Dolar 32,5392
Euro 34,8728
Altın 2.432,00
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Diyarbakır’da İşçilerden Belediye Önünde ‘Maaş’ Eylemi

Diyarbakır’da İşçilerden Belediye Önünde ‘Maaş’ Eylemi
REKLAM ALANI
15 Ağustos 2022 23:25
1.316

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan DİSK Genel-İş Sendikası’na bağlı işçiler, asgari ücret altında çalıştırıldıklarını belirterek, zam talebiyle belediye önünde eylem yaptı.

 

ARA REKLAM ALANI

İşçiler, “Asgari ücretin altında bir ücret almaya mecbur bırakıldık” dedi.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde (DBB) çalışan işçiler, uzun süredir maaşlarına zam yapılmadığını ve asgari ücretin altında çalıştıklarını söyleyerek, ücret artışı talebiyle belediye önünde eylem yaptı. DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’na üye ve 3 bin 600 işçiyi ilgilendiren konu ile ilgili belediye önünde toplanan işçiler burada açıklama yapmak istedi. Polis tarafından belediye önünde açıklama yapmalarına izin verilmeyen işçiler, açıklamayı belediyeye yakın bir noktada yaptı.

 

 

‘ZAM TALEBİYLE İLGİLİ OLUMLU YANIT ALMADIK’

 

İşçiler adına açıklama yapan Genel-İş Sendikası Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Hayri Eroğlu, “Değerli basın emekçileri, 3600 işçiyi ilgilendiren DBB Personel AŞ de yetkili olan sendikamız DİSK/GENEL-İŞ adına, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden iki ayı aşkın bir süredir yaşanan yüksek enflasyona karşı ek protokolle şirket işçilerinin ücretlerinde ek bir zam yapma talebimize ne yazık ki bugüne kadar olumlu bir yanıt alabilmiş değiliz” dedi.

 

‘5100 LİRA MAAŞ ALAN İŞÇİLER OLDU’

 

Son bir yılda enflasyona karşı ücretlerinin eridiğini ifade eden Eroğlu, “Her geçen gün gelen zamlarla temel harcamalarımız olan çarşı, pazar, market alışverişlerinde fiyatlar üç misli artarken, sadece asgari ücrete yapılan artışlar ücret kaybımızı karşılamaz oldu. Bu pahalılık karşısında açlık sınırı altında kalan asgari ücretle geçim olmuyor. Bir yandan Cumhurbaşkanı kararnamesi ile asgari ücretin altında ücret ödenmesi yasaklanırken diğer yandan vergi mevzuatındaki boşluktan kaynaklı artan vergi dilimleri ile ücretlerimiz asgari ücretin de altında kalmasına neden oluyor. Asgari ücretin net 5500 lira olması gerekirken, vergi mevzuatında gerekli değişiklik yapılmadığından geçtiğimiz aydan itibaren şirket işçisi kardeşlerimizin bordrosuna yansıyan ücret 5225 lira oldu hatta 5100 lira maaş alan işçiler oldu. Yani işçiler asgari ücretin altında bir ücret almaya mecbur bırakıldı” şeklinde konuştu.

 

‘ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA BİR ÜCRETE MAHKUM OLMUŞ DURUMDAYIZ’

 

Türkiye genelinde ve bölgedeki çoğu belediyelerde önemli oranda artışlar yapıldığını ancak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin hala bir artış yapmadığını dile getiren Eroğlu şunları söyledi:

 

“Ne yazık ki asgari ücretin altında bir ücrete mahkum olmuş durumdayız. Büyükşehir belediyesi işçileri insanca yaşanabilir bir ücret istiyor! Büyükşehir belediyesi işçileri emeğinin ve alın terinin karşılığını istiyor! Büyükşehir belediyesi işçileri çoluk, çocuğuna, evine ekmek parası götürmek istiyor! Büyükşehir belediyesi işçileri Ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanmak istiyor! Büyükşehir Belediyesi işçileri banka maaş promosyonunun yeni şartlara göre güncellenmesini istiyor! Büyükşehir belediyesi şirket işçileri artık üvey evlat muamelesi görmek istemiyor, tam kadro istiyor!”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.