Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Diyarbakır Ziraat Odalarından Gübre Açıklaması

Diyarbakır Ziraat Odaları yaptıkları açıklamayla gübre fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, çiftçilere ucuz gübre teminini sağlaması çağrısında bulundu.

Diyarbakır Ziraat Odalarından Gübre Açıklaması
REKLAM ALANI
11 Ocak 2022 17:03
1.329

Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil ve İlçe Ziraat Odası Başkanları gübre fiyatlarındaki artışa ilişkin açıklama yaptı.

 

ARA REKLAM ALANI

Açıklamayı yapan Delil, gider maliyetlerinden kaynaklı olarak zor günler yaşayan çiftçilerin gübre zamları ile birlikte daha büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirterek Tarım ve Orman Bakanlığı’na seslendi. Delil, “Gübre fiyatlarındaki artışa yetkililer bir an önce müdahale etmeli, çiftçilerimize ucuz gübre teminini sağlamalıdır.” Diye konuştu.

 

Tarımsal üretimi arttırmak, tarımsal maliyeti düşürmek ve çiftçileri ayakta tutmak için tarımsal desteklerin artırılması çağrısında bulunan Delil, ucuz gübre temini için zaman geçirmeden çalışmalar başlatılması ve çiftçilerin lehine kararlar alınmasını söyledi.

 

“GÜBRE FİYATLARINDAKİ ARTIŞA DUR DENİLMELİ”

 

“Gübre fiyatlarındaki artışa dur denilmeli” çağrısının yapıldığı açıklamada Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil, şöyle konuştu: “Son yıllarda yaşanan gübre, mazot ve enerji maliyetlerindeki artışlar, tarımsal üretimi ve çiftçilerimizi ciddi anlamda olumsuz etkilemektedir. Bu olumsuzluklardan tarım ve hayvancılıkta büyük potansiyele sahip Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemiz etkilenmektedir.

 

“TARIMSAL ÜRETİM VE VERİMLİLİK, ÜLKEMİZ VE TOPLUMSAL KESİM OLUMSUZ ETKİLENECEKTİR”

 

Gider maliyetlerinden kaynaklı olarak zor günler yaşayan ülkemizdeki ve bölgemizdeki çiftçilerimiz,  gübre zamları ile birlikte daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Yüksek fiyat artışlarından dolayı çiftçilerimiz ihtiyaç duyulan gübreyi kullanamazsa tarımsal üretim ve verimlilik düşecektir. Tarımsal üretim ve verimliliğin düşmesi, hem gıda fiyatlarının artmasına neden olacak hem de gıda ihtiyacını karşılamada tamamıyla dışa bağımlı hale gelmemize sebep olacaktır. Gübre fiyat artışında sadece çiftçiler olumsuz etkilenmeyecektir. Tarımsal üretim ve verimlilik, ülkenin ekonomik durumu, bir bütün olarak ülkemiz ve toplumsal kesim olumsuz etkilenecektir.

 

“ÇİFTÇİLERİN LEHİNE KARARLAR ALINMALIDIR”

 

Tarımsal üretimi arttırmak, tarımsal maliyeti düşürmek ve çiftçilerimizi ayakta tutmak için tarımsal destekler arttırılmalı, özellikle ucuz gübre temini için zaman geçirmeden çalışmalar başlatılmalı, çiftçilerin lehine kararlar alınmalıdır.

 

“UCUZ GÜBRE TEMİNİ İÇİN BU ÇALIŞMALAR BÖLGEMİZDE BAŞLATILABİLİR”

 

Ucuz gübre temini için bu çalışmalar bölgemizde başlatılabilir. Tarım coğrafyası olan bölgemizde gübre hammaddesi çıkarılmasına rağmen maalesef çiftçilerimize herhangi bir avantaj sağlamamaktadır. Bölgemiz Mardin Mazıdağı’nda ve 1 milyon ton kapasiteli etifosfat hammaddesi çıkarılan tesislerde üretilen DAP gübresi 11 bin TL, 20.20 kompoze gübresi 8 bin TL ile çiftçilerimize satılmaktadır. Oysa tarım coğrafyası olan bölgemizde gübre üretiminin de yapılması çiftçilerimiz için ucuz gübre temini için bir avantaj olmalıydı. Bölgemizdeki gübre üretiminin bölge çiftçilerimiz açısından bir avantaja dönüştürülmesi için gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

 

“ÇİFTÇİLERİMİZE UCUZ GÜBRE TEMİNİNİ SAĞLAMALIDIR”

 

Tarımsal üretimi ciddi anlamda olumsuz etkileyen gıda ihtiyacını karşılamada tamamıyla ülkemizi dışa bağımlı hale getirecek. Gübre fiyatlarındaki artışa yetkililer bir an önce müdahale etmeli, çiftçilerimize ucuz gübre teminini sağlamalıdır.” Dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.