Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

“Diyarbakır’dan Kulp’a Sanat Günü” Etkinliği Düzenlendi

“Diyarbakır’dan Kulp’a Sanat Günü” Etkinliği Düzenlendi
REKLAM ALANI
15 Eylül 2022 18:27
2.245

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği etkinlikle Kulplu vatandaşları bando gösterisi, Dengbej divanı ve müzik dinletisiyle buluşturdu.

 

ARA REKLAM ALANI

Büyükşehir Belediyesi, kırsal ilçelerde yaşayan vatandaşları kültür ve sanat etkinlikleri ile buluşturmaya devam ediyor.

 

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı “Diyarbakır’dan Kulp’a Sanat Günü” gerçekleştirdiği etkinlik, Kulp sokaklarında bando gösterisiyle başladı.

 

Bando performansının ardından Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezi önünde Dengbêj Divanı ve müzik dinletisiyle Kulp’ta yaşayan vatandaşlara keyifli bir müzik ziyafeti verildi.

 

“İLÇEMİZDE BÖYLE ETKİNLİKLER GÖRDÜKÇE ÇOK MUTLU OLUYORUZ”

 

Etkinliğe katılan Umut Zengin, Kulp’ta sanat günü düzenlendiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

 

Bu tarz etkinliklerin çok yapılmadığını belirten Zengin, şöyle konuştu:

 

“Bu gece bizim için çok güzel bir gece oldu. Kendi ilçemizde böyle etkinlikler gördükçe çok mutlu oluyoruz. Aynı zamanda kendi kültürlerimizi burada yaşadığımız için daha mutlu oluyoruz. Bunun için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ve Kulp Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz.”

 

Fatma Kartal ise “ilçemizde böyle etkinlikler çok yapılmıyor, bu etkinliklerin devam etmesini diliyorum. Eğlenceli bir gün yaşadık, devamını diliyoruz.” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.