Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

‘Düşük Ayarlı Sahte Altın’ İddiasıyla İlgili Esnaftan Açıklama

‘Düşük Ayarlı Sahte Altın’ İddiasıyla İlgili Esnaftan Açıklama
REKLAM ALANI
15 Ağustos 2022 22:51 | Son Güncellenme: 15 Ağustos 2022 22:53
1.390

Diyarbakır’da, çok sayıda düşük ayarlı sahte altın olduğu iddiası ve şikayetiyle polisin operasyon düzenlediği kuyumcu dükkanın işletmecisi Yunus Tatlı, iş yerinde ‘Kuyumcular Odası’nın izniyle getirilen ürünleri sattıklarını belirtip, hem rakipleri hem de oda başkanlığı tarafından hedef gösterildiklerini öne sürdü. 

 

ARA REKLAM ALANI

Olay, 10 Ağustos’ta Bağlar ilçesi Emek Caddesi’ndeki kuyumcu dükkanında meydana geldi. İddiaya göre, işletme için ‘Düşük ayarlı sahte altın satılıyor’ diyerek polise şikayette bulundu.

 

Ekipler, ihbarlar üzerine, Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanlığı’ndan rapor istedi. Verilen raporun ardından 2 aylık çalışma yapıldı. Polis, kuyumcu dükkanına öğle saatlerinde operasyon düzenledi. İş yerindeki aramalarda, düşük ayarlı sahte altınlar olduğu iddiasıyla numuneler alındı. Toplanan ürünler, incelenmek üzere kriminale götürüldü.

 

 

“ODANIN İZNİYLE GETİRİLEN ÜRÜNLERİ SATMAKTAYIZ”

 

25 yıllık dükkanın işletmecisi Yunus Tatlı, durumun çarpıtıldığını, hem rakipleri hem de oda başkanlığı tarafından hedef gösterildiklerini belirterek, “Diyarbakır halkı bizi tanır. En fazla yoğun müşteri potansiyeline sahip kuyumcuyuz. Halka vicdanlı satış yapmaya devam ediyoruz. Hepimiz aynı yerden, bütün kuyumcular olarak, derneğin, dernekten geçen, derneğin iznini alıp piyasaya ürün getiren toptancılardan ürün almaktayız. Sonuçta biz, bir üretici değiliz ve düşük ayar olma ihtimali de sıfır. Çünkü biz toptancı değiliz. Biz, üreticilerin getirdiği ürünleri satmaktayız. Yani odanın izniyle getirilen ürünleri satmaktayız” dedi.

 

“ODA BAŞKANLIĞI TARAFINDAN HEDEF GÖSTERİLDİK”

 

İftiranın DİKO Başkanlığı tarafından bizleri karalama amacıyla yapıldığını anlatan Tatlı, “Yani bu dezenformasyona, yalana ve iftiraya niye ihtiyaç duyuldu? Çünkü oda başkanlığının piyasaya süreceği projeler önündeki en büyük takoz onlar için biziz. Oda başkanlığının gelip fahiş, açık aralıklı fiyatlarla ilgili bizlerle orta yol bulması gerekir ve de bahsettiği poşetli ve poşetsiz, 50 yıldan belki de 100 yıldan beridir Türkiye Cumhuriyeti’nin her tarafında satılan, çeyrek, yarım ve cumhuriyetleri poşetleyip, bundan rant elde etmesinden ve bizlerin de bu rantın karşısında, dik duruşumuzdan taviz vermeden kaldığımızdan dolayı, özellikle bizler tercih edildik. Kriminallerin sonuçlarını bekleyeceğiz. Basınla da paylaşacağız inşallah. Kendisi, önceden bu tezgahı hazırladığı için polislerin buraya yaptığı operasyonda aldığı numuneler, daha buradan çıkmadan basına hazır bir şekilde demeç vermesi, aslında tezgahın büyüklüğünü gösteriyor”diye konuştu.

 

ESNAFLAR DA DERTLİ 

 

Öte yandan, kuyumculuk sektöründe yüz yıllardır hasır bilezik, kişnişli kolye burma bileziği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Diyarbakır’ın son günlerde düşük ayar altın satışı yapıldığı iddaları ile yazılı ve görsel basının gündemine getirilmesi Diyarbakır’lı Kuyumcuları çileden çıkardı.

 

“DİYARBAKIR GÜNDEME SAHTEKARLIK İLE GETİRİLMEKTEDİR”

 

Dünyanın her yerinde gerek kuyum sektöründe, gerek akaryakıt sektöründe ve gerekse gıda sektöründe yaşanan bir takım sıkıntılar ile karşılaşmanın olduğunu belirten esnaflar, her nedense Diyarbakır hemen hergün medyanın gündemin sahtakarlık ile getirilmektedir. Burada bir esnafın sözde yapmış olduğu bir hata tüm kentteki esnafı mağdur etmiştir. Birilerinin artık buna dur demesi gerekiyor.

 

“BİZİM REKLAMA VE ŞOVA İHTİYACIMIZ YOK”

 

Kuyumcular odasını eleştiren esnaflar, “Bizim reklama ve şova ihtiyacımız yok. Tüm dünya yüz yıllardır ilimizden üretilen 22 ayar hasır bilezik, kişnişli kolye, burma bileziklerimizle bizleri tanıyor. Son günlerde yaşanan şov haberler nedeniyle vatandaş özellikle yazılı ve görsel medyayı takip eden yerli ve yabancı turistler alışveriş yapmaz oldu” dediler.

 

HABER: SEDAT IRMAK/ Diyarbakır Olay

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.