Dolar 32,3159
Euro 35,1191
Altın 2.296,14
BİST 9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

DİYARBAKIRLI YÖNETMEN, SANAT VE SİYASET DÜNYASINI İZMİR’DE BULUŞTURDU

Ilısu Barajı altında kalan tarihi Hasankeyf’i anlatan Şîn (Yas) filmi “Avrupa Birliği 10. İnsan Hakları Kısa Film Yarışması”nda birinci olan Diyarbakırlı yönetmen Mehmet İsmail Çeçen, Türk Halk Müziği’ne damgasını vurmuş ünlü sanatçıların saz ile tanışma hikayelerini konu alan “Ağaçtan Dervişe” belgesel filmi, İzmir’de iki bin kişiyi bir araya getirdi.

DİYARBAKIRLI YÖNETMEN, SANAT VE SİYASET DÜNYASINI İZMİR’DE BULUŞTURDU
REKLAM ALANI
18 Eylül 2021 12:34
1.370

Yapımcılığını Selen Almaç Deniz’in, yönetmenliğini ise Mehmet İsmail Çeçen’in yaptığı Ağaçtan Dervişe belgesel filmi, ilk gösterimini Narlıdere’de yaptı.

 

ARA REKLAM ALANI

Narlıdere Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Park Orman Narlıdere Tesisleri’nde izleyici ile buluşan uzun metraj belgesel filmde Türk Halk Müziği’nin önemli sanatçılarının sazla tanışma hikayeleri ve sazın ‘Ağaçtan Dervişe’ uzanan süreci anlatıldı. Gala gecesine, filmin başrol sanatçıları Erdal Erzincan, Mazlum Çimen, Tolga Sağ, Cengiz Özkan ve Hüseyin Eroğlu da katıldı. Usta sanatçılar, film gösteriminin ardından mini bir konser de vererek, alanı dolduranlara unutulmaz bir gece yaşattı. Ünlü ozanlara ‘Emek Ödülü’ verildi.

 

“Ağaçtan Dervişe” belgesel filminin galasına Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan ve Mahir Polat, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mutafa İnce, filmin yapımcısı Selen Almaç Deniz, yönetmeni İsmail Çeçen, dünyaca ünlü MicroArt Sanatçısı Hasan Kale ve iki bin kişi katıldı.

 

“SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ”

 

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Müzik kültürümüzde çok önemli bir yere sahip olan sazın hikayesi daha önce hiç bu kadar güzel anlatılmamıştı. Unutulmaz bir gece yaşadık. Kültürümüzün önemli bir parçası olan sazın hikayesini sonsuza kadar yaşatacağız. Filmin yapımcısı Selen Almaç Deniz ve yönetmeni İsmail Çeçen başta olmak üzere, bu gece bizleri yalnız bırakmayan ünlü ozanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise “Bir ulusun türkülerini yapanlar kanunlarını yapanlardan daha güçlüdür! Biz türküleri babamızdan öğrendik. Çocuklarımıza sevdirmeye çalışıyoruz ve bu kültürü hep yaşatacağız. Emek veren herkesi kutluyorum” diye konuştu.

 

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ise “Saz bizim kültürümüzde çok önemli bir yere sahip. Bunu kelimelerle ifade etmek çok mümkün değil. Çok değerli ozanlarımız, sazı söz ile birleştirip insanımıza mücadele ruhunu aşılıyorlar. Bizler de bu geleneği sürdüreceğiz” dedi.

 

Karen Yapım Kurucusu ve filmin yapımcısı Selen Almaç Deniz ise “Anadolu kültürüyle yoğrulan saz sanatını beyaz perdeye aktarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eserleriyle büyüdüğümüz ozanlarımızın hikayelerini kendilerinden dinlemek ve beyazperdeye aktarmak çok güzel bir duygu. Geceye emek veren herkesi kutluyorum” dedi.

 

Geceye filmin ana sponsorları olan Otostore sahibi Diyarbakırlı iş insanı Melih Nazlıcan ve Tekin Boru adına Abdullah Tekin’e de plaket verildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.