Dolar 32,5663
Euro 34,8912
Altın 2.435,62
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Diyarbakır Barosu Suç Duyurusunda Bulundu!

Diyarbakır Barosu Suç Duyurusunda Bulundu!
REKLAM ALANI
2 Ekim 2022 12:33
1.914

Diyarbakır Barosu, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel’in Mersin’deki terör saldırısını Amedspor ile ilişkilendirmesi sonrasında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren yaptığı paylaşımla, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel hakkında “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik veya Aşağılama” suçundan suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

 

Diyarbakır Barosu’ndan yapılan açıklama ise şöyle, “Amedspor Kulübüne yönelik sözlü saldırıya ilişkin halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkmasına dair söylemlerde bulunan şahıs hakkında TCK’nın 216. Maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunulmuştur.”

 

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, Afyonspor-Amedspor maçı öncesi Afyonspor takımını ziyarette bulanarak Mersin’de 1 polisin şehit olduğu terör saldırından Amedspor’u hedef göstermişti.

 

Kırgel’in konuşması şöyleydi: “Gönlümüz sizlerle, sizin işiniz futbol oynamak. Siz de onu çok iyi yapıyorsunuz. Geriye kalanı bize bırakın. Gerçekten Afyonumuz’un kazanmaya ihtiyacı var. Hele Hele Mersin’de yaşadığımız terör eyleminden sonra gönlümden geçeni söylüyorum: 5-0. Eze eze yenersiniz, buradan göndeririz. Ama başkanımızın dediği gibi gaza gelmeye gerek yok. Siz futbolunuzu oynayın. Dediğim gibi diğer şeyler bize ait. Allah yardımcınız olsun”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.