Dolar 32,5692
Euro 34,6876
Altın 2.508,26
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

DTSO Kürtçe Hikaye Yarışmasına Katılan Çocuklara Tablet Hediye Etti

DTSO Kürtçe Hikaye Yarışmasına Katılan Çocuklara Tablet Hediye Etti
REKLAM ALANI
4 Aralık 2022 12:53
1.242

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Kürtçeyi seçmeli ders olarak seçen öğrenciler için düzenlediği hikaye yarışmasına katılan 120 çocuğa tablet hediye etti.

 

ARA REKLAM ALANI

DTSO Kürtçe Hikaya yazma yarışmasına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2012 yılında müfredata alınan seçmeli Kürtçe dersi büyük heyecan uyandırmış, derse önemli oranda talep olmasına rağmen öğretmen atamaları maalesef yetersiz kalmıştır.

 

Kürtçe’nin seçmeli ders olarak okutulması elbette yeterli değildir ancak değerli bir adımdır. Her ne kadar seçmeli ve yetersiz olsa da çocuklarımızın kendi ana dillerinde eğitim almaları önemli ve değerlidir. Kürtçe seçmeli ders tartışmaları devam ederken birçok aile Kürtçe seçmeli dersin olduğundan bile maalesef bihaber durumdadır. Bu noktada gazeteci, yazar, akademisyen, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve en başta da velilere önemli ve tarihsel görevler düşmektedir.

 

 

Kürtçe Seçmeli Ders kampanyalarının her yıl artarak devam etmesinin oldukça önemli olduğuna inanıyor ve kampanyaya katılım sağlayan tüm kesimlere de sizler aracılığıyla tekrar teşekkür ediyoruz.

 

Bu vesileyle, çocuklarımızın kendi anadillerini unutmamalarını sağlamak ve bir nebze de olsa teşvik etmek amacıyla Odamız, 5-6-7 ve 8’inci sınıflar için seçmeli dersler arasında yer alan Kürtçe’nin Kurmanci ve Zazaki lehçelerini seçen ve Kürtçe hikâye yazan 120 öğrencimize ödül olarak tablet hediye edeceğini belirtmişti.

 

Bugün öğrencilerimize tablet dağıtmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

 

2023-2024 eğitim ve öğretim yılında okutulacak seçmeli dersler için öğrenci ve ebeveynlere Kürtçeyi tercih etmeleri çağrısında bulunuyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.