Dolar 32,3767
Euro 34,9830
Altın 2.326,16
BİST 9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Diyarbakırspor’da Yeni Yönetim Belli Oldu

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) takımlarından Diyarbakırspor’un olağan genel kurulu gerçekleşti.

Diyarbakırspor’da Yeni Yönetim Belli Oldu
REKLAM ALANI
29 Aralık 2021 19:20
1.742

Bir düğün salonunda gerçekleşen olağan genel kurul toplantısında mevcut başkan Siyabend Aydın, yeniden seçilerek güven tazeledi.

 

ARA REKLAM ALANI

Yeni yönetimin Diyarbakırspor’a şampiyonluğu kazandıracağına inancını vurgulayan Aydın, kulüp için çok bedel ödediğini ve bedel ödemeye de devam edeceğini belirterek şunları söyledi: “Artık Diyarbakırspor benim şahsımda onurumdur, namusumdur, şerefimdir. Bu takımı artık öyle kolay kolay kötü niyetli yönetimlere bırakmayacağımı ve bırakılmasına izin vermeyeceğimi ifade etmek isterim. Her ne kadar finale çıkmış olsak da benim için şampiyonluk dışında bir ideal yok. Diyarbakırspor’u Allah’ın izniyle şampiyon yapacağız başka yolu yok.

 

Diyarbakırspor Kulübü Olağan Genel Kurulu sonucunda yeni yönetiminde şu isimler yer aldı: “Hacı İhsan Aydın, Siyabend Aydın, Halil İbrahim Atik, Nafiz Bedirhanoğlu, Cesur Burak Akar, Hanifi Zazaoğlu, Erdi Akçadağ, Fikri Özateş, Bedri Ayseli, Ensari Aydın, Veysi Akyol, Emrah Dengiz, Mustafa Timoçin, Abdurrahim Ay, Süleyman Aydın.”

 

DİYARBAKIRSPOR 8 BRANŞTA FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

 

Diyarbakırspor Kulübünün futbol dışında 8 branşta faaliyet gösterdiğini ifade eden Aydın, “Amiral gemimiz futbol branşının yanında atıcılık ve karate alanlarında da ciddi faaliyetler gösterdik. Atıcılıkta sporcumuz Ömer Akgün olimpiyat 4’üncüsü olmuştur. Kendi alanında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiştir. Bu başta Diyarbakırspor olmak üzere Türkiye’nin bir başarısıdır. Tabii bunun yanında karatede ve basketbolda spor branşlarımızı açmış bulunuyoruz. 2020-2021 yılında bunlarda da faaliyet gösterdik. Karatede de sportif başarılara imza attık. 2022 itibariyle diğer spor branşlarımızda da faaliyetlere devam edeceğiz. Amiral gemimiz futbol branşında da geçen yıl finale çıkmış bulunuyoruz ve gelinen noktada da futbol faaliyetimiz devam etmektedir” dedi.

 

‘DİYARBAKIRSPOR’U ALLAH’IN İZNİYLE ŞAMPİYON YAPACAĞIZ BAŞKA YOLU YOK’

 

Kulübün borçları ve faaliyetlerine ilişkin olarak konuşan Başkan Siyabend Aydın şunları söyledi; “Görevi devraldığımda bu işi her zaman onurumuzla, şerefimizle yapacağımıza inancım tamdı ancak ruhumla bu kadar hem maddi hem manevi olarak bu işi bu kadar benimseyeceğimi ve bu kadar çabalayabileceğime beraber şahit olduk. Geçen sene final maçında şampiyonluğa veda ettik. Hepimiz için oldukça üzücü bir süreçti. Büyük ideallerimiz, büyük hedeflerimiz vardı. Esasında gönlümde Diyarbakırspor’un eğer varsa bizim gibi iyiniyetli, maddi, manevi destek olacak, takımımıza sahip çıkacak, verdiğimiz emeği heba etmeyecek bir yönetime devretmeye açıkçası niyetliydim. Ancak gelinen noktada bunu defaatle söylememe rağmen böyle güçlü bir aday da çıkmadı. Açıkçası bu iş için çok bedel ödedik, bedel ödemeye de devam ediyoruz. Artık Diyarbakırspor benim şahsımda onurumdur, namusumdur, şerefimdir. Bu takımı artık öyle kolay kolay kötü niyetli yönetimlere bırakmayacağımı ve bırakılmasına izin vermeyeceğimi ifade etmek isterim. Her ne kadar finale çıkmış olsak da benim için şampiyonluk dışında bir ideal yok. Diyarbakırspor’u Allah’ın izniyle şampiyon yapacağız başka yolu yok. Bunu da yaparken, bir maç kötü gider 2 maç kötü gider; Muş maçındaki olayları hepimiz biliyoruz. Ama bu takım için maddi, manevi ödemeyeceğim bedel yok. Artık bu takım için çekmeyeceğim cefa yok, sefası, mutluluğu, başarısı ise hepimizin olsun. Burada bedel ödenecekse o kişiler de biziz ve bundan yana da kimsenin şüphesi olmasın.”

