Dolar 32,3277
Euro 35,0598
Altın 2.296,98
BİST 9.045,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Diyarbakır’da İlk Kooperatif Market Açıldı

Diyarbakır’da İlk Kooperatif Market Açıldı
REKLAM ALANI
16 Mart 2022 13:58 | Son Güncellenme: 16 Mart 2022 14:02
2.860

Vali Münir Karaloğlu, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden olan Tarım Kredi Kooperatif Marketi’nin Diyarbakır’daki ilk şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

 

ARA REKLAM ALANI

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren ve üreticiyle tüketici arasında köprü vazifesi gören Tarım Kredi Kooperatif Marketin Diyarbakır Şubesi törenle açıldı.

 

Vali Karaloğlu açılışta yaptığı konuşmada, insanlığın var olduğu günden kıyamete kadar gıda ihtiyacı ile tarımsal faaliyetlerin olacağını ve çiftçiliğin önemli bir meslek olarak kendini koruyacağını söyledi.

 

Dünyanın 2 yıldır pandemi ile mücadele ettiğini dile getiren Karaloğlu, pandeminin bıraktığı en büyük mirasın üretim ve tedarik zincirinde oluşturduğu büyük problemlere bağlı olarak fiyatlardaki artış olduğunu kaydetti.

 

 

“STOKÇULAR VE KARABORSACILARLA MÜCADELE EDİLİYOR”

 

Bu durumdan dünyanın bir parçası olarak Türkiye’nin de etkilendiğini ifade eden Karaloğlu, şöyle konuştu; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bir taraftan çiftçiyi destekleyerek üretimi teşvik ediyor diğer taraftan da tedarik zinciri ve üretimdeki sorunu fırsata çeviren stokçuluk yapan karaborsacılarla mücadele ediyor. Bütün derdimiz; bu oluşan olumsuzluktan vatandaşımızın en az şekilde etkilenmesidir.”

 

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nin çıkış noktasının, ürünlerin tarla ile raf fiyatları arasındaki uçurumun tüketici lehine azaltmak olduğunun altını çizen Karaloğlu, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoağan’ın talimatlarıyla Türkiye genelinde marketçilik işine girdiğini belirtti.

 

 

“TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ ÇİFTÇİNİN GÜVENCESİDİR”

 

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin Türkiye’de çiftçinin güvencesi olduğunu vurgulayan Karaloğlu, konuşmasına şöyle devam etti; “Tarım Kredi Kooperatifleri’nin sahibi, patronu çiftçidir. Tarım Kredi Kooperatifleri yıllardır çiftçimizin hem finansmana erişmesi noktasında hem de tarımsal araç gereç ile ürünü uygun fiyata satma garantisi noktasında kendi patronu olan çiftçisinin yanında durmaya devam ediyor. Tarım Kredi Kooperatifleri artık yeni bir vizyonla Türkiye’de özellikle gıdada fiyat istikrarını sağlama ve gıda fiyatını regüle etme noktasında da çok önemli bir fonksiyonu sağlamış olacak. Diyarbakır’da ilk hedef 10 market ama yıl sonuna kadar 28 markete ulaşmış olacağız.”

 

Açılışın ardından marketi gezerek satışı yapılan bakliyat, un, şeker ve diğer gıda ürünleri hakkında bilgi alan Vali Karaloğlu, Kooperatif marketin Diyarbakır’a, çiftçiye ve tüketiciye hayırlı olmasını diledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.