Dolar 32,4929
Euro 34,9499
Altın 2.435,29
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Diyarbakır’da Sağlık Çalışanları İş Bıraktı!

Diyarbakır’da Sağlık Çalışanları İş Bıraktı!
REKLAM ALANI
15 Haziran 2022 16:40
1.317

Meclis’e sunulan yasa tasarısına karşı Türkiye genelindeki hastanelerde bir günlük iş bırakan sağlık örgütleri, g(ö)rev eylemlerinin bir itiraz olduğunu söyledi.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Dağ Kapı Meydanı’nda da bir araya gelen sağlıkçılar, “Emeğimizin Hakkını Aldığımız Sağlıklı Bir Gelecek İçin Tüm Hekimler, Sağlık Üreten tüm Bileşenler Olarak G(ö)REV Başındayız” şiarıyla açıklama yaptı.

 

Sağlık örgütleri, sağlık çalışanlarının mali haklarını içiren ve Meclis’e sunulan yasa teklifinin iyileştirilmesi için Türkiye genelindeki hastanelerde iş bırakma eylemi gerçekleştirildi. Hastanelerde, acil servisler ile aciliyeti söz konusu olan birimlerin dışında hizmet verilmezken, birçok kentte eylemlerine ilişkin açıklama yapan sağlık örgütleri, Meclis’e sunulan yasa teklifini protesto etti.

 

Diyarbakır’da da iş bırakan sağlık çalışanları, Dağkapı Meydanı’nda toplandı. Davul zurna eşliğinde halay çeken sağlıkçılar, ardından basın açıklaması yaparak hem yaşadıkları sorunları hem de taleplerini dile getirdi.

 

Çok sayıda sağlık örgütü temsilcisinin katıldığı açıklamayı, SES Şube Eşbaşkanı Yıldız Ok Orak okudu. Orak, sağlık emekçilerinin yaşadığı hak ihlallerine dikkat çekerek, sağlıkçıların özlük hakları için dile getirdikleri taleplerin karşılanmadığı gibi,  Meclis tarafından da oyalandıklarını söyledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.