Dolar 32,5855
Euro 34,7974
Altın 2.507,93
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Diyarbakır’da Hemşireler Günü Kutlandı

Diyarbakır’da Hemşireler Günü Kutlandı
REKLAM ALANI
13 Mayıs 2023 11:38
374

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hemşireler Günü programı düzenlendi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Programa; İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Op. Dr. Süleyman Öden, Hastane Yöneticileri, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Songül Baytar ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu açılış konuşmasında Hemşireler Gününü kutlarken sağlık sistemindeki önemine vurgu yaparak; “Sevgi, şefkat, özveri, sabır, hoşgörü ve fedakârlık kavramlarını benliğinde taşıyan kutsal bir meslek olan Hemşirelik mesleği mensupları en zor anlarımızda yanımızda bulunmaktadırlar. Kelime anlamı “kız kardeş” olan fakat yeri geldiğine hastalarına bir anne şefkati gösteren Hemşirelerimizin sağlık sektöründe ne kadar önemli bir hizmet verdiklerini hem Pandemi döneminde ve hem de depremde toplum olarak gördük ve bizzat yaşayarak şahit olduk. Yeri geldi depremde enkaz altından kurtarılan yaralı çocuklarımıza abla, anne oldular, yeri geldi uzvunu kaybeden hastalarımızın yaşam kalitesini iyileştirmek ve ihtiyacı olan en doğru tıbbi bakımı verebilmek için doktorlar ve diğer ekip üyeleriyle işbirliği içinde çalışarak pelerinsiz kahraman oldular. 12 Mayıs Hemşireler Günü vesileyle Pandemi döneminde ve depremde hayatını kaybeden Hemşirelerimizi ve sağlık çalışanlarımızı saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.

Programda, her koşulda fedakarca çalışan Hemşireleri temsilen Birim Sorumlularına teşekkür belgesi takdim edildi. Günün anısına yaptırılan pasta İl Sağlık Müdürü ve sağlık çalışanları ile birlikte kesildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.