Dolar 32,5871
Euro 34,7913
Altın 2.509,42
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

DİYARBAKIR SANAT DALINDA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Diyarbakır’da çekilen sinema filmleri altın çağın habercisi gibi.

DİYARBAKIR SANAT DALINDA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR
REKLAM ALANI
20 Temmuz 2020 16:55
906

Diyarbakır’da son zamanların sinema, dram ve komedi dalındaki en büyük eserlerin çekimleri yapıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Mahsun Kırmızıgül, Gani Rüzgar Şavata gibi yönetmenlerin son zamanlarda yaptığı sinema filmleri büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Son zamanlarda Ahmet Kaya’nın filmi ile ön planda yer alan sayın Şavata, çok yakında yeni bir film ile geri dönüş planlıyor

 

Dünyanın en iyi korku filmlerinin yönetmeni bir Diyarbakırlı Hasan Karacadağ ise Dabbe, Semum, Dabbe2, Dabbe Bir Cin Vakası, Dabbe Cin Çarpması, Elcin, Dabbe Zehr-i Cin, Magi, Dabbe 6 filmleri ile korku dalında dünyanın en iyi yönetmenliğini yaptı. Hasan Karacadağ’ın yönetmenliği yaptığı korku filmleri dünya çapında ilgi görmeye devam ediyor. Doğu eski kültürünü yansıtan Hasan Karacadağ, çok yakında korku ustalarını hayrete düşürecek projeler ile aramızda yer alacak.

 

Kadri Beran Taşkın, son zamanlarda internet dizisi olan Sıfır Bir Adana ile parlayan genç yönetmenlerden biri. Taşkın, yeni sezonda Sokağın Çocukları adlı dizi ile devam eden macera bir Diyarbakır’lı olarak internet dalında altın çağı yaşamaya devam ediyor. Getto sokak yapısını sunan taşkın senarist olarak belirlediği kişiyi saklaması medyada hala tartışma konusu. Diyarbakır’ı ziyaret eden Taşkın, yaptığı açıklamada kendi topraklarında ilerde bir proje yapacağını duyurdu.

 

Diyar Kaya’nın yönetmenliği üstlendiği Çıkmaz 21 dizisi, medyada Diyarbakır kültürünü ve kültür dolu sokaklarını kullanan ekip son zamanlarda Bölge 21 adlı projeyle büyük bir yankı uyandırdı. Kaya, çok yakında “Şahit” projesiyle aramızda olacağını açıkladı.

 

Zübeyde Hanım, (Q)üfür, Saddamın Askerleri, Dava, Sınır, İki Gözüm Ahmet gibi filmlerin yönetmeni olup kariyerine Güneydoğu’da başlayan Gani Rüzgar Şavata, sanatın ilk ışığını aslında yakmış oldu.

 

Mahsun Kırmızı Gül; Mucize 2 Aşk, Vezir Parmağı, Mucize, Sadece Sen, New York’ta Beş Minare, Gecenin Kanatları, Güneşi Gördüm, Beyaz Melek, Hayat Devam Ediyor filmleri ile sinemanın ve dizi sektörünün Türkiye’de çağ atlamasını sağladı. 

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.