Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da 140 Kalem Eserin Açılışını Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da 140 Kalem Eserin Açılışını Yaptı
REKLAM ALANI
24 Ekim 2022 23:33
1.553

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilen, “Diyarbakır Çevre Yolu, TOKİ 1525 konut, 17 iş yeri, bir cami, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreni”ne katıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi’nin Surların restorasyonundan tamamlanan yollara, Dicle Nehri’ni koruyacak Atıksu Arıtma Tesisine, sokak sağlıklaştırma projelerinden, ilçelerdeki millet bahçelerinin de arasında bulunduğu yapımı tamamlanan 13 yatırımın açılışını gerçekleştirdi.

 

“VEKALETEN BAŞKANLARIN İDARESİNDEKİ BELEDİYELERİMİZDE GÜZEL HİZMET VERİLİYOR”

 

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  yatırım bedeli 5 milyar 125 milyon lirayı geçen 140 kalem eserin açılışını yapacaklarını bildirdi.

 

TOKİ’nin çalışmalarında bir yandan 500 bin konutu, bir milyon arsayı ve 50 bin işyerini kapsayan yeni kampanyayı başlatırken, diğer yandan da mevcut projeleri hızla tamamladıklarını ifade eden Erdoğan, Yenişehir’de 550, 277 ve 635 konutluk üç ayrı etabın, Sur’da 78 konut ve 3 iş yeriyle daha önce tamamlanan parsellerin çevre düzenlemelerinin, ayrıca Bağlar Millet Bahçesi’nin açılışını yaptıklarını söyledi.

 

Erdoğan, Sur bölgesindeki çok sayıda düzenleme çalışmasının resmi açılışının da yapıldığını aktardı.

 

Tarım ve Orman, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları ile valiliğin şehre kazandırdığı çok sayıda eseri de resmen hizmete açtıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu; “Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, terör örgütüne bugüne kadar peşkeş çeken, teröristler tarafından yönlendirilen kişilerden alarak, yeniden sizlerin hizmetine verdik. Hamdolsun, vekaleten görevlendirdiğimiz başkanların idaresindeki bu belediyelerimizde çok güzel hizmet veriliyor, şehrimize çok önemli yatırımlar yapılıyor. Büyükşehir Belediyemiz, 1 milyar 717 milyon liralık bir yatırımla şehrimize semt pazarı, meydan düzenlemesi, yol, park, restorasyon, fidanlık, eğitim kurumlarının bakım ve onarımı gibi hizmetleri kazandırdı. Kayapınar, Yenişehir, Hani, Bismil, Ergani, Lice, Bağlar, Çermik ve Hazro ilçe belediyelerimiz de kendi sorumluluk alanlarında pek çok çalışmayı tamamladı.”

 

Belediyelerin tüm bu eser ve hizmetlerinin resmi açılışlarını da bugün yaptıklarını anlatan Erdoğan, yatırımların şehre hayırlı olmasını diledi.

 

“DİYARBAKIR’IN RENGİ TERÖR DEĞİLDİR, BAŞARIYLA TAMAMLANAN SUR KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’DİR”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sur Kültür Yolu Festivali’nin, tüm programlarıyla çok hareketli, coşkulu, heyecanlı geçtiğini, Diyarbakır’a yakışır görüntülerle tamamlandığını bildiğini de belirterek, şunları kaydetti; “Buradan tüm dünya ile tüm Türkiye ile altını çizerek paylaşmak istiyorum, Diyarbakır’ın rengi terör değildir, başarıyla tamamlanan Sur Kültür Yolu Festivali’dir. Diyarbakır’ın rengi, baskı, zulüm, acı değildir, bugün yenilerinin açılışlarını yaptığımız, üreten, istihdam eden fabrikalardır. Diyarbakır’ın rengi, PKK’nın istismarı veya HDP’nin sapkınlığı değildir, bugün sizlerle birlikte sergilediğimiz işte bu kardeşliktir, muhabbettir, birliktir, beraberliktir. Diyarbakır’ın rengi, bu şehrin halkını neredeyse zincirli kölesi gibi gören terör ve siyaset baronları değildir. Kökenine, inancına, kültürüne, medeniyetine sahip çıkan asil insanlardır.”

