Dolar 32,5974
Euro 34,7498
Altın 2.498,51
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

DBB’DEN VETERİNER HEKİMLERE MALZEME DESTEĞİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi korona virüs salgını ile hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıkların daha fazla dikkat çektiği son dönemde hayvan hastalıkları ile mücadele eden veteriner hekimlere kıyafet, ayakkabı, malzeme çantası ve müdahale malzemelerine yönelik destekte bulundu.

DBB’DEN VETERİNER HEKİMLERE MALZEME DESTEĞİ
REKLAM ALANI
12 Ocak 2021 21:32
540

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü organizasyonunda Büyükşehir Belediyesi desteği ile gerçekleşen malzeme dağıtım töreni öncesi Vali Münir Karaloğlu veteriner hekimlerle bir araya geldi.

 

ARA REKLAM ALANI

Malzeme dağıtım töreni Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu’nun yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

 

Eroğlu’nun konuşmasının ardından veteriner hekimlere seslenen Karaloğlu sözlerine “Diyarbakır tarımsal ve hayvansal üretim bakımından dünyanın en eski bölgesi yukarı Mezopotamya’da… Buğdayın, arpanın, nohudun ilk üretildiği, tarımsal faaliyet olarak ilk yapıldığı topraklar… Koyunun, keçinin, sığırın ilk evcilleştirildiği topraklardayız. Dolayısıyla bu şehirde tarım ve hayvancılık şehrin tarihsel mirasına da sahip çıkma anlamına gelir. Diyarbakır, günümüzde hem tarımsal hem de hayvan varlığı bakımından Türkiye’nin çok önemli merkezlerinden birisidir. Diyarbakır, 2 milyon küçükbaş ve 700 bin büyükbaş hayvan olmak üzere toplam 2 milyon 700 bin hayvanla ülke genelinde üçüncü sırada yer alıyor. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs gibi birçok hastalık hayvandan insana bulaşıyor. İnsan ve toplum sağlığını, gıda güvenliğini korumak için hayvan sağlığını da korumak gerekir. Sayısal oranlara bakıldığında veteriner hekimliğin ne kadar önemli olduğunu görülecektir. Veteriner hekimlik dünyanın en eski mesleklerinden birisi ve gelecekte de en önemli mesleklerden birisi olacak. Hayvandan insana bulaşan hastalıklara açık bir meslek. Onun için onları koruyucu elbiseler, malzemeler noktasında bizde birliklerle beraber Büyükşehir Belediyesi olarak onlara destek olmaya çalıştık. Ben bugün bu yapmış olduğumuz desteğin veteriner hekimlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah Diyarbakır’ımız bundan sonra da hem tarımsal faaliyetlerde hem hayvansal faaliyetlerde yine ülkemizin en önemli merkezi olmaya devam edecek” dedi.

        

Konuşmaların ardından Eroğlu tarafından Vali Münir Karaloğlu’na hediye takdiminde bulunuldu.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.