Dolar 32,5295
Euro 34,8958
Altın 2.437,36
BİST 9.749,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Diyarbakır’da ‘Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’ Gerçekleştirildi

Diyarbakır’da ‘Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’ Gerçekleştirildi
REKLAM ALANI
4 Mart 2022 16:27
1.639

Diyarbakır’da 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” yapıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in çevrimiçi katılımıyla, Türkiye’deki tüm okullarda “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” yapıldı. 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında yapılan tatbikat saat 11.30’da eş zamanlı olarak gerçekleşti.

 

Merkez Kayapınar Adnan Menderes Anadolu Lisesi’nde AFAD Arama Kurtarma, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, UMKE, Polis Arama Kurtarma (PAK)  ve 112 ekiplerinin gerçekleştirdiği tatbikatla öğrenciler, deprem ve yangın anında neler yapması gerektiğini görme imkanı bulurken, bir deprem ve yangın anında yapılması gerekenler, tahliye tatbikatı ile canlandırıldı.

 

 

Vali Karaloğlu tatbikat sonrası yaptığı konuşmada, deprem haftasında toplumun bilinçlendirilmesi ve farkındalığın artırılması noktasında farklı etkinliklerin, eğitimlerin yapıldığını söyledi.

 

AFAD Başkanlığının 2021 yılını ‘Afet Eğitim Yılı’ olarak ilan ettiğini anımsatan Karaloğlu, 2022 yılını ise ‘Afet Tatbikat Yılı’ olarak ilan ettiğini belirtti.

 

 

Karaloğlu, şöyle konuştu; “Bir yıl boyunca ülke genelinde farklı afet çeşitleri ile ilgili tatbikatlar yapılacak. Geçen sene teorisini öğrendiğimiz konuların pratiği yapacağız ki bunlar bir meleke halini alsın. Toplum herhangi bir afet anında yapması gereken şeyleri bilsin, öğrensin ve afet anında da bunu uygulasın ki afetlerde can kaybını, mal kaybını minimize edelim.”

 

Bugün Türkiye’nin 81 ilinde afet ve depremle ilgili tatbikatın yapıldığını dile getiren Karaloğlu, İçişleri Bakanı ile Milli Eğitim Bakanı arasında protokol imzalandığını ifade etti.

 

 

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunun altını çizen Karaloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı; “Depremler, doğal olaylar yaşanacak. Deprem yaşandığında ne yapmamız gerektiğini bilirsek hem kendimizi hem de sevdiklerimizi korumuş oluruz. Artık emniyet teşkilatımızın da bir arama kurtarma ekibi var. Bugünkü tatbikatta görev alan bütün birimlerimizi kutluyorum. Rabbim afet, deprem vermesin. Bir doğal olay olduğunda bugün öğrendiğimiz tatbikat ile tatbik ettiklerimizi uygularsak herhangi bir zarar görmeden afeti atlatmış oluruz. Tatbikatımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

 

Tatbikat sonrası KIZILAY tarafından öğrencilere çorba ikramında bulunuldu.

 

 

Tatbikata, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Dr. Fuat Güney, Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu, Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç, İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın ile kurum müdürleri de katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.