Dolar 32,3168
Euro 35,0597
Altın 2.307,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“Diyarbakır’da Yaşanan Konut Sıkıntısının Sebebi Yüksek Maliyetler ve İmar Sorunudur”

“Diyarbakır’da Yaşanan Konut Sıkıntısının Sebebi Yüksek Maliyetler ve İmar Sorunudur”
REKLAM ALANI
23 Ocak 2023 16:01
1.372

Diyarbakır’da yaşanan konut sıkıntısının merkezinde imar probleminin olduğunu belirten genç iş insanı Kenan Çetin yaşanan barınma sıkıntısının yapılacak sağlam bir imar planı girdi fiyatlarını sabitleyerek  çözüme kavuşabileceğini aktaran, Çetin imar planı olmadan yaşanan problemin çözülemeyeceğini söyledi.

 

ARA REKLAM ALANI

(ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

Yaşanan imar sıkıntısının barınmayı ve konut fiyatlarını etkilediğini dile getiren iş insanı Kenan Çetin, Diyarbakır’da yaşanan imar sorununun kimse tarafından çözülmediğini iddia etti.

 

Diyarbakır merkezde bazı mahallelerde bile çarpık bir kentleşmenin olduğuna dikkat çeken Çetin, düzensiz bir imarın olduğunu öne sürdü. Çetin; “Aynı yerde bulunan iki binadan birine 13  kat imar izni verilirken, diğerine 8 kata kadar  izin veriliyor. Bu durum belediyeler tarafından düzeltilemiyor. İmar konusu böyle olunca hem vatandaş, hem müteahhit, hem de arsa sahipleri mağdur oluyor” dedi.

 

 

“MEMURLAR KİRALIK EV BULAMIYOR”

 

İmarın olduğu yerlerde de arsa sahiplerinin fiyatları fahiş derecede arttırdığına dikkat çeken Çetin, “İmarın olduğu yerlerde arsa fiyatları artıyor, çünkü alternatif yok. Bu durum haliyle konut fiyatlarına yansıyor. İmar olmadığında yapılaşma olmuyor. Bu da ister istemez bir barınma sorununu beraberinde getiriyor. Okullar açıldıktan sonra insanlar ev bulamıyor. Şu an Diyarbakır’da 3+1 dairenin kirası ortalama 5 bin TL’dir. Tayini Diyarbakır’a çıkan öğretmen ve memurlar ev bulamıyorlar. Bu da bize gösteriyor ki Diyarbakır’da ciddi bir konut sıkıntısı vardır. Bize kiralık evler için günde 10’larca telefon geliyor ama ev bulamıyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.