Dolar 32,5993
Euro 34,7973
Altın 2.495,14
BİST 9.483,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Diyarbakır’dan Pakistan’a 12 Yardım TIR’ı Gönderildi

Diyarbakır’dan Pakistan’a 12 Yardım TIR’ı Gönderildi
REKLAM ALANI
14 Eylül 2022 18:25
1.289

Diyarbakır’da, sel felaketinin yaşandığı Pakistan’daki ihtiyaç sahiplerine gıda paketinin bulunduğu 12 tır yardım gönderildi.

 

ARA REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı öncülüğünde sel felaketinin yaşandığı Pakistan için başlatılan yardım kampanyasına destek sürüyor.

 

Diyarbakır Valiliği, AFAD koordinasyonunda kentteki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları tarafından 12 bin 923 insani yardım kolisi hazırlandı.

 

Hazırlanan yardım tırları için AFAD İl Müdürlüğünde uğurlama programı düzenledi.

 

“DİYARBAKIR’DAN PAKİSTAN’A YARDIM ELİ UZATIYORUZ”

 

Vali Ali İhsan Su yaptığı konuşmada Türkiye’nin her zaman mazlumların yanında olduğunu söyledi.

 

Yardımların ulaşması için kentte ortak bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Vali Su, şöyle konuştu:

 

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla biz de ilimiz bazında kardeş ve dost ülke Pakistan’a bir yardım konvoyu hazırladık. İlimizde başta valiliğimiz koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi,ilçe belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurum kuruluşları olarak ve yardımsever vatandaşlarımızın katkılarıyla buradan dost ve kardeş ülke Pakistan’a 12 bin 923 insani yardım kolisini yola çıkarıyoruz. Diyarbakır ili olarak Pakistan’da selden zarar gören oradaki dost ve kardeş insanlara yardım elini buradan uzatıyoruz. Pakistan halkına geçmiş olsun diyorum. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum, geçmiş olsun diyorum. Cenabı hak bir daha inşallah böyle felaketler yaşatmasın diye dua ediyoruz, temenni ediyoruz.”

 

Yardım yapmak isteyen vatandaşlara seslenen Vali Su, şunları aktardı; “Bundan sonra da yine yardım etmek isteyen vatandaşlarımız yardımlarını Afad Müdürlüğümüz kanalıyla iletebilirler. Nakdi yardım yapmak isteyen kıymetli vatandaşlarımızla onlar da hesap numaraları bildirdik o hesap numaralarına nakdi yardımlarını gerçekleştirebilirler.”

 

Yardım malzemeleri Pakistan’a ulaştırılmak üzere dualarla Van’a gönderildi.

 

Programa AK Parti Milletvekili Oya Eronat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Suna Kepolu Ataman, AK Parti İl Başkanı M. Şerif Aydın ve kaymakamlar katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.