 

“BİR AİLEYİ KURTARMAK DİYARBAKIR’I KURTARMAKTIR”

 

Diyarbakırspor’un büyük bir cami olduğuna vurgu yapan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyüklerimiz, abilerimiz çok mücadele sarf ettiler, Allah onlardan razı olsun. Kardeşleri olarak bizler de bu takımı Süper Lige çıkaracağız Allah’ın izniyle. Bunun da yolu her şeyden önce dürüst olmaktan geçiyor. Bunun da yolu arka odalarda iş çevirmemekten geçiyor. Bunun da yolu takıma sahip çıkmaktan geçiyor. Kurumsal bir Diyarbakırspor’a ihtiyacımız var. Borçlarından arındırılmış, tesisleşmiş bir Diyarbakırspor’a ihtiyaç var. Bunun da temellerini attık. Sportif başarı için elimizden geleni yapacağız. Kimin cezası kesilecekse de keseceğiz. Kimi de ödüllendireceksek ödüllendireceğiz. Sorumluluğu üzerimize alacağız ve bu takımı sahada başarılı yapacağız. Bunun başka bir yolu yok. Bunun yanında da Diyarbakırspor’a yakışacağına çok inandığım ve bir buçuk yıldır fahri başkanımız Hacı İhsan Aydın ile mücadele ettiğimiz bir tesis yeri var. Gerek burada gerek Ankara’da bununla ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Gelinen noktada Diyarbakırspor’un o tesisi son aşamaya da gelmiştir. Bu konuda sağolsun Valiliğimiz de çok destek veriyor. Diyarbakırspor’un tesisleşmesiyle ilgili yapılacak masrafları da biz yapacağız. Uzun vadede Diyarbakırspor’un futbolcusuyla, sporcusuyla, altyapısıyla, branşlarıyla kulübe fayda sağlayacak bir tesis olacak. Orada nice gençler yetiştireceğiz. Nice gençleri belki, hırsızlıktan, uyuşturucudan, dağdan uzak tutacağız. Yılda bir aileyi dahi Diyarbakır’a kazandırırsak benim için bundan da büyük onur, mutluluk yok. Genç kardeşlerimize uzanacağız, altyapımızı kuracağız. Bir aileyi kurtarmak Diyarbakır’ı kurtarmaktır. Gençlerimizi uyuşturucudan, hırsızlıktan, dağdan, örgütten uzak tutacağız. Bunun da yolu istihdamdan geçiyor. Bir aileye, bir gence umut vermekten geçiyor. Bununla ilgili elimizden geleni yapacağız.

 

‘ŞAMPİYONLUĞU HAK EDEN BİR TAKIM, BİR TARAFTA VE BİR KENT VAR’

 

