Dolar 32,3351
Euro 35,1782
Altın 2.246,99
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Diyarbakır’ın Kadınları İçin Yoga ve Pilates Stüdyosu Açıldı

Diyarbakır’ın Kadınları İçin Yoga ve Pilates Stüdyosu Açıldı
REKLAM ALANI
5 Haziran 2023 15:53
515

Diyarbakır’da kadınlara ve çocuklara yönelik yoga ve pilates stüdyosu kuruldu.

 

ARA REKLAM ALANI

(ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN)

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bir plazanın içinde açılan İris Yoga ve Pilates Stüdyosu’nda hem işletme sahibi hem de yoga eğitmeni olan Demet Taşdemir ile Özge Özgececi isimli iki kadın girişimci tarafından açılan stüdyo, Diyarbakırlı kadınları sadece bedenen değil, aynı zamanda ruh ve zihin temizliğine de davet ediyor.

Yoga eğitmeni Özge Özgececi, açtıkları stüdyoyla ilgili olarak; “Demet Hanımla birlikte iris yoga ve pilates stüdyosunun ortaklarındanım. Yeni bir oluşuma girdik. Işığımızın bol olmasını temenni ederek güzel bir şekilde bu yola çıktık. Kadınlara ve çocuklara yönelik bir stüdyo olacak. Diyarbakır’a da bu anlamda eksik olduğunu düşündüğümüz için böyle bir işe girişerek Diyarbakır’a faydalı olacağımızı düşünüyoruz. Bu topraklarda gerçekten artık böyle işlerin yapılması gerekiyor” dedi.

Yoga ile ilgili olarak Diyarbakırlı kadınlara vizyon açma hedefiyle böyle bir stüdyo açtıklarını belirten Demet Taşdemir; “Şuanda bu şekilde yogayla beraber hanımlarda zihin, beden ve nefes farkındalığını uyandırmak istiyoruz. Anda kalmak nedir, aslında bununla kastedilen nedir, yoga nedir veya neden yoga yapıyoruz. Bunların bize ne faydası var. Aslında biz bunları insanlarımıza anlatmak ve onlara tanıtmak istiyoruz. Daha doğrusu biz aldığımız eğitimlerin ışığında bu şekilde Diyarbakır’daki hanımlara vizyon açmak istiyoruz. Bir öğrensinler, bilgi alsınlar” diye konuştu.

Yoga yapmanın sadece bedende hissedilmediğini aktaran Taşdemir; “Yoga, aynı zamanda ruh ve zihin temizliği ferahlığı içinde, aynı zamanda kadınların içindeki tıkanmış alanların açılması için de kesinlikle onları matlara davet ediyoruz. O matın üstünde çözülen birçok blokajlar oluyor, birçok açılımlar yaşanıyor. Bunların daha detaylı halini kadınlarımıza aktarabilmek, ayrıca onları bedenen, zihnen ve ruhen rahatlamalarını sağlamak için stüdyomuza bir kahve içmeye bekliyoruz. Cumartesi günü hanımlara yönelik yoga workshopu yapacağız. Hem onlar bu şekilde yogayı tanımış olacaklar, hem de severlerse onlarla devam etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.