Dolar 32,5873
Euro 34,7878
Altın 2.509,51
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

“Diyarbakır Mutfağını Dünyaya Taşıyacağız”

“Diyarbakır Mutfağını Dünyaya Taşıyacağız”
REKLAM ALANI
26 Mayıs 2022 20:58
1.519

Geçtiğimiz aylarda kurulan Mezopotamya Gastronomi Derneği, gastronomi alanındaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Mezopotamya Gastronomi Derneği Başkan Yardımcısı Selahattin Okçu, “Güneydoğu Anadolu coğrafyasının gastronomi zenginliklerini tanıtmayı, tarladan sofraya sürdürülebilir projelere destek olmayı, bölge şehirlerini birer gastro-kente dönüştürmeyi amaçladığımız bu dernekle başta Diyarbakır olmak üzere 11 ilin gastronomisini dünyaya taşımak için çalışıyoruz. Bunu büyük bir ölçüde başardık” dedi.

 

“BURALARI KASABA BİLİYORDUK, ALGISINI KIRDIK.”

 

Medyanın Diyarbakır’ı yanlış tanıttığını ve bu sebeple insanların Diyarbakır’ı yanlış tanıdığını söyleyen Mezopotamya Gastronomi Derneği Başkan Yardımcısı Selahattin Okçu, İnsanlar gördüklerinde, biz buraları kasaba olarak biliyorduk algısını kırdık ve yendik” dedi.

 

Mezopotamya’nın Başkenti olan Diyarbakır’ın senelerdir yara aldığını belirten Okçu, “Bu yarayı Diyarbakır gastronomisini tüm dünyaya tanıtma yolunda iyileştireceğiz. Coğrafi işaretli ürünlerimizi ve coğrafi işareti alınma yolunda olan yemeklerimizi değil Türkiye’ye tüm dünyaya tanıtacağız” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.