Dolar 32,5692
Euro 34,6876
Altın 2.508,26
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

DİYARBAKIR’I FETHEDEN ŞEHİT SAHABELERİ ANMAK İÇİN SABAH NAMAZINDAN ÖNCE 5 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER.

27 Mayıs 639 tarihinde islam orduları tarafından fethedilerek Anadolu’nun kapılarını İslama açan şehir olan Diyarbakır’ın fethinin 1382. yılı anlamlı bir yürüyüşle kutlandı.

DİYARBAKIR’I FETHEDEN ŞEHİT SAHABELERİ ANMAK İÇİN SABAH NAMAZINDAN ÖNCE 5 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER.
REKLAM ALANI
27 Mayıs 2021 20:52
1.304

Diyarbakır’ın fethinin 1382.yılı nedeniyle, sahabe ordusunun karargah kurduğu Dicle Üniversitesi’nden fetih kapılarının gerçekleştiği Hz. Süleyman ve 27 Şehit Sahabe bölgesine kadar 5 kilometrelik yürüyüş yapılarak sahabeler ve şehitler dualarla anıldı. Yürüyüşe Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu da katıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüş, fetih öncesinde orduların karargah kurduğu yer olarak bilinen ve daha sonra bunun anısına Fetih Camisi inşa edilen Dicle Üniversitesi’nden başlayıp 5 kilometrelik güzergahla fethin kapılarının açıldığı İçkale bölgesindeki Hz. Süleyman ve 27 Şehit Sahabe Camii’nde tamamlandı.

 

FETHİN COŞKUSU RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU

 

Ak Parti Milletvekili ve önceki dönem Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Vali Münir Karaloğlu , Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Sur Kaymakamı ve Sur Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi ile çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüşün ardında Hz. Süleyman Camii’nde sabah namazı kılınarak şehitler için dualar edildi.

 

Fethin manevi coşkusu nedeniyle renkli görüntüler yaşanırken, 1382 yıl önce islamla tanışan bölgede tekbir ve dua sesleri yükseldi.

 

 

Bugün burada müslüman olarak yaşamalarını, Diyarbakır’ı fetheden sahabe ve şehitlere borçlu olduklarını anlatan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu , bu güzel tabloyu organize eden Vali Münir Karaloğlu’na teşekkür etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.