Dolar 32,5696
Euro 34,9457
Altın 2.426,61
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

DTSO Kadın Meclisi Ve DOGÜNKAD’dan Amedspor’a Destek Ziyareti

DTSO Kadın Meclisi Ve DOGÜNKAD’dan Amedspor’a Destek Ziyareti
REKLAM ALANI
7 Nisan 2022 19:29 | Son Güncellenme: 7 Nisan 2022 19:32
1.506

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Meclisi Dönem Sözcüsü Nevil İl ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile DOGÜNKAD Başkanı Rojda Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’nü ziyaret ederek, kulüple dayanışma içerisinde olduklarını açıkladı.

 

ARA REKLAM ALANI

Amedspor As Başkanı Cahit Akın, Yönetim Kurulu Üyeleri Heval Şimşek ve Ergin Başarı tarafından karşılanan DTSO Kadın Meclisi ve DOGÜNKAD heyetinin gündeminde geçen hafta olaylı Fenerbahçe ve Amedspor Kadın Futbol maçındaki şiddet vardı.

 

 

NEVİN İL: ŞİDDETİN DE EŞİTSİZLİĞİN DE KARŞISINDAYIZ

 

DTSO Kadın Meclisi Dönem Sözcüsü Nevin İl, yeşil sahalarda şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ifade ederek, “Kadınlar olarak biz sporun centilmenlik olduğunu ve barışa hizmet ettiğini biliyoruz. Bu anlamda maçlarda şiddetin oluşmasını doğru bulmuyoruz. Bunun karşısında politikalar geliştirilmesini istiyoruz. Şiddet kimden gelirse gelsin bunun sahada vuku bulmasını tasvip etmiyoruz. Amedspor’un kurulduğu günden bugüne oynadığı maçlarda haksızlıklara, eşitsizliklere maruz kaldığını görüyoruz. Ayrımcı politikaların karşısında ve Amedspor’la dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

 

 

DOGÜNKAD Başkanı Rojda Yılmaz da sporun da sanat gibi birleştirici rolü olduğunu ifade ederek, “Son maçta edilen cinsiyetçi küfürler kimseye yakışmayan olaylardı. Şiddetin her türlüsüne her alanda kimden gelirse gelsin karşı olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

 

 

AKIN: FUTBOLCUMUZA BİR ŞEY OLURSA FENERBAHÇE BUNUN ALTINDAN KALKAMAZ

 

Amedspor As Başkanı Cahit Akın, ziyaret için gelen heyete teşekkür ederek, Fenerbahçe maçında yaşanan olayın bilinçli bir şekilde abartıldığını ve kulübün hedef haline getirildiğini söyledi. Akın, “Amedspor ilk kez bir olaya maruz kalmıyor ki. Dün de kaldı yarın da kalacak. Fenerbahçe maçı o kadar abartıldı ki bence bundan sonra bize yapacaklarının provasını yaptılar. Hedef gösterdiler, terörist ilan ettiler. Önümüzü kesmeye çalışacaklar. Bu son kavga bundan bağımsız değildir. Kimse bizi onursuzlaştırmaya çalışmasın. Biz küme düşeceksek de onurumuzla düşeriz. Kimse kimliğimizi itibarsızlaştırmaya çalışmasın. Şiddeti de savunmuyoruz. Yarın kızımıza bir şey olursa Fenerbahçe bunun altından kalkamaz. Bana göre kavgayı abarttılar” dedi.

 

 

Amedspor Yönetim Kurulu Üyesi Heval Şimşek de olaylardan sonra takımın hedef haline getirildiğini ifade ederek, “Maç sonrası elde ettiğimiz tüm görüntüleri izledik, bağımsız kişilere de izlettik. Biz olaylarda kendi kusurumuz da var mı diye çalışma yaparken, Fenerbahçe kulübü o saatlerde çok saldırgan bir açıklama yayınladı. Futbolcumuzu hedef haline getirdiler. Kendi hakları ile bir gol atamadılar. Onlar buraya tatile gelmiş havasındaydılar. Bizi küçümsediler. Sahada da saldırganca oynadılar” dedi.

 

 

“SAHADA DIŞLANSAK DA MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

 

TFF tarafından disipline sevk edilen Amedspor futbolcusu Sultan Demir de sahada yaşanan olayları başlatan taraf olmadıklarını söyledi. Demir, “Hevidar taç kullanıyordu. O sırada saçını çekip sürüklediler. Ben o sırada müdahale etmeye çalışırken kargaşa içerisinde kaldım. 13 yıldır burada oynuyorum. Amedspor olarak bizi her zaman ön plana atıyorlar. Sosyal medyada hedef haline getirildim ama korkmuyorum” dedi.

 

 

TFF’nin disipline sevk ettiği Hevidar Ödügit de, “13 yıldır burada oynuyorum. Hangi maça gittiysek hep Kürt olduğumuz için dışlandık. Terörist ilan edildik. Biz mücadelemizi ödün vermeden sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.