 

“BİNLERCE YILLIK GEÇMİŞİNDEKİ ZENGİNLİKLERE BERABERCE SAHİP ÇIKALIM”

 

Kuran-ı Kerim’de isimleri zikredilen Hazreti Elyasa ve Zülkifl peygamberler ile nice nebilerin, sahabilerin, gönül sultanlarının şehri Diyarbakır’ı köklerinden koparmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten Erdoğan, maziden atiye köprü kurarken, zamanın ruhunu da es geçmediklerini ifade etti.

 

Erdoğan, şunları dile getirdi; “Bunun için diyorum ki; Diyarbakır, gel, her güzelliği içinde barındıran rengine birlikte sahip çıkalım. Gel, binlerce yıllık geçmişindeki zenginliklere beraberce sahip çıkalım. Çünkü sen, Cumhuriyet’in Diyarbakır’ı, Osmanlı’nın Diyar-ı Bekr’i, Selçuklu’nun Amid’isin. Çünkü sen, Dicle’nin en nazlı kuzusu, Mezopotamya’nın en kıymetli hazinesisin. İşte bunun için diyoruz ki Ahmedi Hani de Ahmedi Cezeri de Faki Teyran da Diyarbakır’ındır. Ali Emiri de Ziya Gökalp de Süleyman Nazif de Cahit Sıtkı Tarancı da Sezai Karakoç da Diyarbakır’ındır.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski-yeni her eseriyle, tabiat harikası her güzelliğiyle, ecdadın emaneti her bir değeriyle, her bir insanıyla Diyarbakır’ı gönülden sevdiklerini dile getirerek, “Hazreti Ömer’in fethinden beri, 1383 yıldır her şeyiyle bizim olan, bizim medeniyetimizin şehri olan Diyarbakır’a göz dikenin, iflah olmayacağı açıktır.” diye konuştu.

 

“DİYARBAKIR CEZAEVİ MÜZE OLUYOR”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son ziyaretinde, Diyarbakır Cezaevi’ni boşaltma ve kültür merkezi yapma sözü verdiğini hatırlattı.

 

“Sözümüzü tuttuk. Adalet Bakanlığımız cezaevini tamamen boşalttı. Bugün itibarıyla cezaevi, Adalet Bakanlığımızdan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza devredilmiştir.” bilgisini paylaşan Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığının, eski cezaevinin restorasyonu için gereken projeleri hazırladığını bildirdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmişte nice acılara, zulümlere, kötü hatıralara konu olan Diyarbakır Cezaevi binası artık hem hafıza hem de farklı alanlarda faaliyet yürütme mekanı olarak hizmet verecektir. İçinde müzeden kütüphaneye, kültür ve sanat birimlerine kadar pek çok bölümün yer alacağı bu eserin şimdiden Diyarbakır’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Diyarbakır Cezaevi müze oluyor. Kütüphanesiyle, sanat gösteri alanlarıyla artık bu acının yaygınlaştığı bu cezaevi ortadan kalkıyor.” ifadelerini kullandı.

 

“ÖNEMLİ HİZMETLERİ DİYARBAKIRLI HEMŞEHRİLERİMİZLE BULUŞTURUYORUZ”

 

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su yaptığı konuşmada, yapımı tamamlanan 140 projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Yapımı tamamlanan hizmetlerin kent için önemine değinen Vali Su, şöyle konuştu; “Değerli Diyarbakırlı hemşehrilerim. İlimizde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde onun destekleriyle her alanda önemli hizmetler yapılmaktadır. Eğitimden, sağlığa, altyapıdan, üstyapıya, tarımdan ziraate, gençlik spor hizmetlerinden, sağlık hizmetlerine her alanda çok önemli hizmetleri vatandaşlarımızla siz Diyarbakırlı hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. Bu anlamda yapılan tüm bu hizmetlerde ilimize desteğini esirgemeyen bize her zaman önder olan lider olan Cumhurbaşkanımıza şahsım adına, sizler adına Diyarbakırlı hemşehrilerimiz adına en kalbi sevgilerimizi, hürmetlerimizi, şükranlarımızı arz ediyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.