Dolar 32,5457
Euro 34,8627
Altın 2.427,60
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) kuruldu

Diyarbakır’da 25 kurucu toplamda ise 120 iş insanının bir araya gelerek kurduğu Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER)tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) kuruldu
REKLAM ALANI
27 Kasım 2021 17:22
1.771

Diyarbakır’da 120’ye yakın iş insanı tarafından kurulan Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) Kuruluşunu ilan etti.

 

ARA REKLAM ALANI

DİSİDER Yönetim Kurulu Başkanı Şehmus Akbaş, DİSİDER’in, iş dünyasını bir arada tutmak, yaşanan sorunla çözüm üretmek ve tarafsız davranmak adına ihtiyaç sonucu kurulduğunu ifade ederek, hedeflerinin iş ve aş üretmek, Diyarbakır’daki mevcut işsizlik oranını düşürmek, Diyarbakır’ın sahip olduğu ekonomik, kültürel ve turizm avantajlarını dünyaya tanıtarak hak ettiği seviyeye taşımak olduğunu söyledi.

 

 

DİSİDER olarak hedeflerinin iş ve aş üretmek, Diyarbakır’daki mevcut işsizlik oranını düşürmek, Diyarbakır’ın sahip olduğu ekonomik, kültürel ve turizm avantajlarını dünyaya tanıtarak hak ettiği seviyeye taşımak olduğunun altını çizen Akbaş, “Biz DİSİDER olarak güçlü iş dünyası üyelerimizle birlikte bu şehirde yeni hikayeler yazmak için yola çıktık. İlimizin her alanında değişim ve gelişim gösterdiğini ve son zamanlarda turizm ve sanayi yatırımlarıyla ivme kazandığı görülmekle beraber DİSİDER olarak, yakalanan bu ivmeyi daha yükseklere çıkarmak, kentimizin, bölgemizin ve ülke insanımızın refah seviyesini daha iyi noktalara getirmek için daha fazla çaba ve gayret içerisinde olacağız. Bu kadim şehrin artık gündeme siyasi meselelerle değil güzellikleri ve avantajları ile ön plana çıkarılması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

Akbaş, “Kaderimizi küresel gelişmiş ülkelerin insiyatifine bırakmamalıyız” diyerek, şunları söyledi:  “Gelişmiş ülkeler seviyesine gelmek ve rekabet edebilmek için durmadan çalışarak gerek üyelerimizle, gerek özel ve kamu kuruluşları ile sürekli istişareler yaparak, ilimizin üretim hacmini artırarak, ilimizi tüm dünya ülkelerine her alanda ihracat yapan ve dünyanın en gelişmiş şehirlerinden biri yapmak amaçlarımız arasında yer almaktadır. Bir diğer önemli görevimiz de geleceğimiz olan gençlerimize rol model olmak ve değerlerimize sahip çıkmaktır.

 

 

Bu bağlamda bugüne kadar ilimize katkı sunan siyasilerimize, yöneticilerimize, yatırımcılarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz”

 

DİSİDER’İN Kurucular Kurulu şu isimlerden oluşuyor;

 

A. Aziz Özkılıç, Abdulkadir Karavil, Abdurrahman Bal, Abdurrahman Tanrıkulu, Abdurrahman Aslan, Alican Ebedinoğlu, Fatih Babayiğit, Fikri Aksu, Hatip Buluttekin, M. Galip Ensarioğlu, M. Halis Demirkale, M. Haluk Cengiz, M. Recep Ezber, M. Şükrü Unat, Medeni Dilek, Mahmut Biroğlu, Mesut Altın, Osman Buğdaycı, Önder Yiğit, Salih Sevgi, Sezai Topalan, Şahismail Bedirhanoğlu, Şeyhmus Akbaş, Şeyhmus Ceylan Ve Şeyhmus Karakuş

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.