Dolar 32,3168
Euro 35,0223
Altın 2.308,02
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

DİSKİ’NİN BORÇ YAPILANDIRMASI OCAK BOYU DEVAM EDECEK

Su faturası borcu olup gecikme faizi ve cezaları biriken ancak henüz başvuruda bulunmamış olan abonelerin, yapılandırmadan yararlanabilmesi için başvuru tarihi 31 Ocak 2021 tarihine kadar uzatıldı.

DİSKİ’NİN BORÇ YAPILANDIRMASI OCAK BOYU DEVAM EDECEK
REKLAM ALANI
7 Ocak 2021 23:38
486

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşleri (DİSKİ), su faturası borcu olup gecikme faizi ve cezaları biriken, ancak henüz başvuruda bulunmamış olan abonelerin, yapılandırmadan yararlanabilmesi için başvuru tarihini 31 Ocak 2021 tarihine kadar uzattı.

 

ARA REKLAM ALANI

17 Kasım 2020 tarihinde yürürlüğe giren Devlet Vergi Yapılandırması Kararı gereğince DİSKİ Genel Müdürlüğü, Diyarbakır’da su borcu olan vatandaşların bu düzenlemeden yararlanabilmesi için harekete geçti. Yapılandırmanın başvuru süresinin, 29.12.2020 tarihli Resmî Gazetede Cumhurbaşkanlığı tarafından uzatılmasının ardından DİSKİ tekrar çalışmalara başladı. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi; “Su borcu bulunan abonelerimiz Kasım-Aralık 2020’de başvurularını yaptılar. Başvuruların ardından; tüm resmi işlemler, yapılandırma usul ve esasları belirlendi. Ödemeler başladı Yapılandırma imkânının hükümetimiz tarafından uzatılmasıyla, borcu olup başvurusu yapamayan vatandaşlarımıza yeni bir imkân sulundu. Bu kapsamda geçmiş su borcu olan bütün vatandaşlarımızı bu yeni imkândan yararlanmaya davet ediyorum’’ dedi.

 

ÖDEMELER ŞUBAT 2021’DE BAŞLAYACAK

 

Yapılandırma fırsatının uzatılmasının ardından DİSKİ, ilk taksit ödemelerinin Şubat 2021’in son iş gününe kadar ödenebileceğini duyurdu. Tutşi; “Detaylı bilgiye DİSKİ ödeme noktaları, Alo 185 ve DİSKİ web sitesi üzerinden ulaşılabileceğini ifade eden TUTŞİ:“Yapılan başvuruların ardından abonelere 6, 9, 12, 18 taksitlerle ödeme kolaylığı sağlanacak. Belirlenen tutarların ödenmesi hâlinde bu borçlara bağlı cezalar ve faizlerin tahsilatından vazgeçilecek” diye konuştu.

 

TOPLAM BAŞVURU 12 BİN 760

 

31 Ağustos 2020 tarihi öncesinden biriken borçlarla ilgili başvuruların yapılandırıldığını belirten Tutşi; “12 bin 760 vatandaşın başvurularının ardından gecikme faizleri ve cezaları silindi. Ayrıca onların istedikleri taksit seçenekleriyle ödeme takvimi oluşturuldu. Başvuru tarihinin uzatılmasıyla birlikte yapılandırma sayısının artmasını bekliyoruz. Hedefimiz; yapılandırma imkânı sunulan abonelerimizin tamamını bu imkândan yararlandırmak” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.