Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C

DTSO Yüksek İstişare Kurulu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

DTSO Yüksek İstişare Kurulu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
REKLAM ALANI
19 Aralık 2022 10:27
1.257

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) 2022-2026 Dönemi Yüksek İstişare Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

 

ARA REKLAM ALANI

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, 5174 Sayılı TOBB kanunu 84.ncü maddesi kapsamında maksimum Oda Yönetim Kurulu sayısının iki katı sayıda Odaların Yüksek İstişare Kurulu Üyelerinin belirlenmesini zorunlu kılmaktadır. DTSO Yönetim Kurulumuz 11 kişiden oluşmaktadır. Dolayısıyla 22 kişilik Yüksek İstişare Kurulu üyemizi belirleyerek bugün iilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Kentimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimini ortak akılla geleceğe taşımak anlamında oluşturmuş olduğumuz Yüksek İstişare Kurulumuz geçen 4 yıllık süreçte pandemiye rağmen önemli fikirler, projeler üreterek bizlere çok büyük katkılar sundu. Bu dönemde de yine ortak akılla kentimizi bütün bileşenlerimizle birlikte yönetmeyi, birlikte projeler üretmeyi hedeflemiş bulunuyoruz.

 

DTSO Yüksek İstişare Kurulu’nun işleyişi hakkında da bilgi veren Kaya, “Bu kurulda dile getirilen görüşler ve öneriler Yönetim Kurulumuz için yol gösterici niteliktedir. Yüksek İstişare Kurulu’nda ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarına ilişkin ortak akıllan hareket edip, sorunların tespiti ve çözümüne yönelik öneriler, fikirler geliştireceğiz. Yüksek İstişare Kurulumuz bazen bizim göremediğimiz veya fark edemediğimiz sorunlar ve çözüm önerileri konusunda Yönetim Kurulumuza yol gösterici, ön açıcı öneriler getirebilmektedir. Geçen dönem olduğu gibi bu dönemde de bu kurulun Odamızın faaliyetleri konusunda bizlere iyi bir rehber olacağına inanıyorum. Yenilenen Yüksek İstişare Kurulumuzun odamıza ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Daha sonra konuşan DTSO Yüksek İstişare Kurulu Başkan Yardımcısı M. Erkan Azizoğlu, ilk defa geçen dönem Yüksek İstişare Kurulu’nun kurulduğuna dikkat çekerek, “Pandemi dönemine denk gelmesine rağmen çok iyi bir dönem geçirdik. Ticaret ve Sanayi Odamız önceki dönem Yüksek İstişare Kurulumuzun görüş ve önerilerini aldı, planlamalar yaparak projelerini gerçekleştirdi” şeklinde konuştu. Bu dönemde de yine birlikte çalışarak daha çok projeler üretip, Odamızın çalışmalarına katkı sunmaya çalışacağız. Kentimize hayırlı olsun.

 

DTSO Yüksek İstişare Kurulu Başkan Yardımcısı Burç Baysal ise Diyarbakır’ın ekonomik ve sosyal durumuna ilişkin kurul olarak DTSO’ya önerilerde bulunacaklarını ifade ederek, “Beraber istişarelerde bulunarak önümüzdeki dönemde ilimizin ve ülkemizin ekonomik durumuna ilişkin projeler, fikirler üretip Odamız yönetimi ile paylaşacağız. Odamız Yönetim Kurulu 2018 yılından itibaren her alanda bu kentin gelişimine öncülük ediyor. Geçtiğimiz hafta Travel Turkey İzmir Fuarı’nda ilimizin tarihsel ve kültürel değerlerinin yanı sıra yöresel lezzetlerini çok iyi bir şekilde tanıtıldığına hep birlikte tanıklık ettik. Benzeri daha birçok alanda bütün kent bileşenlerini bir arada tutmayı başara bilen bir Odamızı birlikte daha güçlü kılmak, bu kent ve bu coğrafyanın yarınlarını daha mutlu kılmak için çalışacağız. Yeni dönemin herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Daha sonra YİK Üyeleri söz alarak geçen dört yıllık süreçte DTSO’nun ve YİK üyelerinin işbirliği içerisinde yapmış oldukları çalışmaların kente kattığı heyecanı ve dayanışma ruhunu kendilerince de oldukça takdirle karşılandığını, bu tür çalışmaların önemli olduğunu, bu dönemde de kurul üyesi olarak çok daha aktif görevler üstlenilmesi ve çok daha sık bir araya gelinerek dayanışma ruhunun güçlendirilerek devam ettirilmesinin önemine vurgu yaptılar.

 

2022-2026 Dönemi DTSO Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluştu; Ahmet Karavil, Ahmet Keskin, Ali Bedir, Burç Baysal, Bülent Oğuz, Filiz Ekingen, İbrahim Sevgi, İhsan Uğurlu, Kadri Kurt, M. Erkan Azizoğlu, M. Namet Anık, M.Siraç Ensarioğlu, Mehmet Vural, Nesih Aktepe, Nurettin Üçdağ, Ömer Güler, Rauf Çiçek, Recep Noyat, Reşit Cantürk, Sait Dağkıran, Sevim Vural.

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.