Dolar 32,4968
Euro 34,8110
Altın 2.489,39
BİST 9.543,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Çınar Belediyesi Çarşı Yapım ve Parke Döşeme Projelerini Başlatıyor

Çınar Belediyesi Çarşı Yapım ve Parke Döşeme Projelerini Başlatıyor
REKLAM ALANI
15 Haziran 2022 16:11
1.369

Çınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yol yapım, kilitli parke taşı döşeme, bakım ve onarım çalışmalarıyla ilçenin yol ağını genişletirken, merkezde ve kırsalda eş zamanlı sürdürülen çalışmalarla da mahalleleri yeni yollarına kavuşturmaya devam ediyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Yapılan çalışmalar ve projelere dair bilgi veren Fen İşleri Müdürü Ramazan Akçay geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da müdürlük olarak aralıksız çalıştıklarını belirterek, kırsal alanda yapılan yol çalışmalarına dair şöyle konuştu; “Bu yıl özellikle Kılıçkaya Mahallesi’ne bağlı olan Doğanlar, Hacısinan, Yoğunluk, Körosman, Ayveri, Soğansu, Alabaş, Sevindik mahallelerinde yol çalışmaları başlattık. Şu anda o bölgede 1 ekskavatör, 5 adet kamyonumuz, greyder, silindir ve arasözümüz çalışmalarını sürdürüyor. Cüruf ocağından alınan malzeme ile şu ana kadar Kılıçkaya’ya bağlı Doğanlar, Hacısinan, Yoğunluk ve Körosman mezralarını bitirdik. Bu bölgede yaklaşık olarak 13 bin metre köy içi yolları tamamlandı. Ekiplerimiz şu anda Alavuz Mahallesi’nde yol çalışmalarına devam ediyor. Alavuz bittikten sonra çalışmalarımız sırasıyla Soğansuyu, Sevindik, Alabaş, Ayveri, Yeşilbağ, Karaçevre mahallelerinde devam edecek. Mevsim şartlarının sonuna kadar o bölgede çalışmalarımızı sürdüreceğiz, amacımız o bölgede girilmedik köy kalmaması.”

 

 

100 BİN TON ALT TEMEL MALZEME KULLANILACAK

 

Kırsal mahallelerde kullanılmak üzere geçtiğimiz Mart ayında yapılan 100 bin ton alt temel malzeme ihalesinin neticelendiği bilgisini veren Akçay, “İhalemiz neticesinde Mazıdağ bölgesindeki bir cüruf ocağından malzememizi temin edeceğiz. Geçen sene çalışma yapamadığımız köyler vardı. Örneğin Meydan, Beşpınar, Tezkara, Yuvacık, Bağacık, Yazçiceği bu köylerimizde ikinci bir ekip kurup sırayla da o köylerimizde alt temel çalışması başlatacağız. Şu anda geçici olarak da bu bölgeler için kiralık bir greyderimiz çalışıyor. Kırsal kesimde özellikle de Karacadağ Bölgesi’nden başlayarak bütün köylerimizde yol tasfiye çalışmasını bitirdik. Şu an yine kırsal kesimlerde nerede bir ihtiyaç olursa ekiplerimizi oraya yönlendiriyoruz. En kısa sürede ikinci bir yol ekibini de oluşturacağız” diye konuştu.

 

‘DOĞALGAZ GELDİKTEN SONRA PARKESİZ SOKAK VE CADDE KALMAYACAK’

 

Çınar ilçe merkezinde yapılan çalışmalara dair de bilgiler veren Akçay, “İlçe merkezinde özellikle Tepe City ile Cumhuriyet Mahallesi’nde muhtarlarla da yaptığımız görüşmelerde yaklaşık olarak 70 bin metrekare parke yapmadığımız alanlar mevcuttu. Fen İşleri olarak bununla ilgili hazırlıklarımızı yapmıştık. İhale aşamasına da geldik. Ancak yetkililerle yaptığımız görüşmelerde ilçemize bayramdan sonra doğalgaz geleceği bilgisini aldık. Biliyorsunuz, geçmişte TEDAŞ ve PTT alt yapı çalışmalarının ardından bütün yollarımız bozulmuştu. Aynı sıkıntıyı bir kez daha yaşamamak adına doğalgaz boru döşemesi bittikten sonra ilçe merkezinde parkesi olmayan hiçbir cadde ve sokak bırakmayacağız. Hali hazırda şu an belediyemizin imkânlarıyla ilçe merkezimizde bozulan yerlerin bakım onarım çalışmaları da yine devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

Metruk binaların yıkımı ile ilgili belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü’ne birçok talebin geldiğini ve konuyu açıklığa kavuşturmak için sorumluluğun resmi kuruluşlarda olduğunu dile getiren Akçay, “İlçe merkezinde zaman zaman vatandaşlarımızdan metruk bina yıkımı ile ilgili talepler geliyor. Belediyemize iletilen resmi yazı sonrasında binaları yıkabiliyoruz.  Onun dışında bizim ilçe merkezinde yıkım için bir araç ve gerecimiz yoktur. Vatandaş eski bir evi varsa kendisi yıkmakla mükelleftir” dedi.

 

 

ATATÜRK BULVARI’NDA 1050 METRE ÇARŞI CEPHE YENİLEME PROJESİ BAŞLAYACAK

 

Yakın zamanda ihalesi yapılacak olan Atatürk Bulvarı Çarşı Yenileme projesi ile ilgili de bilgi paylaşan Akçay, “Daha önce Çınar ilçe merkezinde iki kez ten ten ihalesini yapmıştık. Piyasadaki fiyat artışlarından dolayı ihalemiz maalesef iptal oluyordu. En son geçen hafta arka arkaya yaptığımız ihale sonuçlandı. Bu hafta içinde de sözleşmemizi yapacağız. Atatürk Bulvarı’ndan başlayarak 1050 metre Çarşı Cephe yenileme işine başlayacağız” dedi. Belediyemizin cami, yasevleri, okul ve karakol gibi kuruluşlar için yaptığı inşaat malzeme yardımları ile ilgili yakın zamanda bir ihale yapılacağını belirten Akçay, “7 Temmuz’da yapacağımız ihale ile birlikte inşaat malzemesi ihalemiz neticelenecek. Yine Temmuz ayında yağmur ve yüzeysel sular için beton boru alım ihalemizi sisteme yükledik. O da temmuz ayı içerisinde neticelenecek” dedi.

 

9 KIRSAL MAHALLEDE İKİ YÜZ BİN METRE PARKE DÖŞENECEK 

 

Son olarak yapılacak olan başka bir projenin de müjdesini veren Akçay, “Daha önce alt yapısını bitirdiğimiz köylerimizde şu an belediye olarak parke çalışmalarını başlatacağız. Yaklaşık olarak 9 köyümüzü tespit ettik. 9 köyümüzde şu anda proje aşaması bitti, ihale aşamasındayız. Dokuz köy için yaklaşık iki yüz bin metre kare parke yapım çalışmasına bu yıl içinde başlayacağız” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.