Diyarbakırspor’un yaklaşık 2 milyon 552 bin 917 lira borcu bulunduğunu ifade eden Aydın, sözlerine şöyle devam etti: “Biz bu borcu vergi yapılandırmasıyla aylık 70 bin liraya getirdik. Bunu Mayıs ayından bu yana her ay ödemeye devam ediyoruz. 11 milyon 165 bin 931 lira SSK borcu bulunmakta. Bunu da aylık 90 bin lira ödeme ile yapılandırdık. Bu borcu da ödemeye devam ediyoruz. Toplamda ayda 160 bin lira vergi ve SSK borcu ödeniyor. Sağolsun Diyarbakırspor sevdalısı abilerimiz de ellerini taşın altına koydular. Bu konuda somut bir noktaya geldiğimizde onu da paylaşacağız. Yaklaşık 35 milyonluk borcun önünü de keseceğiz. Sportif başarımızı Allah’ın izniyle sürdürelim. Yarın bu takım Süper Lige çıktığında forma gelirleri olacak, diğer profesyonel gelirleri olacak. Bunların önünü açmamız, takıma kazandırmamız lazım. Bunun yanında haklı olarak alacaklı olan hemşerilerimizden de istediğimiz elini taşın altına koyun, beraber bu işin üstesinden gelelim. Diyarbakırspor’un önünü tıkamayalım. Helalleşeceğiz, haklı olanlar, alacağı olanlar var. Hep birlikte Diyarbakırspor’a fayda sağlamamız lazım. Diyarbakırspor için 10 milyon 141 bin 718 lira harcanmıştır. Bu yıl yönetimimizin takımımıza harcayacağı para 12 milyon civarındadır. 12 milyon Diyarbakırsporumuza helali hoş olsun ancak kentin dinamikleri olarak bu işte hepimizin elini taşın altına koyması lazım. Çözülmeyecek borçlar değil. Allah’ın izniyle yaparız. Hırslıyız, ideallerimiz var. Bahsedilen rakamlar belki bir şirkete göre büyük rakamlar ama böyle büyük bir kent için bir haftada çözülecek borçlardır. Bu konuda hep birlikte adıma atalım ve bu takımı iyi yerlere getirelim. Borçlarından kurtulmuş bir takım hepimizin başarısı olur. Bu işin coşkusunu da sevincini de hep birlikte yaşayalım. Bu şampiyonluğu hak eden bir takım, bir tarafta ve bir kent var. Bölgemizdeki abilerimizin kapısını çaldığımda o kapıyı güleryüzle açalım ve artık bu konuları kapatalım.”

 

‘DİYARBAKIRSPOR’U HAK ETTİĞİ YERE ÇIKARACAĞIZ’

 

Yeni yönetime başarılar dileyen Aydın, sözlerini şöyle noktaladı: “Yeni yönetimimiz hayırlı uğurlu olsun. Allah hiç birimizin emeklerini boşa çıkarmasın. Bu takımın hak ettiği yere geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bununla ilgili bütün temelleri atmış bulunuyoruz. Takımımızı 3’üncü lige, ardından ikinci ve birinci lige, sonra da Süper Lige çıkaracağız.”

 

DİYARBAKIRSPOR YENİ YÖNETİMİNİ SEÇTİ

 

Genel Kurul tutanaklarının imzalanmasının ardından yeni yönetim listesi okundu.  Yönetime tek liste ile gidildi. Yönetim asil listesinde Hacı İhsan Aydın, Siyabend Aydın, Halil İbrahim Atik, Nafiz Bedirhanoğlu, Cesur Burak Akar, Hanifi Zazaoğlu, Erdi Akçadağ, Fikri Özateş, Bedri Ayseli, Ensari Aydın, Veysi Akyol, Emrah Dengiz, Mustafa Timoçin, Abdurrahim Ay, Süleyman Aydın yer aldı.

 

YÖNETİM YEDEK LİSTE:

 

Süleyman Aydın, Ümit Sönmez, Eyüp Baturay, İhsan Erdem, Cemil Bilal Çelik, Hamza Kolay, Emre Güneş, Mehmet Resul İpek, Mehmet Murat Aydeniz, Ahmet Nülüfer, Mehmet Salih Kolay, Mustafa Ceylan, Selahattin Erdem, Faik Kaleçi, Şeyhmus Dorak,

 

DENETLEME KURULU ASİL LİSTE:

 

Siyadar Aydın, Osman Kazıcı, Mirbeg Aydın,

 

DENETLEME YEDEK LİSTE:

 

Halit Aydın, Recep Balık, Muhammed Kolay,

 

DİSİPLİN ASİL ÜYE:

 

Remzi Güneş, Yaşar Nilüfer, Ahmet Aydın,

 

DİSİPLİN YEDEK ÜYE:

 

Mehmet Yağlı Karakanat, Cahit Dalkılıç, Yunus Reşitağaoğlu.

 

Yönetim Kurullu faaliyet raporu, gelir gider tablosu ve denetleme raporunun okunmasının ardından gündem sonlandırıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.