Dolar 32,3712
Euro 35,0140
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Diyarbakır’da Yeni Bir Okul Açıldı

Diyarbakır’da Yeni Bir Okul Açıldı
REKLAM ALANI
5 Ekim 2022 23:54
2.341

Hayırsever Fatma Gönül Aksoy tarafından, babası merhum Osman Ocak Nakiboğlu adına yaptırılan, Yenişehir ilçemize bağlı Osman Ocak Nakiboğlu Ortaokulu’nun açılışı yapıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Programa Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, kurum yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Açılış programı, protokolün çiçeklerle karşılanmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kayapınar Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu. Açılış programı konuşmalarla devam etti.

 

 

24 derslikli Osman Ocak Nakiboğlu Ortaokulu’nun yapımını üstelenen hayırsever Fatma Gönül Aksoy’un vekili Prof. Dr. Perran Toksöz; “Nakiboğlu adını yaşatmak adına, Gönül Ablamızın bu okulu yaptırma kararı, hepimiz için bir sevinç ve gurur kaynağı olmuştur. Bu nedenle ben şahsım ve tüm ailemiz adına hem kendileri hem değerli eşleri Enver Özsoy’a teşekkür ve minnetlerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Ardından kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali: “Valim, değerli protokol, hayırseverimiz Fatma Gönül Özsoy Hanımefendi, değerli misafirler, basınımızın güzide mensupları, memleketimizin yüz akı değerli meslektaşlarım ve sevgili öğrencilerim, hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Osman Ocak Nakiboğlu okulumuzun açılış programına hepiniz hoş geldiniz. Sevgili öğrencilerim günaydın, biz sizleri çok seviyoruz, devletimiz de size çok değer veriyor. Valimiz de çok değer veriyor sizlere. Sizlerin daha iyi ortamlarda daha iyi imkanlarla eğitim almanız, yetişmeniz için, hem devletimiz hem hayırseverlerimiz elinden geleni yapıyor, tüm imkanlarını seferber ediyor. Açılışını yapacağımız okulumuz sizler gibi Diyarbakır’ımızda, Diyarbakır’ımızın okullarında okuyup, uzun yıllar öğretmenlik yapmış, iki dönem de milletvekilliği yapmış Osman Ocak Nakiboğlu adına, değerli evladı Fatma Gönül Özsoy hanımefendi tarafından yaptırıldı. Kendilerine sizler adına, eğitim camiamız adına ve ilimiz adına teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Sevgili öğrencilerim, okulumuz çok ferah, sosyal donatılarıyla ve spor alanlarıyla, bahçesiyle çok güzel bir okul. Sizlere ve ilimize hayırlı olsun. Şu andan itibaren okulumuz sizlere emanet. Okulumuzu gözünüz gibi koruyun, sahip çıkın ve inşallah sizler de buradan mezun olarak, Osman Ocak Nakiboğlu gibi vatanına milletine faydalı insanlar olarak yetişin. Hepinize başarılar diliyorum. Allah zihninizi ve bahtınızı açık etsin. Okulumuza adını verdiğimiz Osman Ocak Nakiboğlu’na Allah’tan rahmet, okulumuzu yaptıran değerli evladı, Fatma Gönül Özsoy Hanımefendi’ye sağlıklı uzun ömür diliyorum. Yapım aşamasında emek veren herkese teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Daha sonra katılımcılara hitap eden Vali Ali İhsan Su; “Eğitim o kadar önemli bir şey ki dünyada söz sahibi olan ülkeler eğitime çok önem verip üretken ülkelerdir. Bu anlamda Allah’a şükür eğitim ülkemizde hızla gelişiyor ve ilerliyor. Bu çerçevede bugün de önemli bir hizmeti eğitim halkasına ekliyoruz. Fatma Gönül Özsoy tarafından, babası rahmetli Osman Ocak Nakiboğlu adına yaptırılan 24 derslik okulu bugün hizmete açtık. İnşallah bu güzel müessesede ülkemiz, vatanımız, devletimiz ve milletimiz için güzel öğrenciler yetişecek. Onlar da rahmetli gibi ülkesine ve milletine güzel hizmetler verecektir” ifadelerine yer verdi.

 

 

Konuşmaların ardından Vali Su tarafından hayırsever Fatma Gönül Aksoy’a onur belgesi, Aksoy tarafından, Vali Su ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Küçükali’ye plaket takdim edildi.

 

Okulun açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol tarafından okul binası gezildi ve açılış programı sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.