Dolar 32,3159
Euro 35,1191
Altın 2.296,14
BİST 9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘Diyarbakır Halkının İradesine Vurulacak Darbeyi Kabul Etmiyoruz’

‘Diyarbakır Halkının İradesine Vurulacak Darbeyi Kabul Etmiyoruz’
REKLAM ALANI
25 Temmuz 2022 16:41
1.433

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz’in vekilliğin düşürülmesine ilişkin verilecek karara ilişkin, “Halkların ve Diyarbakır halkının iradesine vurulacak olan bu darbeyi kabul etmediğimizi, kabul etmeyeceğimizi buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz” dedi.

 

ARA REKLAM ALANI

Öte yandan karar yarın Genel Kurulda okunarak görüşülecek. Görüşülmesi sonrasında oylama yapılacak.

 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul İl Teşkilatında yarınki Meclis görüşmelerinde Saliha Aydeniz’in vekilliğin düşürülmesine ilişkin verilecek karar öncesi açıklama yaptı. Buldan, “Halkların ve Diyarbakır halkının iradesine vurulacak olan bu darbeyi kabul etmediğimizi, kabul etmeyeceğimizi buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz” dedi.

 

“Saliha Aydeniz’in dokunulmazlığın kaldırılmasına dair karma komisyon yarın toplanacak. Burada çıkacak olan soncu tahmin ediyoruz” diyen Buldan şunları söyledi: “Çünkü bugüne kadar HDP ve HDP milletvekillerine dair hazırlanan ya da ortaya atılan bütün iddialara yönelik komisyonlar her zaman aynı kararı aldılar. Yarın çıkacak olan kararın bir kez daha Türkiye’nin demokrasisine, adaletine ve vicdanına ters bir kararın çıkacağını bekliyoruz. Hemen hemen her gün Türkiye’nin birçok yerinde neredeyse 3 kadın katledilirken Meclis toplanma kararı almaz. Halk işsizlikten, sefaletten kırılırken Meclis toplanma kararı almaz. Ormanlar yanarken Meclisimizin ruhu duymaz ve bir toplantı kararı almaz.”

 

“DEMOKRATİK SİYASETE DARBE NİTELİNDE OLACAK”

 

DBP’li Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasının Meclis’e yönelik bir darbe olacağını belirten Budan, “Zaho bombalanırken, oradaki yaşayan siviller tıpkı Roboski katliamında olduğu gibi katledilirken Meclis toplanma kararı almaz. Ama söz konusu HDP ve HDP’li vekiller olunca bir talimat doğrultusunda Meclis toplanma kararı alır, siyasetçiler bir araya gelir ve ismi geçen HDP’li ve Kürt siyasetçi hakkında hukuksuz kararlar alınmaya devam eder. Yarınki toplantıda çıkacak karar demokratik siyasete bir darbe niteliğinde olacaktır. Meclis’in iradesine, halkların ve Diyarbakır halkının iradesine vurulacak olan bu darbeyi kabul etmediğimizi, kabul etmeyeceğimizi buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.