Dolar 32,3674
Euro 34,9789
Altın 2.323,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Diyarbakır Barosu: “Tahammülsüzlük Anlayışı Terk Edilmelidir”

Diyarbakır Barosu: “Tahammülsüzlük Anlayışı Terk Edilmelidir”
REKLAM ALANI
26 Eylül 2022 17:30
1.285

Diyarbakır Barosu, dün Diyarbakır Stadyumu’nda oynanan Amedspor-Bursaspor maçında bazı taraftarların üzerlerindeki tişört ve açılan flamalarla ilgili sosyal medyada da oluşan tepkiler sonrasında Diyarbakır Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına tepki gösterdi.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Barosu, dün oynanan Amedspor-Bursaspor maçında bazı taraftarların üzerlerindeki tişört ve açılan flamalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Müsabaka esnasında açılan bayrağın, Irak Anayasasıyla tanınmış Kürdistan Bölgesel Yönetiminin resmi bayrağı olduğunu hatırlatıyoruz.” Diyerek tepki gösterdi. Öte yandan 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

 

“Tahammülsüzlük Anlayışı Terkedilmelidir” başlıklı açıklamasıyla duruma tepki gösteren baro, gözaltına alınan 3 kişinin olduğunu belirterek sürecin takipçisi olacağını da belirtti.

 

3 GÖZALTI

 

Barodan yapılan açıklama şöyle: 25.09.2022 tarihinde Amedspor ile Bursaspor arasında oynanan futbol müsabakasında tribünlerde bir kısım taraftarın açmış olduğu Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Bayrağı nedeniyle, kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı ve şuana üç kişinin gözaltına alındığı ve gözaltı işlemlerinin devam ettiği bilgisi alınmıştır.

 

“AYRIMCI VE NEFRET SAİKLİ LİNÇ KAMPANYASI”

 

Söz konusu görüntüler üzerine, sosyal medyadan başlayan ayrımcı ve nefret saikli linç kampanyası ile konuya ilişkin gerek Diyarbakır Valiliği gerekse İçişleri Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamalar başlatılan soruşturmanın habercisi olmuştur.

 

“MEŞRU BİR BAYRAK”

 

Müsabaka esnasında açılan bayrağın, Irak Anayasasıyla tanınmış Kürdistan Bölgesel Yönetiminin resmi bayrağı olduğunu hatırlatıyoruz. Meşru bir bayrağın kamusal alanda açılmış olmasına yönelik geliştirilen linç kampanyasını ve bunun etkisi ile başlatılan soruşturma ve gözaltıların kabulü mümkün değildir.

 

“TAHAMMÜLSÜZLÜK ANLAYIŞI TERKEDİLMELİDİR”

 

Son yıllarda halkı kin ve düşmanlığa sevk eden bu ayrımcı politikalar ve Kürtlere ait sembollere yönelik tahammülsüzlük anlayışı terkedilmelidir. Başlatılan hukuki dayanaktan yoksun soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır.

 

Diyarbakır Barosu olarak sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyuyla paylaşırız.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.