dekoratif desenli ve galaksiyi andıran yol, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

 

Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İdris Arslan, “Eğil Diyarbakır’ın en önemli turizm mekanlarından bir tanesi. Valimiz Münir Karaloğlu ve bizler, Eğil’in güzelleştirilmesine çok önem veriyoruz. Bu kapsamda öncelikle Dicle Baraj kıyısını bakımsızlıktan kurtarmamız ve modern bir yapıya kavuşturmamız gerekiyordu. Eskiyen yolu kaldırıp, zemini küp taşlarla güzel bir şekilde düzenledik. Ağaçlarla süsleyerek, burayı modern ve yaşanabilir bir görünüme kavuşturduk. Dicle Baraj kıyısını yenilenen yüzüyle halkın hizmetine açmış bulunmaktayız. Eğillilere hayırlı olsun” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.